Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 239,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Nie tylko plotka bo Ubisoft aktywnie szukał ekipy do zrobienia nowej grafiki.

Opublikowano

Pewnie idzie im tak dobrze jak przy tym prince of persia i beyondzie 2 nosacz3

Opublikowano

@Homelander zapytaj mnie za miesiąc, wszystko powiem;) leaków o Ubi związanych z NS2 jest od groma, np ostatni o AC Shadows

sufitu jeśli chodzi o grafikę prawie* nie ma skoro chcą wypluć SW Outlaws (Snowdrop engine)..wszystko jest możliwe

*ale gier na UE5 bym mimo wszystko nie brał pod uwagę

Opublikowano

No po tym jak Ubi odwaliło ten numer z Tencentem to raczej bym się nie spodziewał, że cokolwiek poza AC, Far Cry i Division ujrzy światło dzienne

Opublikowano

Ubisoft oficjalnie przyznał, że COŚ z Raymanem robią. Myślę, że musieli to powiedzieć, by załagodzić nieporozumienia w mediach rozpuszczane wtedy przez mistrzów mówiących, że dyskontynuacja Prince of Persia: Metroidówki była tym samym, co zwolnienie calej ekipy Montpellier na bezrobocie. Więc powiedzieli, że ci ludzie też w dużej mierze będą pracować nad kontynuacją serii Rayman, ze znaczącą rolą Ancela.

Że jest to Remake i kiedy, to już niby nieoficjalne domysły, ale bardzo wiele było domysłów, że jest remake.

Plotka że "będzie na rocznicę" to już klasyczny wymysł gier video, czy była jakakolwiek gra, o której ktoś nie wymyślał w necie, że "wyjdzie na rocznicę"... i ile z nich wyszło na rocznicę, więcej niż promil? Nie było takiego tematu serio.

Cokolwiek wyjdzie, na pewno będzie na wszystkie platformy. I jestem dość pewien, że z grą na karcie hehe. Taka gra będzie bardzo liczyć na kupno na prezent. Jedyna wątpliwość imo, to czy będzie też na Switchu 1. Pomogłoby pewnie zdobyć więcej graczy.

Opublikowano
14 minut temu, ogqozo napisał(a):

Plotka że "będzie na rocznicę" to już klasyczny wymysł gier video, czy była jakakolwiek gra, o której ktoś nie wymyślał w necie, że "wyjdzie na rocznicę"... i ile z nich wyszło na rocznicę, więcej niż promil? Nie było takiego tematu serio.

Oj był temat odnośnie Remake'u/Remastera Raymana 2 na 25 lecie. Tylko te parę lat temu Ubi zastanawiało się jak go potraktować, lekki remake w stylu np. Front Mission, remaster jak ostatnie Tomb Raidery (z wykorzystaniem AI) czy pełnoprawny remake. Nadal mają jakieś ogłoszenia pracy odnośnie "Rayman Brand" ale co to ma być to nie wiadomo. Z resztą może to być kolejny projekt siedzący w limbo po BG&E2, Splinter Cell i PoP Remake.

Opublikowano

No, ja słyszałem insiderski przeciek 100% pewny, że firma od Clair Obscur wykupi Ubisoft Montpellier, i każą im zrobić Rayman Souls. Rayman zamiast konia będzie jeździł na kogucie nazwanym Coquette Gauloises. Michel Ancel podobno już został wysłany na kurs klepania assetów w UE5.

Opublikowano

No ja widziałem wiadomość na discordzie (na kanale do którego nie powinienem mieć dostępu bo nie podpisałem jeszcze umowy/NDA z pewną niesławną firmą z branży grafiki 3d) ze screenshotami z Raymana 2 i zapytaniem kto się czuje dobrze w tej stylistyce, bo potrzeba osób do projektu. Więc coś było na rzeczy te 2 lata temu.

Opublikowano

Gdzie Wy widzieliście ceny gierek na Switch 2 w eshopie? Bo wchodzę i nie widzę

A widzę.

Edytowane przez Basior
.

Opublikowano

Ceny Switcha w PL az sie spocilem,, 250 ziko wiecej niz w jukeju za zestaw z mario. Wtf.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Ceny Switcha w PL az sie spocilem,, 250 ziko wiecej niz w jukeju za zestaw z mario. Wtf.

To jest nic, zobacz jak jebani są polacy na steamie w porównaniu do innych krajów

Opublikowano

200zl różnicy?

Porównajcie sobie ceny innej elektroniki.

Takie karty graficzne w PL to różnica często 2000zl! Wszystko w PL jest droższe w porównaniu z innymi krajami EU.

Opublikowano

Polacy dają się ruchać na cenach elektroniki, na cenach wakacji, na cenach w restauracjach, na cenach koncertów. Nic nowego, dajecie się ruchać to płaćcie.

Opublikowano

Na to wszystko składa się wiele czynników od podatków (w Niemczech elektronika jest na 19%, w niektórych bogatszych krajach nawet 16-17%), a nie 23%.

Słaby złoty względem euro i dolara, co oznacza, że za te same produkty musimy płacić więcej, nawet jeśli cena w euro lub dolarze pozostaje stała.

W Polsce rynek dystrybucji elektroniki jest mocno skoncentrowany — kilka dużych firm kontroluje dostawy do sklepów (np. AB S.A., ALSO Polska, Action) no i Perfect Blue jak tylko ma zielone światło!

Łatwiej zatem o zmowy cenowe. W mniejszych krajach zachodnich (np. Holandii czy Niemczech) konkurencja hurtowa jest większa, więc marże są niższe.

Polska nie jest pierwszym wyborem dla producentów przy dostawach premierowych. Nowe modele konsol czy kart graficznych często najpierw trafiają do Niemiec, Francji czy Włoch, a do Polski docierają z opóźnieniem i w ograniczonej ilości. To powoduje, że sklepy windują ceny, “bo i tak się sprzeda”.

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał(a):

Na to wszystko składa się wiele czynników od podatków ( w Niemczech elektronika jest na 19%, w niektórych bogatszych krajach nawet 16-17%), a nie 23%.

Słaby złoty względem euro i dolara, co oznacza, że za te same produkty musimy płacić więcej, nawet jeśli cena w euro lub dolarze pozostaje stała.

W Polsce rynek dystrybucji elektroniki jest mocno skoncentrowany — kilka dużych firm kontroluje dostawy do sklepów (np. AB S.A., ALSO Polska, Action) no i Perfect Blue jak tylko ma zielone światło!

Łatwiej zatem o zmowy cenowe. W mniejszych krajach zachodnich (np. Holandii czy Niemczech) konkurencja hurtowa jest większa, więc marże są niższe.

Polska nie jest pierwszym wyborem dla producentów przy dostawach premierowych. Nowe modele konsol czy kart graficznych często najpierw trafiają do Niemiec, Francji czy Włoch, a do Polski docierają z opóźnieniem i w ograniczonej ilości. To powoduje, że sklepy windują ceny, “bo i tak się sprzeda”.

a byl w tej bajce smok?

Opublikowano
17 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Polacy dają się ruchać na cenach elektroniki, na cenach wakacji, na cenach w restauracjach, na cenach koncertów. Nic nowego, dajecie się ruchać to płaćcie.

A ty z kolei herosie robisz... co konkretnie? Nigdy nie mogę dostać odpowiedzi od tych "dajecie się ruchać" przemówień. Co konkretnie robisz, że, inaczej niż cała reszta, nie dajesz się ruchać tymi zbyt wysokimi cenami?

Nie wiem, nie kupujesz konsoli Nintendo Switch? To tak jak jakieś 99,99% Polaków, kurde, niesamowite osiągnięcie. Coś jeszcze konkretnie robisz lepiej niż podludzie?

Opublikowano
1 minutę temu, Chad Davski napisał(a):

Po co, easye, uzytkownik krysztalowej kuli, i tak wie lepiej.

Pisałem ogólnie o elektronice, jak chcesz coś dodać poza swoją sygnalizacją świetlną która nie działa to zapraszam do dyskusji.