Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Battlefield 6

Featured Replies

Opublikowano
16 minutes ago, MaZZeo said:

Bez kitu im the wyzwania AI wypluło, inaczej nie da się tego wytłumaczyć. Jedno z nich to chociażby uzyskanie 50 killi lub asyst BEZ ŚMIERCI, teoretycznie można to zrobić za pomocą drona snajpera w breakthrough i siedzieć sobie permanentnie w bazie, tylko gdzie tu jest fun? Dobrze jednak że DICE szybko reaguje na feedback.

Nie wiem czy dobrze patrzę ale chyba nie ma tej opcji żeby sobie odpalić solo/coop jak w BF2042? To był fajny tryb gdzie sobie ćwiczyłem latanie helikopterem/samolotem i testowałem uzbrojenie.

Niestety nie ma, ale sa mapy w portalu gdzie można polatać samemu w spokoju

• Odpowiedzi 802
  • Wyświetleń 42,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czy gunplay w pełnej wersji różni się od tego z bety? Bo w becie był tragiczny. Programiści odpowiedzialni za ten element gry powinni dostać dożywotni zakaz tworzenia gier oraz tysiąc godzin prac społ

• BFowe bingo się wypełnia kolejny raz. Wychodzi BF, gracze na forumku: mapy za małe mapy robione pod snajperów, nie da się biegać nie czuć "ciężkości" postaci bronie jakieś takie inne niż pamiętam z

• Pograłem z 15 godzin i nie chce mi się wracać do tej gry Tragiczne mapy (ciasne, małe, codowe), okropnie powolne odblokowywanie wszystkiego, tragicznie głupie wyzwania z tym związane (niektóre prakty

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Pytanko co do MBT LAW - albo ja nie umiem strzelać, albo coś nie działa: u mnie rakieta nie leci automatycznie do celu i nie spada na niego z góry. Leci jak po normalnym wystrzale z RPG. U Was też tak jest?

U mnie leci prosto jak z RPG, a w ostatniej fazie leci w górę i atakuje od góry.

Opublikowano

Dobra, po prostu to dzieje się tak szybko, że nie widziałem tego "skoku".

A tymczasem jest aktywny serwer Friday Night Battlefield - Podbój na 1500 ticketów. Dodatkowo dostępna jest playlista Przełamanie & Szturm z zamkniętymi klasami i Przełamanie HC.

Opublikowano

Przenikanie przez ściany, zapadanie się pod podłogę i lewitujące bronie po zabitych wrogach w kampanii w 2025r. Serio? facepalm

Opublikowano
2 hours ago, Przemas10pl said:

Przenikanie przez ściany, zapadanie się pod podłogę i lewitujące bronie po zabitych wrogach w kampanii w 2025r. Serio? facepalm

Też miałem trochę glitchy, no ale wpadło kilka skinów za kampanię to chociaż tyle za te ~6h gry.

Opublikowano
15 hours ago, Donatello1991 said:

Która snajpa najlepsza?

Ja na razie grałem tylko tą podstawową i sporo mi dał lepszy celownik bez tej durnej kropki, która na dalszy dystans po prostu zasłania łeb przeciwnika. Chętnie przetestuję te kolejne, ale jak mówię, poza bazowym celownikiem nie mam żadnych szczególnych zastrzeżeń.

Opublikowano
4 minuty temu, Mustang napisał(a):

Ja na razie grałem tylko tą podstawową i sporo mi dał lepszy celownik bez tej durnej kropki, która na dalszy dystans po prostu zasłania łeb przeciwnika. Chętnie przetestuję te kolejne, ale jak mówię, poza bazowym celownikiem nie mam żadnych szczególnych zastrzeżeń.

Jak sie nazywa temu celownik?

Opublikowano
43 minutes ago, Donatello1991 said:

Są jakieś epic moments? Czy nie warto odpalać? Skiny mnie nie obchodzą.

Niby są, ale takie co by zrobiły wrażenie najwyżej 10 lat temu. Na maxa sztampowa fabuła, w stylu CoD, ale tych słabszych odsłon. Zero zżycia z postaciami generalnie. Ja potraktowałem jako trening strzelania plus odblokowanie skinów.

Opublikowano
45 minutes ago, Donatello1991 said:

Jak sie nazywa temu celownik?

Podstawowy to jest bodajże x6 z red dotem, a teraz gram pierwszym odblokowanym również x6 z klasycznym krzyżem do celowania, bez żadnej kroki. Niedawno wpadło trofeum za 250, więc mam pewnie jakieś 300 killi ze snajpy na ten moment, planuję oczywiście sprawdzać inne snajperki.

Opublikowano

To ten sam typ, co mu przeszkadzały butle z gazem na lotnisku w gameplayach z nowego Bonda?

Opublikowano

Ja też zawsze sprawdzam dokładnie wózki widłowe, paleciaki i palety euro w grach jak się jakieś pojawia xD

Opublikowano
35 minut temu, Plugawy napisał(a):

Ja też zawsze sprawdzam dokładnie wózki widłowe, paleciaki i palety euro w grach jak się jakieś pojawia xD

Zależy do jakiej roboty chodzisz. Kumpel zajmujący się RTV AGD rozpoznawał w filmach i programach sprzęt domowy.

A tak przy okazji, to tu też jest niby SBMM, ale dobierający po połączeniu. Kurwa, od razu widać różnicę w "małych" trybach w porównaniu z osranym CoD-em. Teraz nie trafia się non stop na spoceńców.

Opublikowano
W dniu 17.10.2025 o 13:10, aset napisał(a):

Przecież dźwięki te można wyłączyć, zrobiłem to od razu po tym gdy psychicznie nie mogłem wytrzymać i gra się 20 razy przyjemniej bez darcia mordy bab

Podpowiedz gdzie to się wyłącza dobry człowieku.

Opublikowano

Skusiłem się, kupiłem na xboxie i kurczę chyba to będzie pierwszy kac zakupowy tego roku.

Nie jestem może jakimś wymiataczem w konsolowych fps'ach ale tutaj to już w ogóle ciężko mi się odnalezc, strasznie ta gra nieczytelna, na moim oledzie naprawdę ciężko dostrzeć wrogra na średnim dystansie. Może to kwestia, że trzeba sie ograć z tytułem ale jeszcze parę dni temu ogrywałem bf 6 2042 i jakoś łatwiej było mi rozeznać się w sytuacji.

Kolejna sprawa, grałem miedzy 20:30 a 24 i z wyłączonym crossem trafiły mi sie 3 mecze gdzie ok 50% postaci to były boty, wiem, że xbox to nie ps ale mimo wszystko, nie sadzilem ze trafie na botowe mecze w tygodniu premiery.

Mapy obecnie dupy nie urywają.

No nic, 200 zł przepadło kod przypisany więc dam jej jeszcze szansę ale chyba pojdzie w odstawke gdy tylko wyjdzie outer worlds 2

Edytowane przez szurubur

Opublikowano
1 hour ago, Symeon_88 said:

Podpowiedz gdzie to się wyłącza dobry człowieku.

Opcje Audio, jest tam pozycja soldiers VO czy jakoś tak, w kampanii wychodzi idiotycznie jak to wyłączysz xD Bo połowy dialogów w trakcie misji nie ma.

Opublikowano
Godzinę temu, szurubur napisał(a):

Skusiłem się, kupiłem na xboxie i kurczę chyba to będzie pierwszy kac zakupowy tego roku.

Nie jestem może jakimś wymiataczem w konsolowych fps'ach ale tutaj to już w ogóle ciężko mi się odnalezc, strasznie ta gra nieczytelna, na moim oledzie naprawdę ciężko dostrzeć wrogra na średnim dystańsie. Może to kwestia, że trzeba sie ograć z tytułem ale jeszcze parę dni temu ogrywałem bf 6 2042 i jakoś łatwiej było mi rozeznać się w sytuacji.

Kolejna sprawa, grałem miedzy 20:30 a 24 i z wyłączonym crossem trafiły mi sie 3 mecze gdzie ok 50% postaci to były boty, wiem, że xbox to nie ps ale mimo wszystko, nie sadzilem ze trafie na botowe mecze w tygodniu premiery.

Mapy obecnie dupy nie urywają.

No nic, 200 zł przepadło kod przypisany więc dam jej jeszcze szansę ale chyba pojdzie w odstawke gdy tylko wyjdzie outer worlds 2

Też gram z wyłączonym cross i faktycznie mecz startuje z botami, ale jak zerkniesz dwie, trzy minuty później, to wszystkie zostaną zastąpione żywymi ludźmi. Mam nadzieję, że Dice wprowadzi niebawem tylko konsolowy cross, jak jest np w Call of Duty.

Co do czytelnosci na oledach, to też mam ten kłopot. Ponoć patch jest w drodze, ale są filmy na YouTube jak ustawic jasność w grze i trochę naprawić ten problem.

Ja radzę sobie całkiem nieźle w Call of Duty a wcześnie w Rainbow Six. Ale w BF starzenie dostaje po dupie. Wczoraj było już lepiej i chyba zaczynam ogarniać mechanikę. Po pierwsze to trzeba wyłączyć te wszystkie efekty, jak ziarno, filtry itd. Bardzo przeszkadzają, a rozgrywka i bez tego jest napakowana akcją, nie trzeba jej dodatkowo podkręcać.

Opublikowano
58 minutes ago, Hubert249 said:

Też gram z wyłączonym cross i faktycznie mecz startuje z botami, ale jak zerkniesz dwie, trzy minuty później, to wszystkie zostaną zastąpione żywymi ludźmi. Mam nadzieję, że Dice wprowadzi niebawem tylko konsolowy cross, jak jest np w Call of Duty.

Co do czytelnosci na oledach, to też mam ten kłopot. Ponoć patch jest w drodze, ale są filmy na YouTube jak ustawic jasność w grze i trochę naprawić ten problem.

Ja radzę sobie całkiem nieźle w Call of Duty a wcześnie w Rainbow Six. Ale w BF starzenie dostaje po dupie. Wczoraj było już lepiej i chyba zaczynam ogarniać mechanikę. Po pierwsze to trzeba wyłączyć te wszystkie efekty, jak ziarno, filtry itd. Bardzo przeszkadzają, a rozgrywka i bez tego jest napakowana akcją, nie trzeba jej dodatkowo podkręcać.

Trzeba się mimo wszystko przestawić, bo o ile tempo akcji jest momentami bardzo wysokie, to jednak bieganie i wślizgi na pałę jak w Codzie są szybko karane. Bieganie od osłony do osłony, flanki, granaty i nie bieganie samemu, bo nam się wydaje, że zajdziemy zaraz 10 osób od tyłu i jako tako można ogarniać. Aczkolwiek nadal desync jest momentami odczuwalny mocno, tzn wybiega typ, walisz w niego 10-15 pocisków, a okazuje się, że trafiłeś 2, a gość Cię położył w sekundę.

Opublikowano
W dniu 18.10.2025 o 22:19, Hubert249 napisał(a):

Ta zablokowana kaz

Właśnie nie, na reddicie mówią że ta trzecia snajpa wcale nie jest jakaś super i szkoda zachodu z tym wyzwaniem, ja dopiero wczoraj wbiłem pierwsze dwa heady na ponad 200m, zostało mi 198 xD ludzie piszą że najlepsza jest SV 98 bo jest mocna i masz od razu 11 kul w magazynku.

A co do trudności to ja o dziwo o wiele lepiej się bawię niż w BF 2042 i BFV i więcej „ogarniam”. Nie wiem co się stało, ale według statystyk to ostatni raz KDR ratio powyżej 2.0 miałem przy Bad Company 2 (15 lat temu) a tutaj mam jeszcze wyżej i to na crossplayu gigabeta

Opublikowano

O chuj zaśmiane, w realiach wojny se kutasy malują XD