Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Legion Go - kolejny handheld PC

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Czyli jednak się da zrobić VRR z Oledem?

• Odpowiedzi 336
  • Wyświetleń 25,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Właśnie przyszło pudełeczko  Pierwsze wrażenie.....jakie to jest bydle  Szczerze to chyba aż za duże. Windows się aktualizuje i będę się bawić.   

• NemoKOF
    NemoKOF

No ja się udzielam a prawie nie gram xD LeGo leży nieużywane drugi miesiąc. Ja 3DS i Switch Lite w drodze do roboty, dwoje dzieci mam. A i tak pewnie kupię GPD Win Mini 2025. Czemu? Bo jestem pyerdoln

• Wakacje spędzone z Legion Go, bardzo fajna sprawa, został wybrany bo chciałem tez miec dostęp do Win żeby można było sobie edytować zdjęcia albo przeglądać spokojnie internet i słuchać spofity Akurat

Opublikowano

Da się ale czy to się będzie sprawdzać jak Oledzik na niskim hz miga? Wydaje mi się że nie. Natomiast na wysokim odświeżaniu rzędu 144hz nie widać tak szarpania jak na 60 kiedy frametime jest nierówno rozłożony więc imo wysokie odświeżanie > VRR. Nie gramy tutaj w CSa na mistrzostwach świata.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

54629320725_f8101b915c_c.jpg

54718944739_ae571c124a_c.jpg54709537566_83a090d21c_c.jpg

Wakacje spędzone z Legion Go, bardzo fajna sprawa, został wybrany bo chciałem tez miec dostęp do Win żeby można było sobie edytować zdjęcia albo przeglądać spokojnie internet i słuchać spofity
Akurat Lightroom działa bardzo płynnie ale ekran/myszka trochę utrudniały workflow i trzeba było się przyzwyczaić, ale dało się wszystko zrobić, ograłem kilka gierek w wieczorami jak dzieciaki poszły spać.
Teraz po powrocie do domu tez używam wieczorami na kanapie.

Edytowane przez Labtec

Opublikowano

Rog Xbox to popełnił samobójstwo już na starcie swoim 7" ekranem.

Opublikowano

Huj nawet dobrze nie wskoczyliśmy w segment 4 tys tylko odrazu lecimy na 5k ;)

Opublikowano

Aż tak jest dobrze? W Stanach 1099$, więc pewnie na Black Friday za 899 by mógł wskoczyć ewentualnie. Jak ta specyfikacja na gry się przekłada? Ray tracing i inne takie, czy to jeszcze nie to?

Opublikowano

Toż to waży prawie kilogram!

I mówię to jako gość, który z handheldów i tak korzysta w praktyce tylko w formie kołderka_gaming

Opublikowano

Hehe 5k, machający papaj. Te firmy to kompletnie nie rozumieją kto kupuje takie sprzęty. Garstka osób to traktuje jako główną platformę do grania, dla reszty to jest dodatek do PC albo konsoli. I oni tyle nie wydadzą na ten sprzęt.

Moim zdaniem szybko cena zleci na 3999.

Sama specyfikacja bardzo fajna ale nie w tej cenie.

Za 5k to bym jednak oczekiwał rtxa przyciętego pod tski sprzęt a nie apu.

Opublikowano
11 minutes ago, Ukukuki said:

Hehe 5k, machający papaj. Te firmy to kompletnie nie rozumieją kto kupuje takie sprzęty. Garstka osób to traktuje jako główną platformę do grania, dla reszty to jest dodatek do PC albo konsoli. I oni tyle nie wydadzą na ten sprzęt.

Moim zdaniem szybko cena zleci na 3999.

Sama specyfikacja bardzo fajna ale nie w tej cenie.

Za 5k to bym jednak oczekiwał rtxa przyciętego pod tski sprzęt a nie apu.

No dokładnie, Legion Go też szybko spadł z ceny 1000 zł. Ciekawe na ile będzie wyceniony kolejny sprzęt Valve, ale raczej bliżej 3k.

Opublikowano

Potrzebny nowy temat - Handheld Wars :D

Opublikowano
31 minut temu, Czoperrr napisał(a):

No dokładnie, Legion Go też szybko spadł z ceny 1000 zł. Ciekawe na ile będzie wyceniony kolejny sprzęt Valve, ale raczej bliżej 3k.

Trochę kopiują swoje strategie z rynku laptopów gdzie na premierę zawsze jest cena dla entuzjastów/jeleni a po kilku miesiącach cena spada o te 30-40 procent.

laptopy z RTX 5090 poleciały w kilka miesięcy o 10k w dół, to samo było z 4090 wcześniej. MSI Prestige 13 cali kosztował na premierę jakieś 7k a rok później kupiłem go w tej samej konfiguracji za 3100 zł xd

Opublikowano
  • Autor

Nie mam nic przeciwko takiej strategii i żeby za rok cena tu też spadła xd

Te firmy dzialają inaczej czy Sony czy Nintendo, Lenovo nie celuje w wielomiolionową sprzedaż, nie walczą o zdominiowanie rynku. Wystarczy im że sprzedadzą kilkadziesiąt / kilkaset tysięcy tego typu komputerów. Najlepiej jak najdrożej. A potem za rok czy dwa wypuszczamy nowy model i cykl się powtarza.

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Potrzebny nowy temat - Handheld Wars :D

Skoro Console Wars jest już w zasadzie martwe.. notbad

Opublikowano

Za 1099 usd jest wersja z Z2 czyli porównywalna z Z1E więc bez sensu. Jedyna sensowna z Z2E kosztuje 1349 usd. W ciul pieniędzy. Zredukowali też rozdziałkę do 1920x1200.

Opublikowano
5 godzin temu, Atherius napisał(a):

Rog Xbox to popełnił samobójstwo już na starcie swoim 7" ekranem.

Jeździsz gdzieś z tym swoim Legionem? Bo ja właśnie siedzę przed dylematem co zabrać w podróż samolotem. Decka skreśliłem, bo jest największy, nie ma Game Passa i się dubluje z Rogalem. Na Rogalu poinstalowałem gry, ale nadal jest spory i obawiam się, że się rozładuje jeszcze zanim na dobre rozpocznie się lot. Mam powerbank, ale jego też pewnie zeżre jak będę grał w AAA. Tymczasem Switch jest lekki, filigranowy i trzyma minimum 5h na baterii (model OLED). Niby chcę wziąć Rogala, ale się skończy na tym, że wezmę Switcha... Jeden kolega tak zawsze robi — planuje wziąć Steam Decka, a jak przychodzi do pakowania walizek, to zawsze ostatecznie bierze Switcha... Kiepsko widzę taką podróż z handheldem mającym 9'' i ważącym prawie kilogram. Przynajmniej bateria dobra, ale to już w Ally X jest.

Opublikowano

No to jest case tych wszystkich maszynek obecnie. Ja to nawet do podróży mam switcha lite z ekranem oled, na upartego wepchne do kieszeni. W samolocie nie ma jakichś gniazdek? Nie wiem, może głupie pytanie, rzadko latam. W pociągu są ale tam jest stale dostarczany prąd

Opublikowano
Teraz, DarkStar napisał(a):

Jeździsz gdzieś z tym swoim Legionem? Bo ja właśnie siedzę przed dylematem co zabrać w podróż samolotem. Decka skreśliłem, bo jest największy, nie ma Game Passa i się dubluje z Rogalem. Na Rogalu poinstalowałem gry, ale nadal jest spory i obawiam się, że się rozładuje jeszcze zanim na dobre rozpocznie się lot. Mam powerbank, ale jego też pewnie zeżre jak będę grał w AAA. Tymczasem Switch jest lekki, filigranowy i trzyma minimum 5h na baterii (model OLED). Niby chcę wziąć Rogala, ale się skończy na tym, że wezmę Switcha... Jeden kolega tak zawsze robi — planuje wziąć Steam Decka, a jak przychodzi do pakowania walizek, to zawsze ostatecznie bierze Switcha... Kiepsko widzę taką podróż z handheldem mającym 9'' i ważącym prawie kilogram. Przynajmniej bateria dobra, ale to już w Ally X jest.

Ja jeździłem już ze wszystkim xd miałem chyba większość tych sprzętów. Rog to bateria siada zanim się w gierkę wciągnę, na wersja X ma mocniejszą baterię ale miałem zwykłego z Z1E. Switch pewnie spoko jak ktoś kupuje cyfrę, ja mam same fizyki więc tak sobie mi się sprawdzał jak zabrane gierki nie siadły. Ostatnio brałem też GPD Win Maxa 2 to grałem tylko w Heroski 3 i oglądałem filmy xd Najwięcej w podróży jednak grałem na Steam Deck Oled, zainstalowane ponad 100 gierek, długi czas pracy na baterii no i kultura pracy jak ze Switchem. No i chyba jest to najjaśniejszy ekran w tych wszystkich sprzętach więc i komfort grania przenośnie super.

idealny chyba byłby GPD Win mini, który mieści się w kieszeni jednak ergonomia mi nie leży. Nie miałem w rękach ale rozmiarowo jest niewiele większy od starych gpd win 1 i 2 a nie lubię się bawić w te dodatkowe plastiki doczepiane które zwiększają ergonomię.

Ja tych sprzętów używam tylko do indyków więc nie bardzo mnie interesuje aż tak moc.

1 minutę temu, NemoKOF napisał(a):

No to jest case tych wszystkich maszynek obecnie. Ja to nawet do podróży mam switcha lite z ekranem oled, na upartego wepchne do kieszeni. W samolocie nie ma jakichś gniazdek? Nie wiem, może głupie pytanie, rzadko latam. W pociągu są ale tam jest stale dostarczany prąd

Są w premium tylko. Wątpię ,że mamy tutaj biznesmenów na forum :)

Opublikowano
24 minuty temu, DarkStar napisał(a):

Mało tego, ja gram na legionie co dziennie w pociągu w drodze do pracy, opieram sobie o nogi i tak 40 minut łojenia. Wcześniej na rogalu musiałem hh trzymać w górze przed oczami, bo jednak ekranik mniejszy, a te prawie 9" daje komfort, że można grać już z dalszej odległości. Ostatnio w drodze do Sopotu 3h łojenia w intercity, przy każdym fotelu gniazdko więc można było się w razie co podładować. Później w hotelu podpiąłem stację pod tv i joycony w pieska, wieczorami sobie pogrywałem w trybie "zadokowanym".

Ty masz wszystkie możliwe hh, więc ciężki wybór, możesz w zasadzie wylosować. Ewentualnie ogarnąć sobie jakiegoś indyka, który na switchu/decku będzie trzymał kilka godzin i nie martwić się o zasilanie, bo jednak rogal w takim przypadku da najkrótszy czas działania. Odnośnie wagi, to po przesiadce z rogala nie miałem jakichś większych problemów z chwytem i zmęczeniem dłoni/rąk, trochę ćwiczę i może to też daje boosta do ogólnego wrażenia. Kolega, od którego kupowałem narzekał, że łapy drętwieją, ale on z kolei grał trzymając hh w powietrzu, a tak to nawet przy rogalu prędzej czy później odpłynie krew.

Genialna rzecz to jest wbudowana podstawka, must have w takim sprzęcie, fajnie można oprzeć o coś i odciążyć łapy. Ja już tak się przyzwyczaiłem i zakochałem w legionie, że nie chciałbym zmieniać na coś mniejszego, nie czuję też żadnego dyskomfortu przy używaniu.

Edytowane przez Atherius

Opublikowano
56 minut temu, NemoKOF napisał(a):

W samolocie nie ma jakichś gniazdek?

Nie w takich bieda liniach jak Ryanair 😀 Trzeba się cieszyć, że miejsc stojących nie ma. Gniazdka to w biznes klasie.

@Atherius kurde, przetestował bym tego Legiona, ale nie znam żadnego posiadacza :)

Opublikowano

4K to już max, Lenovo mi nigdy nie był po drodze przez wielkość. Czekam na cenę Xboxowego Roga.

Opublikowano
2 godziny temu, NemoKOF napisał(a):

Ja to nawet do podróży mam switcha lite z ekranem oled

To jakaś przeróbka?

Zagrałem teraz chwilkę w Mafię II i Kingdom Come i widziałem jak bateria znika w oczach, a wentylatory wyją. To nie są sprzęty mobilne :( Startując z pułapu lekko poniżej 80% baterii mi pokazywało, że mogę grać godzinę na TDP 18W.

Ostatecznie zawsze się bierze Switcha...