Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Legion Go - kolejny handheld PC

Featured Replies

• Odpowiedzi 301
  • Wyświetleń 24,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Właśnie przyszło pudełeczko  Pierwsze wrażenie.....jakie to jest bydle  Szczerze to chyba aż za duże. Windows się aktualizuje i będę się bawić.   

• NemoKOF
    NemoKOF

No ja się udzielam a prawie nie gram xD LeGo leży nieużywane drugi miesiąc. Ja 3DS i Switch Lite w drodze do roboty, dwoje dzieci mam. A i tak pewnie kupię GPD Win Mini 2025. Czemu? Bo jestem pyerdoln

• Zdecydowanie przydalby sie zbiorczy temat. Tylko SD niech zostanie osobno. Jest najpopularniejszy ze wszystkich i nie ma co mieszac. Co do tego Legiona to widzialem wczoraj gdzies info ze ma latac za

Opublikowano
4 minutes ago, Krzysztof93 said:

i to było granie godne 2024 roku czy powrót do lat 90 i radość z gry, która nie powinna ale jednak działa? Bo takie nowości mój rogalik omija z obawy właśnie, że sprzęt będzie się męczył na 120% swoich możliwości a gierka będzie działać i wyglądać na 30% tego co powinna. Próbowałem ze Stalkerem 2 i może dało się grać ale kurcze no po co się męczyć. 

Space Marine 2 40-50 klatek płynne, Indiana, póki co bez FSR które mają dodać, 25-30. Więc SM2 można bez problemu atakować, a Indiana z FSR 3.0 też powinien spokojne i płynne 40 dać

16 minutes ago, iluck85 said:

@Homelander Na rogu miałbyś to o wiele ładniejsze i lepiej działające. Tylko innny budżet. 

Ale bym nie pograł w RTSy albo Heroesy na trackpadach. A to dla mnie mega ważne

Opublikowano

Ten Legion 2 to pewnie ukaże się w przyszłym roku albo pod koniec 2025. 

Ciekawe ile u nas będą kosztować te Ski 

Opublikowano

Tylko znowu, nie ma ta Ska paneli do grania w RTSy czy inne takie. Więc lipa. No i moc jest trochę większa niż w Steamdecku, ale mniejsza niż w innych sprzętach. Absolutnie nie widzę sensu żeby tym się interesować

Opublikowano

Czekam na Asusa, bo ten mi najlepiej siedzi. Ale za szybko po X. Pewnie połowa roku zapowiedź i pod koniec jak X wyląduje nowy na Z2. 

Opublikowano

O wiele wiele za szybko to wychodzi i o wiele jest za drogie. Na szczęście, poza FOMO, nic nie usprawiedliwia wymiany takiego sprzętu

Opublikowano

https://store.steampowered.com/news/app/593110/view/529834914570306831

Jak chcesz rtsy to będzie LeGo 2 z 8.8 OLED 144hz i z touchpadem a nawet myszką na stole xD Jak ktoś chce to kupi. Nie wczuwaj się w "quit having fun" 

P.S. Może przemianujemy któryś z tematów na taki ogólny dla handheld PC? Dużo tego na rynku a nie ma sensu robić tematów dla egzotyki. 

Opublikowano
16 minutes ago, NemoKOF said:

https://store.steampowered.com/news/app/593110/view/529834914570306831

Jak chcesz rtsy to będzie LeGo 2 z 8.8 OLED 144hz i z touchpadem a nawet myszką na stole xD Jak ktoś chce to kupi. Nie wczuwaj się w "quit having fun" 

P.S. Może przemianujemy któryś z tematów na taki ogólny dla handheld PC? Dużo tego na rynku a nie ma sensu robić tematów dla egzotyki. 

No jasne. Patrzę ze swojej perspektywy. Skoro to wydają to widzą w tym sens. 

Opublikowano
2 godziny temu, Homelander napisał(a):

To ciągle to samo. Komp z Windowsem, czym tu się podniecać?

Mordując się ze SD żeby odpalać gry w 30 fps na low w 720p serio podważasz zasadność takiego sprzętu? :p

Opublikowano
27 minutes ago, SnoD said:

Mordując się ze SD żeby odpalać gry w 30 fps na low w 720p serio podważasz zasadność takiego sprzętu? :p

Nie morduję się odpalając gry w 30fps na low na Steamdecku. Skąd ten pomysł?

Opublikowano

https://www.theverge.com/2025/1/7/24338028/lenovo-legion-go-s-steam-windows

10 godzin temu, NemoKOF napisał(a):

To może jakiś nowy zbiorczy temat? Przez egzotykę rozumiesz AYANEO i tego typu produkty? Akurat Steam Deck, ROG Ally i Legion GO powinny mieć własne tematy, IMO.

10 godzin temu, Homelander napisał(a):

Tylko znowu, nie ma ta Ska paneli do grania w RTSy czy inne takie.

Właśnie staram się dojrzeć na zdjęciach gdzie wspomniany w artykule touchpad się znajduje. Może to ten mały kwadracik na froncie po prawej? To obecny Legion GO miał dużo większy.

Opublikowano

Ten kwadracik to taka myszka. Nowy Go 2 będzie miał dalej normalny touchpad.

Ezgotykę to jak piszesz + ACER wychodzi, jest MSI który ma temat ale po co? Nie wiem ile potrzeba tematów, imo można zrobić SD, ASUS i INNE, max dodać Lenovo bo się sprzedaje jakoś. Sam kupuję GPD WIN MINI i nie wiem gdzie o tym pisać xD

Opublikowano
8 godzin temu, Homelander napisał(a):

Nie morduję się odpalając gry w 30fps na low na Steamdecku. Skąd ten pomysł?

Chodziło mi o to, że technologicznie SD już mocno laguje.

Opublikowano
17 minut temu, NemoKOF napisał(a):

Sam kupuję GPD WIN MINI i nie wiem gdzie o tym pisać xD

Czemu zdecydowałeś się na Win Mini, a nie Win 4? Win 4 wydaje się o wiele bardziej ergonomiczny i "konsolowy", zresztą przyciski i gałki w mini wyglądają na umieszczone w chuj za wysoko. A ten slide w 4 jest fajny, chcesz to grasz, a jak potrzebujesz klawiatury to ją wysuwasz, a nie jak w mini grasz z klawiaturą na wierzchu, z której skorzystasz może raz czy dwa xd Tak to widzę z perspektywy osoby, która nie ma ani jednego ani drugiego sprzętu ;).

Opublikowano

Miałem Win2 i bardzo lubiłem. Win4 ma hooyowy, ciemny ekran 6 cali 60hz, Win Mini ma ekran z Ally (dokładnie ten sam) 7 cali, 120hz z VRR. O dziwo Win 2 używało mi się bardzo komfortowo, przez to że jest dość gruby to nie miałem problemów, skończyłem na nim Katana Zero, Shovel Knight czy Mario Galaxy 1 (nie było jeszcze na Switcha wtedy). Sprzedałem pod SD natomiast do dziś tęsknię za zamykanym urządzeniem które mogę wrzucić na upartego w kurtkę a nie brać plecak czy torbę. To powoduje, że nie zabieram ze sobą Lenovo z domu. Zmieniła mi się nieco trasa do roboty i wyjmowanie z plecaka czy torby powoduje, że nie chce mi się dużych urządzeń używać. Nawet Switcha zmieniłem na Lite ostatnio.

Opublikowano
Teraz, NemoKOF napisał(a):

WIn4 ma hooyowy, ciemny ekran 6 cali 60hz, Win Mini ma ekran z Ally (dokładnie ten sam) 120hz z VRR.

O Jezu, 60hz w 2024? xDD No to teraz już rozumiem :). Tylko ta cena trochę, ten...

Opublikowano

Używkę kupuję ale tak, jest drogo. Kupuję bo to jedyny form-factor, który MOŻE sprawić, że trochę więcej na tym pogram. Jak się nie sprawdzi to OLX i mogę wyjść z tego segmentu, nie ma dla mnie ratunku.

Opublikowano

Kurde, chyba sprzedam nerkę albo babę, ale ogólnie ta seria Win wygląda naprawdę zajebiście :sapek: