Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
15 godzin temu, balon napisał(a):

Patrząc po niektórych wpisach tutaj na forum w dziale s2, to powiedział bym że nie tylko kupili wszyscy ci co chcieli, ale także kupili ci co nie chcieli Xd

Widać jak sporo osób chodzi po sklepach za sznurówkami.

13 godzin temu, Bzduras napisał(a):

No i proszę państwa szkiełko za 25zł (i to dwa w zestawie) samo wskoczyło na konsolę idealnie, bez bąbli, kurzu itp. OFICJALNA folijka nintendo? Bez żartów proszę.

To to? https://www.mediaexpert.pl/gaming/akcesoria-do-konsol/szkla-i-folie/szklo-hartowane-tech-protect-easy-set-do-nintendo-switch-2-2-szt?utm_source=PPME&utm_medium=deeplink-hyb&utm_campaign=2025-06-11&utm_content=3636&Partner_ID=&transaction_id=102d9ccb42f4cfb604c3957f968730

Jak inne, dej linka:)

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 252,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał(a):

Dokładnie to samo. Wyczyściłem ekran mokrą i suchą ściereczką, założyłem ramkę, położyłem szkło, leciutko na środku docisnąłem palcem i reszta zrobiła się sama banderas Cała operacja trwała trzy minuty, plus-minus. A jak nie pójdzie za pierwszym razem to masz drugie szkiełko w zestawie.

Opublikowano
14 godzin temu, Enepsignos napisał(a):

Ponoć jest patch dla Xeno 3, ale większość materiałów w sieci poza ustabilizowaniem framerate nie pokazuje większych zmian. Może będą później.

To nie był patch, tzn. tylko jakiś compatibility check, nic nie zrobił. Ze strony twórców kompletna cisza, wygląda, jakby Monolith nie był zupełnie zainteresowany tematem Switcha 2 i serii Xeno xD.

Niemniej jednak i tak warto ograć to co jest teraz, bo gry wspaniałe, tylko szkoda, że nie dostosowali pod dzisiejsze standardy, bo wielu czekało, szczególnie z X, ja już powoli kończę grę, więc dla mnie za późno.

Opublikowano
22 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

To nie był patch, tzn. tylko jakiś compatibility check, nic nie zrobił. Ze strony twórców kompletna cisza, wygląda, jakby Monolith nie był zupełnie zainteresowany tematem Switcha 2 i serii Xeno xD.

Niemniej jednak i tak warto ograć to co jest teraz, bo gry wspaniałe, tylko szkoda, że nie dostosowali pod dzisiejsze standardy, bo wielu czekało, szczególnie z X, ja już powoli kończę grę, więc dla mnie za późno.

Ta cisza to jest taka raczej dla graczy. Nintendo mocno trzyma tajemnice, o splatoonie też była cisza, a tu wczoraj zapowiedź patcha pod S2 z jutrzejszą premierą czyli równo tydzień po premierze konsoli, a słowa wcześniej nie pisneli, że coś smażą

Opublikowano

Mam wrażenie, że po tej akcji z Mario Kartem Nintendo może dojść do wniosku, żeby na tej generacji wydać wyłącznie Smasha Ultimate z kolejnymi DLC, a Switch 3 na start dostanie Smash Bros. World czy jak oni to tam nazwą..

Opublikowano

kurde wkurza mnie, ze w polsce rune factory guardians of azuma w weersji na NS2 jest nie do kupienha chyba, ze jakiś chorych pieniądzach :/

Opublikowano

no ja chyba jednak zamówię jakieś szkło bo dziś rano zauważyłem już z 2-3 mikro ryski - na 100% od wkładania do docka.

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Mówiłem, że ta konsola jest skazana na sukces. Teraz 3rd party będzie coraz bardziej ochoczo wskakiwać na ten wagonik (bo sukces poprzednika i przyzwoita już w tym momencie baza klientów nie pozwolą się zignorować), Nintendo musi zadbać o jakiś fajny 1st party line-up i ta kula śnieżna sama się potoczy.

Teraz nic tylko siedzieć i czytać pierwsze strony i posty S P E C Ó W że szykuje nam się drugie wiiu nosacz3

Opublikowano

Nie no coś nazywającego się tak idiotycznie nie mogło się udać choćby było switchem 1.

Opublikowano
W dniu 5.06.2025 o 12:20, Bzduras napisał(a):

Jak już ktoś ma to pytanie techniczne: czy system "Primary Console" rozdziela S1 i S2 czy nadal można mieć tylko jedną ustawioną jako konsolę główną? Po co pytam - OLED zostaje w domu i zastanawiam się, czy będę musiał znowu pieprzyć się z podłączaniem do sieci za każdym razem jak będę chciał pograć w jakąś cyfrówkę (na starej konsoli konto udostępniam, żeby moja luba nie musiała drugi raz kupować tych samych gierek). I tak się zastanawiam czy można mieć jednego głównego S1 i jednego głównego S2 czy w grę wchodzi wyłącznie jedna konsola główna niezależnie od generacji. Znając nintendo domyślam się odpowiedzi, ale zapytać nie zawadzi.

Odpowiedzi nie dostałem, ale może komuś się przyda: teraz nie ma systemu Primary Console, tylko Pass-Enabled Console. Co to jest - nie wiem, chyba odpowiednik. W każdym razie kiedyś było tak: masz dwie konsolety, jedna ustawiona jako Primary - wszystko kupione na jednym koncie dostępne dla każdego użytkownika na tej konsoli, offline, online, hulaj dusza. Na drugiej przed uruchomieniem cyfry trzeba było być połączonym z netem i weryfikowało licencje, po czym odpalało grę i dało się ją włączyć tylko na koncie, które je kupiło. Weryfikacja trwała moment, po tym można było odłączyć konsolę od netu i grać (czyli hotspot z telefonu na 10 sekund był obejściem).

Teraz z kolei powiązali wszystko z Virtual Game Cart i troszkę się pozmieniało. Opiszę na swoim przykładzie: mam dwie konsole, S1 i S2. S1 zostaje i będzie go używać moja kobita, więc żeby udostępnić jej gry musiałem ustawić ją jako Pass-Enabled Console. Po tym pościągaliśmy gierki które chciała i... zonk - nie da się uruchomić na jej koncie. Pogrzebałem trochę i co się okazuje: trzeba mieć dwie konsole obok siebie żeby jednorazowo je sparować - ok, poszło. Teraz każda z tych gier które ściągnąłem musi być włożona jako VGC żeby mógł z niej korzystać każdy użytkownik na konsoli - offline, online, jak się chce. W jednym czasie może być załadowana na konsoli nieograniczona ilość gierek z mojego konta, więc luz. Resztę (w które na pewno nie będzie grała) mogę sobie włożyć do swojej konsoli i używać ich offline bez konieczności łączenia się z netem - zajebioza i upgrade względem starego systemu weryfikacji licencji. A co z tymi grami, które "powkładałem" do jej konsoli, ale chciałbym uruchomić je na drugiej? Nic - mogę sobie przejść weryfikację jak kiedyś (połączenie z netem na chwilę przed uruchomieniem gry) z tym, że jest jeden kruczek - jeśli tę grę, w którą właśnie gram uruchomi się na tej pierwszej konsoli gdzie jest włożony VGC to ona dostaje pierwszeństwo grania, wyskakuje komunikat, że sesja się skończy i mnie wyrzuca z gry. Słabo? No słabo, ale jest na to obejście pod tytułem "przejdź w offline zanim włączysz grę na S1" - wtedy gierka odpala się na dwóch sprzętach jednocześnie. Do singlówek spoko, ale jeśli ktoś udostępniał jakieś gierki online do wspólnego grania po sieci z drugą osobą (na osobnych kontach oczywiście) to już tego nie zrobi.

Dla mnie to fajny upgrade, bo wiem, że w większość mojej biblioteki moja kobita grać nie będzie, więc mogę sobie je bez żalu "włożyć w slota" u siebie i nie bawić się w weryfikację online. Jedyna wada to jednoczesne granie w jedną grę, bo tutaj osoba z włożonym VGC musi być odłączona od sieci podczas gdy druga osoba robi weryfikację licencji online, ale dla mnie nie robi to różnicy bo nie gramy po sieci razem na dwóch konsolach. Jedna wada, kilka zalet - byłem sceptycznie nastawiony na początku, ale jak już chinole wymusili na mnie skorzystanie z tego to powiem, że jest to bardzo fajny i pomysłowy patent. A jako, że wszystko odbywa się w ramach mojego konta to omijamy też największą wadę pożyczania cyfrówek przy pomocy VGC, czyli konieczność powtarzania tego procesu co 14 dni. Gra "włożona" w konsolę przy pomocy mojego konta może tam siedzieć i być dostępna dla innych użytkowników na tym sprzęcie bez żadnych ograniczeń, więc bajlando.

Dodatkowy plusik dam Nintendo za to, że jak już ma się te dwie zlinkowane ze sobą konsole to można sobie żonglować tymi wirtualnymi cartami z poziomu stronki WWW - wkładać, wyjmować, przekładać ze sprzętu do sprzętu. Bardzo wygodna sprawa. Brzmi to wszystko może trochę pogmatwanie, ale w praniu jest czytelne i przejrzyste.

Opublikowano
23 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Teraz nic tylko siedzieć i czytać pierwsze strony i posty S P E C Ó W że szykuje nam się drugie wiiu nosacz3

To jest niestety pokłosie męczących trendów w internecie. Rage baity, reaction baity, engagement baity, wszystko złe, wszystko niedobre, nienawidzę kurwa tego tamtego.

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Nie no jeśli ktoś poważnie myślał że to będzie powtórka z WiiU to był całkowicie oderwany od rzeczywistości. Switch 2 to konsola po prostu skazana na sukces

Opublikowano

Co już niekoniecznie musi się powtórzyć przy Switchu 3. Teraz to leci rozpędem po gigantycznym sukcesie S1.

Opublikowano

Rekordowe otwarcie nie równa się też rekordowemu wynikowi końcowemu. Ja dalej obstawiam, że S2 sprzeda się zauważalnie gorzej niż S1.

Ale ogółem to wszystko gadanie, teraz w ruch wejdzie marketing szeptany (czyli czy opinie kupujących będą zachęcać resztę do zakupu i czy dalej będzie to modny system jak swego czasu S1) i przede wszystkim czy regularnie Nintendo zapewni lineup konsoli.

Opublikowano

Przede wszystkim to line up musi się zgadzać, bo wbrew temu co można przeczytać na forum gry nadal sprzedają konsole i ten wynik po części wziął się z obietnicy dobrych gierek od Nintendo w trakcie cyklu życia konsoli.

Opublikowano
14 minut temu, Daffy napisał(a):

i czy dalej będzie to modny system jak swego czasu S1

Na pewno nie będzie tak modny kolekcjonersko przez zawirowania z key kartami, więc ten kawałek tortu będzie mniejszy. Śledzę kilka kanałów YT stricte kolekcjonerskich i wszyscy jadą po S2 jak po burej suce.

Opublikowano

Dobra, czas na zmianę warty )

IMG_2345.jpeg

Lepiej nie sugerować się zdjęciami, bo mocno przekłamują. Zarówno ekrany Switcha 2 po lewej jak i Oleda po prawej (jasność 60%) nie są aż tak szare jak wyszły na zdjęciu.

Doszedłem wczoraj do wniosku, że nie mam juz więcej siły czytać o tym jaki jest Switch 2, tylko wolę na nim pograć D Kart w zestawie jest, dokupię Zeldę BOTW albo Cyberka i przy moim graniu, to starczy na pół roku.

Edytowane przez falcon87pl

Opublikowano

Jak komuś potrzeba PL instrukcji do S2 i akcesoriów, to są na stronie dystrybutora.

https://nintendo.pl/dokumenty-i-instrukcje/

Opublikowano
5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No gry mam, pytam ponieważ jak nie ma zmian nie będę zawracał sobie głowy kopiowaniem ze starego switch'a na nowego tylko po to by mieć szybsze loadingi.

3 godziny temu, ASX napisał(a):

Nie no jeśli ktoś poważnie myślał że to będzie powtórka z WiiU to był całkowicie oderwany od rzeczywistości. Switch 2 to konsola po prostu skazana na sukces

Ludzie lubią po prostu nowości, a konsola przenośna o mocy zbliżonej do Steam Decka (oczywiście upraszczam) a kosztująca połowę tego, musiała zwrócić uwagę, zwłaszcza że na rynku brak konkurencji jak na razie. Owszem taki RoG Ally X jest potężny, ale kogoś może nie stać wyłożyć tyle kafli.

Opublikowano

Kochani powiedzcie mi jedną rzecz. Jeżeli bedę miał ładowarkę oryginalną przy łóżeczku gdzie będę grał przed snem i żeby sobie ewentualnie wtedy podładować to czy do docka pod tv w dużym pokoju mogę podpiąć dowolną ładowarkę na usb c?

Opublikowano
1 minutę temu, Symeon_88 napisał(a):

Kochani powiedzcie mi jedną rzecz. Jeżeli bedę miał ładowarkę oryginalną przy łóżeczku gdzie będę grał przed snem i żeby sobie ewentualnie wtedy podładować to czy do docka pod tv w dużym pokoju mogę podpiąć dowolną ładowarkę na usb c?

Lepiej na odwrót czyli oryginalna do docka, a przy łóżku ładować jakąś szybką z telefonu

Opublikowano

Ciekaw jestem jak bardzo popularny jest Cyberek na NS2.

Opublikowano
5 minut temu, Daffy napisał(a):

Lepiej na odwrót czyli oryginalna do docka, a przy łóżku ładować jakąś szybką z telefonu

A jakaś konkretna moc wskazana? Albo minimalna czy nie ma znaczenia?

Opublikowano
21 minut temu, Enepsignos napisał(a):

No gry mam, pytam ponieważ jak nie ma zmian nie będę zawracał sobie głowy kopiowaniem ze starego switch'a na nowego tylko po to by mieć szybsze loadingi.

Ludzie lubią po prostu nowości, a konsola przenośna o mocy zbliżonej do Steam Decka (oczywiście upraszczam) a kosztująca połowę tego, musiała zwrócić uwagę, zwłaszcza że na rynku brak konkurencji jak na razie. Owszem taki RoG Ally X jest potężny, ale kogoś może nie stać wyłożyć tyle kafli.

Że switch 2 kosztuje połowę tego co steam deck?

Opublikowano
6 minut temu, Symeon_88 napisał(a):

Tak jak Daffy mówi, oryginalną ładowarkę zostaw podłączoną do docka, a przy kołderce używaj jaką akurat masz pod ręką. Czemu? Bo dock nie zadziała z inną ładowarką jeśli nie będzie spełniać jakichś tam wymagań, a konsola naładuje się ze wszystkiego (jedyne co może się różnić to prędkość ładowania jak podłączysz słabszą ładowarkę, np. 25W albo 40W). Tako rzeczą reddity, szczegółów nie znam.