Opublikowano 24 minuty temu24 min IMAX w Cinema City zaskakuje. Szczerze... nie spodziewałem się, że CC w całej Polsce nadal puszczają ,,F1 - The Movie", ,,Fantastyczna Czwórka", ,,Minecraft - Film", chyba w niektórych kinach CC nawet ,,Zniknięcia", czyli te produkcje w formacie IMAX! No i dobra nasza... Dodatkowo premiery na taśmach IMAX w CC obecnie i za niedługo są następujące:Najbardziej wyjątkowo wygląda... ,,Mroczny Rycerz" z 2008 roku: Nolan kręcie pięknie i stylowo kamerami IMAX, szeroko, immersyjnie, jakby ujęcia IMAXowe w jego dziełach były tak rozległe i mega wylewające się z ekranu, że aż głowa mała. No i na dodatek... nie widziałem tego klasyka w IMAXie! Taaaa! No i mamy jeszcze ,,Ne Zha 2" - chiński super hit Box Office'u plus ,,Demon Slayer", który w IMAXie wygląda pięknie: byłem na jednej z kinówek Uniwersum, więc wiem z czym to się je! Ha!