Opublikowano wczoraj o 10:39 1 dzień Chcieć się chce, chociaż kurde można się trochę pomęczyć. Sporo się nałaziłem za paroma rzeczami. Nie wiem, czy gra byłaby lepsza, gdyby jakoś oznaczała parę rzeczy, i tak niby podświetla, trzeba się rozglądać wszędzie, ma to wady i zalety... Mapa mogłaby być nieco bardziej czytelna, nawet po wyczyszczeniu w końcu wszytkiego w Watykanie tak trochę nie wiedział, co się jak nazywa hehe. Najwięcej czasu zeszło mi na znalezieniu kasy. W końcu wynalazłem, że skrzynki ze złotą kłódką można rozwalać. Kurde, mogłaby to gra jakoś powiedzieć, bo łatwo to przegapić - często wydaje się, że walisz w tę skrzynkę z wystarczającą precyzją, a się nie otwiera, i łatwo uznać "ok, czyli one nie są interaktywne".U mnie stanęło na tym, że... nie mogę się przebrać lol. Gra ma jeden save, nie robiłem osobnych bo po co, ale nic nie działa, klikam X i się nie przebiera. W internecie widzę, że sporo ludzi ma ten bug, zgłaszali do 4 miesiące temu i nic. Gierka droższa niż Mario Kart World przypominam. Niektórzy piszą, że "jak dużo porobiłem fast travela i poprzechodziłem przez drzwi, to się odblokowało", może w wolnej chwili popróbuję jeszcze lol.
Opublikowano wczoraj o 11:07 1 dzień Takie niedoróbki ? To słabo ale jesteś zapewne sporo dalej niż ja. Na razie nie trafiłem na jakieś większe błędy.
Opublikowano wczoraj o 11:17 1 dzień Skrzynki z kłódką ? No to nieźle, niedługo wrócę do Watykanu, bo takich skrzynek to żadnych nie ogarnąłem xD
Opublikowano wczoraj o 11:20 1 dzień Autor W Watykanie i innych lokacjach można też palić plakaty zapalniczką którą dostajemy dopiero w Egipcie p
Opublikowano wczoraj o 12:02 1 dzień Z tego co widziałem szukając w necie, to ten bug zdarza się na różnych etapach gry. Oczywiście, WIĘKSZOŚCI się nie przydarza. Ale widzę w necie, że sporo osób pisze, że go miało, i po 4 miesiącach od premiery nie spatchowano, jak widać...Skrzynki - ja to też znalazłem w necie, bo po wyniuchaniu całego Watykanu godzinami, musiałem wpisać "okej, gdzie jest więcej kasy?", bo ciągle nie miałem na ostatnią książkę, a miałem już wrażenie, że przejebałem każdy milimetr. Gdyby nie to, to bym pewnie na zawsze je zignorował. W tych skrzynkach jest masa kasy, ale serio, czasami trzeba je walnąć naprawdę pod dziwnym kątem, żeby weszło, i nie są nijak podświetlone jak reszta interaktywnych i z tego co wiem, to nikt w grze nie mówi nawet raz "popatrz, może rozwalisz tę kłódkę...".
Opublikowano wczoraj o 12:21 1 dzień Nooo, ładnie. Też szukam kasy od kilku dni, może to mi rozwiąże problem. Widziałem te skrzynki z kłódkami, ale się nie podświetlały to olałem 😟 Edytowane wczoraj o 12:29 1 dzień przez dominalien
Opublikowano wczoraj o 12:25 1 dzień Ot problem współczesnych graczy, że nie podano mechaniki na tacy Przy pierwszej lepszej okazji przywaliłem kolbą pistoletu i się otworzyła Raptem kilka w trakcie gry wymaga kodu i nie da się tak otworzyć.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Nie do końca. Nie uważam siebie za gracza bardziej współczesnego niż starego wyjadacza, pesel i staż grania robi swoje. Tutaj chodzi bardziej o brak konsekwencji twórców. Jeżeli gra proponuje konkretny setting to nie spodziewasz się, że nagle inny rodzaj skrzynek będzie totalnie nieoznaczony nigdzie O.O
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Ale w sumie tak samo nie podświetla niektórych elementów w zagadkach, to można było jednak sprawdzić i walnąć w kłodkę z ciekawości :D Jak zdobędę zapalniczkę, o której wspomniał ASX to wrócę do stolicy apostolskiej :D
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 58 minut temu, Bartg napisał(a):Ot problem współczesnych graczy, że nie podano mechaniki na tacy Przy pierwszej lepszej okazji przywaliłem kolbą pistoletu i się otworzyła Raptem kilka w trakcie gry wymaga kodu i nie da się tak otworzyć.jeszcze fajnie realistycznie zrobione że packą na muchy się kłodki nie rozwali
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Może nie wszystko się podświetla - np. wyburzalne ściany nie, ale przynajmniej gra informuje głośno na począku o tym, jak działają, że możemy je zniszczyć wielkimi narzędziami, więc ile razy potem człowiek widzi takie narzędzie, to się rozgląda za wyburzalną ścianą (bo ta gra ma takie zagadki jak Alan Wake, Uncharted itd. - rozwiązanie jest zawsze w promieniu 5 metrów; zresztą, główny wątek wielokrotnie zmusza do kapnięcia się, że to tak działa, bo mamy np. jeden pokój, zamykają się za nami drzwi, i nic innego w pokoju nie ma poza wielkim młotem. No serio, Animal Well to nie jest1). Mam wrażenie, że nic innego w grze nie jest tak "anonimowe". Z tymi kłódkami tego nie widziałem, a mi za pierwszym razem się nie rozwaliła, wiele z nich jest np. bardzo nisko i broń nie wali w nie, tylko jakoś po boku - teraz, jak wiem, to próbuję aż walnę, ale za pierwszym razem nie weszło, i uznałem, że pewnie nie są intreraktywne.Te plakaty to nie tylko ciekawostka, bo za każdy wpadają PUNKTY, a że jest ich wiele... Nie wiem, czy w grze jest licznik, ale na pewno masa expa może za nie się nazbierać. Ale się podświetlają, jak podejdziemy blisko to pojawia się ikonka zapalniczki.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Jeśli chodzi o skrzynki z kłódkami, to celownik zmienia kolor na czerwony po wycelowaniu w kłódkę ;)
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 2 minutes ago, Szermac said:Jeśli chodzi o skrzynki z kłódkami, to celownik zmienia kolor na czerwony po wycelowaniu w kłódkę ;)O to to wlasnie, ale kto by wpadł na celowanie w kłódkę w tych czasach.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Uffff, wpadło wreszcie 100%. Wielkie propsy dla @ogqozo za protipa z kłódkami.Ale to jest mega gra. Jak chodziłem ponownie po tych wszystkich lokacjach, w odpowiednim przebraniu i dopakowany, to sobie przypominałem jak to było na początku, gdy musiałem rozkminiać przeciwników i po omacku szukać przejść. Wspaniale chwile.Steam się nie może zdecydować, czy mam w Indianie 95 czy 145 godzin, jak w ostatnim PSXE przeczytałem Rogera, że gra na 16 godzin to śmiechłem pod nosem.