Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Battlefield 6

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Bartg napisał(a):

Szkoda, że takie naprawdę ogromne mapy już raczej nie wrócą w większej ilości, obecne pokolenie graczy nie zniosłoby map, gdzie jedziesz jeepem kilka minut między punktami, a o bieganiu pomiędzy można zapomnieć, bo szkoda czasu.

Niekoniecznie, BF2042 tak jakby odżył.

• Odpowiedzi 706
  • Wyświetleń 38,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czy gunplay w pełnej wersji różni się od tego z bety? Bo w becie był tragiczny. Programiści odpowiedzialni za ten element gry powinni dostać dożywotni zakaz tworzenia gier oraz tysiąc godzin prac społ

• BFowe bingo się wypełnia kolejny raz. Wychodzi BF, gracze na forumku: mapy za małe mapy robione pod snajperów, nie da się biegać nie czuć "ciężkości" postaci bronie jakieś takie inne niż pamiętam z

• Pograłem z 15 godzin i nie chce mi się wracać do tej gry Tragiczne mapy (ciasne, małe, codowe), okropnie powolne odblokowywanie wszystkiego, tragicznie głupie wyzwania z tym związane (niektóre prakty

Opublikowano
19 minut temu, Bartg napisał(a):

Szkoda, że takie naprawdę ogromne mapy już raczej nie wrócą w większej ilości, obecne pokolenie graczy nie zniosłoby map, gdzie jedziesz jeepem kilka minut między punktami, a o bieganiu pomiędzy można zapomnieć, bo szkoda czasu.

Co kto lubi, bad company 2 mój ulubiony bf, bo nie było tych ogromnych map.

Opublikowano

Mapy rzeczywiście są średnie, dane mi było już pograć na każdej. Są takie jakby zbyt sterylne, nie wiem jak to określić, zwłaszcza na tych bardziej otwartych brakuje jakby szczegółów, niektóre sprawiają wrażenie niedokończonych. W bf 2042 poprawiali mapy miesiącami więc tutaj być może też będą z czasem jakieś poprawki.

Opublikowano

Niby ta największa mapa wydaje się właśnie taka zwykła w sumie to mała … pojazdy transportowe są bezużyteczne. Pamiętam w Bf2 lotniskowiec ehh

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

BFowe bingo się wypełnia kolejny raz. Wychodzi BF, gracze na forumku:

• mapy za małe

• mapy robione pod snajperów, nie da się biegać

• nie czuć "ciężkości" postaci

• bronie jakieś takie inne niż pamiętam z BF (tu wstaw cyferke BFa w którego grałeś 10 lat temu, kiedyś to było co nie)

• ta kampania słaba, szkoda dla niej kupiłem BFa

Teraz czekam aż ludzie wylevelują, poznają mapy a spoceńcy nauczą się jak skutecznie łoić resztę i dojdzie do tego:

• broń X jest przegięta a Y za słaba a szkoda bo to moja ulubiona

• te pojazdy przegięte, nie da się nic zrobić samemu

• nie ma po co używać innych broni bo broń X jest najlepsza

• Wsiądzie taki w odrzutowiec i całą grę tam siedzi i nabija 60 killi

Opublikowano
33 minutes ago, Banan91PL said:

Niby ta największa mapa wydaje się właśnie taka zwykła w sumie to mała … pojazdy transportowe są bezużyteczne. Pamiętam w Bf2 lotniskowiec ehh

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W BF2 mapy same w sobie wielkie nie były, ale zarówno movement jak i prędkość pojazdów była znacznie mniejsza, także wydawały się większe niż w rzeczywistości. W wersji na 64 graczy niektóre mapy pieszo szło się dobre 20 minut z jednego respa na drugi notbad Mój ukochany Battiefield, kilka tysięcy godzin, klanowe granie 12v12 z PRGK z najlepszymi w Europie, ah nostalgia.

53 minutes ago, Shen said:

Co kto lubi, bad company 2 mój ulubiony bf, bo nie było tych ogromnych map.

Nom niestety pojazdy z biegiem czasu schodzą na coraz dalszy plan, ja zawsze byłem tym, który w czołgach/apc spędzał najwięcej czasu.

Kolejna rzecz do poprawy to obszar walki dla samolotów i heli, jest stanowczo za mały, a czas na powrót za krótki - na Manhattan Bridge po wyleceniu z obszaru masz 5s na powrót=automatyczna śmierć.

3 minutes ago, UberAdi said:

• mapy za małe

Jakby opinie w sieci są zgodne - większośc map jest za mała na granie 32v32. Tak wiem padnie pewnie argument, ja gram tylko tryb X i jest zajebiście kaz

Opublikowano

A mi się mapki podobają (oprócz tej pod mostem, choć też nie jest zła), ale ja od bety olewam te większe tryby i świetnie bawię się w Domination i King of the Hill. Już w Bad Company 2 najfajniejszą zabawą był dla mnie tryb Squad Deathmatch, więc jakoś tak naturalnie lepiej bawi mnie tryb z większą ilością walki krótkodystansowej bez żadnych pojazdów.

Opublikowano

Problemem map w BF6 jest to, że jest ich na razie za mało. Ludzie chyba nie pamiętają już Metra, Bazaru, Siege of Cairo i innych ciasnych map w poprzednich BFach.

Poza tym gloryfikowanie dużych otwartych przestrzeni też jest głupotą, w 2042 zrobili takie mapy i grało się na nich tragicznie.

Opublikowano

Jak wyobrażacie sobie tryby przełamanie i eskalacja na małych mapkach? No właśnie, po to zrobili takie duży mapy, które idealnie nadają się na te tryby. Ja gram tylko przełamanie i eskalację, jak dla mnie chaos, rozjebanie i panika w takich dużych mapach świetnie się sprawdza, po to gra ma nazwę Battlefield.

Opublikowano

Dokładnie to. Duże mapy i bitewny chaos to kwintesencja Battlefieldów. Wpadają często epickie akcje z pojazdami.

Opublikowano

Gra jest zabugowana w ogóle, zdarza się raz na kilka rund, że jednemu z zespołów nie schodzą tickety. Testy beta runda druga...

Opublikowano

To już czwarta gra Przełamania na której w Dolinie Mirak atakujący nie przechodzą przez pierwszy punkt. Wspaniała mapa xD

Opublikowano
16 minutes ago, Rooofie said:

To już czwarta gra Przełamania na której w Dolinie Mirak atakujący nie przechodzą przez pierwszy punkt. Wspaniała mapa xD

Też ani razu nie widziałem, żeby udało się przejść dalej.

Opublikowano
3 godziny temu, UberAdi napisał(a):

• mapy za małe

• mapy robione pod snajperów, nie da się biegać

• nie czuć "ciężkości" postaci

• bronie jakieś takie inne niż pamiętam z BF (tu wstaw cyferke BFa w którego grałeś 10 lat temu, kiedyś to było co nie)

• ta kampania słaba, szkoda dla niej kupiłem BFa

Teraz czekam aż ludzie wylevelują, poznają mapy a spoceńcy nauczą się jak skutecznie łoić resztę i dojdzie do tego:

• broń X jest przegięta a Y za słaba a szkoda bo to moja ulubiona

• te pojazdy przegięte, nie da się nic zrobić samemu

• nie ma po co używać innych broni bo broń X jest najlepsza

• Wsiądzie taki w odrzutowiec i całą grę tam siedzi i nabija 60 killi

O ktoś odważył się to napisać xd

Znajomość mapy + 3 mocnych kolegów w teamie to przepis na sukces - mimo przegrania danej gry to można kosić ładnie noobkow co graja w pojedynkę.

Znajomość map to podstawa - jak bardzo skopane by nie byly daje to zawszę duży boost do poruszania się po mapie.

W tych grach zawsze chodzi i to kto się pierwszy zobaczy - nie ma tu dużej filozofii. Jeśli nie skopali kodu sieciowego i zabijasz prawidłowo oraz giniesz ze swojej winy a nie ze schowałeš się za ścianą na swoim POV a i tak umarłeś to wtedy mamy problem.

Ale ludzie nie zgłaszają tego więc chlopaki z DICE widać symulacje sieciową ładnie ogarnęli.

Czego nie można powiedzieć o cs2 który takie akcje ma nadzwyczaj często.

Opublikowano
5 hours ago, Qbon said:

Mapy rzeczywiście są średnie, dane mi było już pograć na każdej. Są takie jakby zbyt sterylne, nie wiem jak to określić, zwłaszcza na tych bardziej otwartych brakuje jakby szczegółów, niektóre sprawiają wrażenie niedokończonych.

Jak dla mnie brakuje jakiś po prostu ładnych mapek. W sensie te amerykańskie są całkiem fajne i świeże, ale w BF 1 mieliśmy mapy w lesie albo z widoczkami w Alpach, w BF V ukwiecone pola lawendy czy wyspy na Pacyfiku, a tutaj te niektóre miejscówki są czysto funkcjonalne - spoko żeby sobie postrzelać, ale nikt się nie zatrzyma, żeby podziwiać otoczenie. Czy to coś psuje w grze? Nie, ale zapadające w pamięć mapy byłyby wisienką na torcie.

Opublikowano

W bf1 w ogóle każda mapa była w pewnym stopniu charakterystyczna. Tutaj ładna dosyć jest ta w górach, która była w becie. W ogóle mapy z bety okazuja się jak dla mnie najlepsze z tych, które tutaj są na ten moment. Najgorsze są te 2 otwarte z budynkami w budowie, pusta przestrzeń z budynkiem, pełno kamperstwa tylko i nic więcej.

Opublikowano

Ostatni BF, w którego serio "grałem", to było 1942 :D Ostatnio trochę w 2137, bo był w PS Plusie, ale tutaj w tej 6 mam mega fun. Wbity od piątku 28 level. Chcę pocisnąć szybko do 41, żeby tego GROTa odblokować <3

Ciekawostka: wersja na konsole (przynajmniej na PS5) ma full support myszy i klawiatury - alee nie jest tak łatwo, bo recoil vs pad mocno rośnie i paradoksalnie, pomimo, że zawsze mnie pad frustrował w FPS-ach, tutaj się ciśnie elegancko.

Edytowane przez Pianista911

Opublikowano
55 minut temu, Mustang napisał(a):

w BF V ukwiecone pola lawendy czy wyspy na Pacyfiku

ale żeś podał przykład xd bf6 dopiero wyszedł, a ten pacyfik to długo po premierze

Opublikowano

Co zmieniacie w ustawieniach pod multi?

Ja na PS5 amator gram na balanced w 60 FPS, wywaliłem te opcje graficzne z ziarnem i innymi efektami filmowymi, czułość na 80, opór na lewym triggerze off (opór do celowania?), na prawym mocno zmniejszyłem. Do tego włączyłem opcję wyświetlania pingu w scoreboardzie.

Gra mi się wybornie, ale może jeszcze coś tam warto kliknąć w tych menusach na kilka stron.

Opublikowano
W dniu 11.10.2025 o 21:36, elvis004 napisał(a):

polecam się zapoznać z hintami co do ustawień sterowania itp.:

Tu kolega Elvis wrzucał bardzo dobre ustawienia IMO, sprawdziłem i mi siadły praktycznie idealnie.

Opublikowano

Gunplay naprawdę fajny ale te mapy to takie bezjajeczne, bf1 to naprawdę był peak serii i to już nie wróci. Ja w 2042 zrobili pola z makietami na obrzeżach, tak teraz wszystko takie małe, nawet pojazdów nie ma co używać.

Opublikowano

Szkoda że hardcore jest dostępny tylko przez portal a nie jako oficjalna playlista bo portal niestety ale ma dużo błędów, np często się zdarza że nie działa zmiana na nowo odblokowana broń lub attachment. Aczkolwiek mimo tych małych niedociągnięć gra się bardzo dobrze i jest fun, że swojej strony dodałbym opcję customizacji kolimatora tj natężenia koloru lub zmiany wielkości celowniczka.

Edytowane przez Intotherain