Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Motorsport: Liga Forum PSX Extreme

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że będzie ciężko w tym tygodniu :reggie:

• Odpowiedzi 641
  • Wyświetleń 52,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Na tym etapie kończymy II serię i zawieszamy rywalizację. Prawie wyczerpaliśmy listę torów, a po 5 miesiącach rywalizacji wypaliła się też frekwencja, więc będzie trzeba pomyśleć o reaktywacji za parę

• 0:54,582 Szymek sprawdzam    Z ciekawosci to obecnie jest pierwszy czas tym samochodem na świecie. 

• Gratulacje dla: 1. @Magik  2. @Marcin_wawa  3. @Aleks    Pierwszy post zaktualizowany o ostateczne wyniki za VII tydzień rywalizacji oraz warunki dla VIII tygodnia. Klasyfikac

Opublikowano

@ASX, @KrYcHu_89, zapraszam, dopiero co nowy tydzień rywalizacji się rozpoczął. Całkiem przyjemne przednionapędowe autko, krótki tor który w minutę można pokonać. Czego chcieć więcej na dobry początek rywalizacji. 

Opublikowano

A_Bogush 1:01,173

Ależ przyjemnie się tym jeździ :) Na początku miałem deja vu i małe zawahanie czy wybrałem dobrą trasę i furę, ale ścigaliśmy się tu w poprzedniej rywalizacji i do tego też Civiciem (tylko starszym).

image.thumb.png.c8a67f0159821bee8521441f127c55e0.png

Opublikowano
  • Autor

Musiałem wyłączyć wibracje, dźwięk i zrobić jakieś 150 okrążeń żeby wyczuć to auto i w końcu zejść poniżej 1;02,××× :reggie:

1:01,772 SnoD

e9c0c285-46aa-43ab-a197-511643d83caf.thumb.png.33f037f832ae88d52e8270e2189e9d42.png

Opublikowano

Nie leży mi strasznie Mugello, nie lubilem tego toru od FM2 i tak zostalo. Może na przyszły tydzień na grubo coś szybszego i Le Mans? :)

1:01.494

87248230-0b81-4b17-8161-094d500a99dd.png

Opublikowano
8 godzin temu, SnoD napisał:

Musiałem wyłączyć wibracje, dźwięk i zrobić jakieś 150 okrążeń żeby wyczuć to auto i w końcu zejść poniżej 1:02.

Proponuję jeszcze wyłączyć telewizor :woot:

Opublikowano
  • Autor

Jak człowiek ma w końcu chwilę spokoju, to i inaczej się gra.

1:01,347 SnoD

95be0d6e-a4dd-4a91-8ae8-628b0e9b9eba.thumb.png.c9f39b255f45ca1fe6de6ab1aaaf1bf2.png

Opublikowano

Idziemy w górę, jazda bez abs to kosmos :obama: Ciśnienie w pompie hamulcowej 140% i staje w miejscu 

1:00.581

9b21ee70-aabe-4903-a033-23867bb1dd18.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc to jak dla mnie nie ma różnicy w drodze hamowania bez abs.

Patrząc na twojego ducha to jakies 3-4 dyszki tracisz na szykanach. Szybko wjezdzasz w lewy zakręt, potem wyrzuca Cię za głęgoko i dużo tracisz na na wyjściu z prawego.

Za to Twój secik - pierwsza klasa;)

1:00,050 Magik

d7a9b21f-a038-4a8e-b53b-20510c8a4db1.png

Opublikowano

Testowałem na końcu długiej prostej z pokazana linia hamowania, z abs musisz hamowac zaraz jak się robi czerwona, bez abs hamujesz praktycznie w 3/4 linii jak zaczyna skręcać. 

Opublikowano

Może po prostu linia hamowania inaczej jest zaznoczona bez abs?

Również testowałem na końcu prostej ( hamowanie do zatrzymania przy białej poprzecznej linii) i droga hamowania była bez zmian.... w najlepszym wypadku taka sama jak z abs.

Włączając sobie Twojego ducha też nie widzę różnicy...hamujemy raczej w tym samym miejscu. 

Ale nic...spróbuj troche wolniej wchodzić w szykany i myślę, że te 3 dyszki jeszcze wyciągniesz;)

Opublikowano

Jeżdżę około godziny i nie mogę zbliżyć się nawet do swojego najlepszego czasu. Z trudnością przełamuję 1:01. Myślę - co jest? Ja zawsze na początku ustawiam paliwo na 5% i miękkie opony. Później wgrywamy tuning. Co się okazuje - przy takiej kolejności resetuje ustawienia paliwa i opon :balon:. Ciekawe ile razy już śmiałem na pełnym baku i twardszych oponach?

Kilkanaście okrążeń na odpowiednich ustawieniach i efekty są. 

1:00,499 Aleks :banana:

image(11).thumb.png.c38bfce057372d1aab316dd0f07db27a.png

Opublikowano
  • Autor

Przypominam, że termin mamy trochę dłuższy - do 20.00 we wtorek :) Muszę dzisiaj sprawdzić czy mam jeszcze punktowaną pozycję :p

Opublikowano

1:01,728 zloto

Więc z siebie już nie wykrzesam raczej :balon:

d2d788a8-74f2-4201-acee-aa533b08bbf1.png

Edytowane przez zloto