Skocz do zawartości

Battlefield 6

Featured Replies

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 103
  • Wyświetleń 11,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ostatni dobry BF 1 to był z pierwszej wojny światowej.  

• I to jest Battlefield w którego ja chcę grać. Aż się wspaniały Battlefield 3 przypomniał

• MaZZeo
    MaZZeo

tak tak, tym razem na pewno posłuchają feedbacku graczy a nie krawaciarzy xD   0 zaufania, gra wyjdzie, minie miesiąc od premiery to się zobaczy czy warto.

Opublikowano

Stworzylem około 20 kont EA i mimo to nie otrzymałem zaproszenia. Jako weteran serii Battlefield, który spędził łącznie ponad 10 tysięcy godzin w BC2, Battlefield 3 i Battlefield 4, jestem naprawdę sfrustrowany. Czuję się zignorowany jako lojalny gracz. To rozczarowujące, że EA pomija tych, którzy najwięcej wnieśli w tę społeczność.

Edytowane przez walek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oficjalnie, tytuł gry brzmi: Battlefield 6... Co jest trochę zabawne, bo po pominięto BF1 oraz BFV, a już BF2024 uznano za "pełnoprawną" część serii xd

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Trailery to oni zawsze umieli zrobić dobre, bo nawet przy prezentacji 2042 byłem zachwycony, ale im dalej w las...dry

Opublikowano

Battlefield 2042 miał najlepszy trailer z całej serii i zarazem był jednym z najgorszych Battlefieldów w historii. Hype był ogromny, momenty w zwiastunie kapitalne, tylko co z tego, skoro finalny produkt był plastikowy, bezduszny, mały i zamknięty. Gameplay przypominał coś między Apexem a Fortnite’em – czyli totalne oderwanie od tego, czym był Battlefield 3 i 4.

PR i marketing zaczęły oszukiwać już od czasów Battlefielda 1. Tam wszystko się zaczęło – trend kłamstwa, manipulowania trailerami, budowania fałszywych oczekiwań. I to nie był jednorazowy przypadek, ale początek długiej serii działań wymierzonych przeciwko graczom. Ten schemat trwa do dziś. Obiecuje się jedno, a dostarcza zupełnie co innego. Gracze są wciągani w bańkę hype’u, a potem zostają z rozczarowaniem i półproduktem.

Do tego rdzeń deweloperów, którzy tworzyli BF3/BF4, dawno odszedł. Zostały puste ściany po Dice Sweden. Głównym menadżerem projektu jest teraz jakiś Zappella – gość, który wcześniej pracował przy Call of Duty. I to już mówi dużo. Zatrudnili też sporo ludzi, którzy wcześniej klepali battle royale’e. Nic dziwnego, że kierunek gry wydaje się zmierzać bardziej w stronę kolejnego chaosu niż taktycznego FPS-a.

Marketing też swoje robi – rzucają hasłami o 100 milionach graczy, globalnej rewolucji, “największej wojnie w historii”. Ale jak się połączy wszystkie te kropki, to ja nie widzę powrotu do formy z BF3/BF4. Raczej widzę kolejną wydmuszkę pod social media. Gra dla oka, nie dla gracza.

Beta wszystko zweryfikuje. Tak, czekam na nią, ale bez optymizmu. Tym razem nie daję się nabrać.

Opublikowano

Od zawsze team COD, ale przydałby się drugi gracz na rynku który wybije Acti z głowy te wszystkie żółwie ninja

Opublikowano

Cod i bf to dwie zupełnie inne gry.

Opublikowano

Będzie sztosiwo coś czuję, jutro o 17.00 się zacznie. Mapa w Nowym Jorku się szykuje i już wiem że będzie moja ulubioną jak samo miasto w realu :D

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
13 godzin temu, walek napisał(a):

Battlefield 2042 miał najlepszy trailer z całej serii i zarazem był jednym z najgorszych Battlefieldów w historii. Hype był ogromny, momenty w zwiastunie kapitalne, tylko co z tego, skoro finalny produkt był plastikowy, bezduszny, mały i zamknięty. Gameplay przypominał coś między Apexem a Fortnite’em – czyli totalne oderwanie od tego, czym był Battlefield 3 i 4.

PR i marketing zaczęły oszukiwać już od czasów Battlefielda 1. Tam wszystko się zaczęło – trend kłamstwa, manipulowania trailerami, budowania fałszywych oczekiwań. I to nie był jednorazowy przypadek, ale początek długiej serii działań wymierzonych przeciwko graczom. Ten schemat trwa do dziś. Obiecuje się jedno, a dostarcza zupełnie co innego. Gracze są wciągani w bańkę hype’u, a potem zostają z rozczarowaniem i półproduktem.

Do tego rdzeń deweloperów, którzy tworzyli BF3/BF4, dawno odszedł. Zostały puste ściany po Dice Sweden. Głównym menadżerem projektu jest teraz jakiś Zappella – gość, który wcześniej pracował przy Call of Duty. I to już mówi dużo. Zatrudnili też sporo ludzi, którzy wcześniej klepali battle royale’e. Nic dziwnego, że kierunek gry wydaje się zmierzać bardziej w stronę kolejnego chaosu niż taktycznego FPS-a.

Marketing też swoje robi – rzucają hasłami o 100 milionach graczy, globalnej rewolucji, “największej wojnie w historii”. Ale jak się połączy wszystkie te kropki, to ja nie widzę powrotu do formy z BF3/BF4. Raczej widzę kolejną wydmuszkę pod social media. Gra dla oka, nie dla gracza.

Beta wszystko zweryfikuje. Tak, czekam na nią, ale bez optymizmu. Tym razem nie daję się nabrać.

"tak, czekam na nią" po tym wszystkim co napisałeś o serii oraz "tym razem nie daję się nabrać" - pick one, bo hipokryzja.

I tak kupisz pełną wersję BF6, niezależnie, czy spodoba ci się beta. Być może zawiedziesz się po raz kolejny. Ale później zapowiedzą Battlefield 7 i... też kupisz.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
W dniu 23.07.2025 o 11:43, YETI napisał(a):

Wiadomo kiedy pokaz czystego gameplayu?

• On July 31, the multiplayer trailer will be presented, and pre-orders will also open there

• The length of tomorrow’s trailer is 2 minutes 21 seconds.

• The current release date is October 10 but may still be postponed so not a 100% lock yet

• The game will also have a “Phantom Edition”

• Pre-orders will tentatively open on July 31.

• Game price is expected to be $70/100 for standard and deluxe respectively.

Opublikowano

Debile to mało powiedziane a dwa to tylko trailer zero emocji czekam na konkrety gameplay multi ale zero jarania nie ufam im wiadomo i tak że będą baby niebinarni i skiny kwestia czasu

Opublikowano

Tyle ze bf3 był mocno sygnowany rowniez fajnym singlem, implementacja levelation w ciekawy sposob i finalnie do dzisiaj sie broni tryb sp i multi.

Co nie zmienia faktu ze ta firma dzisiaj to scam robiąca szum pod inwestorow only.

Opublikowano

Znowu ten sam motyw muzyczny, znowu te same efekty czcionek i ogólny odbiór jakby robili remake trójki. Nie wiem czy to źle czy to dobrze. Czuć kotlet.

Opublikowano

Jejku, singiel w BFie nikogo. Od zawsze singielplayer był dodatkiem do gry. Tutaj nie będzie inaczej. Trailer szału nie robi ale na pewno nie jest pomyłką jaką był trailer V z protezą.

Teraz czekamy na koniec lipca by pośmiać się z pokazu multi i czekamy na betę... znaczy alfę. Beta testy to będą na premierę jak zawszepawel

Przyznam, że chciałbym BFa na poziomie trójki [zawsze dobrze wspominam przepychanki na B w Metrze] bo do jedynki i V nie mam ochoty już wracać choć sporo godzin mam tam "przegrane".

Opublikowano

Wygląda spoko, gameplay z alphy też wydaje sie legancki no ale to trzeba samemu pograć i modlić sie że tego nie spierdolą po raz setny

Opublikowano

Zwiastun jak zawsze efektowny, ale co oni mają przeciwko wpierdoleniu rosji albo chin jako głównych wrogów? Tym bardziej teraz przy tym co faktycznie te kraje robią.

Wymyślili jakichś najemników atakujących całe NATO, a w realnym konflikcie byłoby jak Wagner vs. USA w Syrii gdzie rozjebali kacapów jakby byli mrówkami facepalm