Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ja zrobiłem wszystkie sam za wyjątkiem obrazów w jadalni, bo nie zaliczało mi piruetów z jakiegoś powodu. Na cmentarzu musiałem na szybko wygooglac jak nazywal sie ten chłop, bo miałem 2 dniową przerwę w graniu i za cholere nie mogłem sobie imienia przypomnieć, ani gdzie ono było podane. Uważam, że te z TS1 zagadki były trudniejsze.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 30 minut temu, smoo napisał(a):Ja zrobiłem wszystkie sam za wyjątkiem obrazów w jadalni, bo nie zaliczało mi piruetów z jakiegoś powodu. Na cmentarzu musiałem na szybko wygooglac jak nazywal sie ten chłop, bo miałem 2 dniową przerwę w graniu i za cholere nie mogłem sobie imienia przypomnieć, ani gdzie ono było podane.Uważam, że te z TS1 zagadki były trudniejsze.Też miałem problem z piruetem, wszedł z krzyżaka i to musiałem się okręcić kilka razy.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Skończone - wspaniała gra, nie chce mi się rozpisywać, dodam tylko, że smutek po zakończeniu, bo nie wpadły mi trofea za good ending, za ukończenie i jak tak patrzę to jeszcze ze 2 inne xD. Anyway jako survival horror to jest 8+/10, tylko przez bugi (trofea i 2 game breaking jakie miałem z przedmiotami, nie zamykało się menu), bo ma w sobie coś ten tytuł, może kiedyś wrócę na 2gie przejście.Te trofea za ending podobno działały patch temu, ale już nie działają, no cóż i tak platyny bym nie robił, ale zawsze szkoda takich błędów.A i szkoła - no lepsza niż w SH f, nie pamietam kto pisał wcześniej, ale mam to samo zdanie, chyba @smoo . Świat alternatywny to nawet NIE MA porównania z SH f, a bardziej z SH3, genialnie wykonany.Niech takie horrory dalej będą robione, chociażby przez takie małe studia jak to, wspieram i chylę czoło .
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Teraz, Figaro napisał(a):Pierwsze słyszę o tej gierce. Warto zacząć od jedynki?Ej jeszcze piszę xD.Tak, są bezpośrednio powiązane. Ale jedynka jest klasę gorsza.SH2 R > TS2 > RE9 > SH f > TS1, Chile nie ma się co wstydzić.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 8 godzin temu, Josh napisał(a):Ja tu wykonuję jakieś skomplikowane obliczenia matematyczne przy których sam Stephen Hawking by się pogubił, szukam wzorów itp a rozwiązanie było takie banalne, wystarczyło pomyśleć "outside the box"Oj, tak kilka zagadek mnie wlasnie poskladalo, bo nie pomyslalem inaczej. Np. zagadka z kasa fiskalna w jedynce w recepcji mnie pokonala, bo trzymalem sie jednego toku myslenia, a trzeba bylo inaczej podejsc.4 godziny temu, smoo napisał(a):Uważam, że te z TS1 zagadki były trudniejsze.Byly wyraznie trudniejsze. Np. zagadka z muzyka zw jedynce to hardcore. Nie wiem kto bez opisu to przeszedl. W dwojce az takich hardcorow nie ma.7 minut temu, Figaro napisał(a):Pierwsze słyszę o tej gierce. Warto zacząć od jedynki?Warto, warto. Jedynczeka to nadal genialna gra w stylu klasycznego Residenta i topka horrorow (wyraznie gorsze ma dialogi).