Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Kur'wa mam B8. Bez HGiG. Chyba i tak powoli na B4/C4, ale i tak jakoś PS5/XSX działają ok

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 277,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
1 godzinę temu, Basior napisał(a):

Niepojęte jak można było to tak zjebać i to jeszcze brandzlując się tym HDR'em wszędzie przed premierą. Nawet w Welcome Tour napisali, że nie dali OLEDA, bo woleli HDR w LCD kekw

Fikołki jakie uprawia na tv ten chińczyk żeby ogarnąć ten HDR są przekomiczne, nikt w Nintendo nie zauważył jak to jest spierdolone? Dobrze że mam nowy tv z tym HGIG, bo inaczej byłby smuteczek.

Opublikowano

Też mam HGIG w TV ale cała ta sytuacja mnie niepokoi i smuci, obiektywnie to mocne niedopatrzenie Nintendo i trzymam kciuki by szybko ogarnęli to aktualizacją softu.

Opublikowano

Łaaa tam, nie zesrajcie się z tym szkalowaniem NS2. Nintendo dowiozło, może bez OLEDa, ale tak, DAŁEM SIĘ WYRUCHAĆ SKOŚNOOKIM SKURKOWAŃCOM, a mimo to bawię się świetnie.

CP2077 wygląda fenomenalnie w trybie handheld, a to przecież "tylko" launch title. Kto nie miał PS5/XSX - ten wygrał. Ja olałem "nową" generację, siedziałem na PS4 i do tego NSLite, więc dla mnie przeskok jest gigantyczny. Wiadomo, że mogło być lepiej, ale kurła - bez przesady. Mnie się podoba w cholerę i zostanę przy platformie na długo. A zarzut GRY ZA 300 zł - po pierwsze primo, kupuję raczej grę na kwartał (bo m.in. cenię swój czas), po drugie, są używki, po trzecie - jakościowo Nintendo (prawie) zawsze dowozi, także z zakupem nowej konsoli mam spokój przez kolejne pięć lat.

Opublikowano

Paczta jak się opłaciło CP2077 kupić:

I don't recommend buying a game just for this, but Cyberpunk's HDR settings will reveal the Max Brightness and Paper White values set in this system menu.

Opublikowano
14 minut temu, TomciooPL napisał(a):

Kto nie miał PS5/XSX - ten wygrał. Ja olałem "nową" generację, siedziałem na PS4 i do tego NSLite, więc dla mnie przeskok jest gigantyczny.

Aj niepotrzebnie szedłeś w tego NSLite, jakbyś się zatrzymał na Gameboyu to by dopiero był gigantyczny przeskok leo

Opublikowano
16 minut temu, TomciooPL napisał(a):

Łaaa tam, nie zesrajcie się z tym szkalowaniem NS2. Nintendo dowiozło, może bez OLEDa, ale tak, DAŁEM SIĘ WYRUCHAĆ SKOŚNOOKIM SKURKOWAŃCOM, a mimo to bawię się świetnie.

CP2077 wygląda fenomenalnie w trybie handheld, a to przecież "tylko" launch title. Kto nie miał PS5/XSX - ten wygrał. Ja olałem "nową" generację, siedziałem na PS4 i do tego NSLite, więc dla mnie przeskok jest gigantyczny. Wiadomo, że mogło być lepiej, ale kurła - bez przesady. Mnie się podoba w cholerę i zostanę przy platformie na długo. A zarzut GRY ZA 300 zł - po pierwsze primo, kupuję raczej grę na kwartał (bo m.in. cenię swój czas), po drugie, są używki, po trzecie - jakościowo Nintendo (prawie) zawsze dowozi, także z zakupem nowej konsoli mam spokój przez kolejne pięć lat.

Tylko "launch title"?

CP2077 to obiektywnie zapewne najładniejsza gra jaka powstała, a już na pewno Nintendo nie zrobi nic bardziej imponującego na tą platformę.

Dla Redów szacunek, że im się chciało, no i zarobią krocie pod nowe projekty.

Opublikowano

Fajny przeskok to był u mnie w 1998, z Pegasusa na PlayStation. Już nigdy później nie było takich zmian :/

Opublikowano
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

Aj niepotrzebnie szedłeś w tego NSLite, jakbyś się zatrzymał na Gameboyu to by dopiero był gigantyczny przeskok leo

Przez prawie dziesięć lat grałem na DeCeku po jego śmierci i miałem wyjebane na innych totalnie - gry i konsole mają sprawiać radość, a nie powodować, że spuszczamy się do cyferek i HDRów.

NS2 to cudo i wszystkim tutaj, którzy kupili i dobrze się bawią - gratulacje, dokonaliście świetnego wyboru!

Opublikowano

Ja wczoraj kupiłem switcha 2 i jest to moja pierwsza konsola od nintendo. Pierwsze wrażenie jest takie, że trzyma się to jak deskę, a drugie, że sprzęt jest bardzo cichy. Tyle gier do ogrania od nintendo sobie spisałem, że chyba do 2030 mi starczy.

Opublikowano

Welcome Tour wymaksowane. 11 godzin na liczniku, mnóstwo radochy z odkrywania nowego sprzętu. Minigry, quizy, interaktywne dema, znajdźki i techniczne ciekawostki. Perełka, niesłusznie obśmiana przez pazerność Nintendo. Polecam.

20250617125026-01JXYQ1YD98784NHQNZTH9S95X.jpg

Opublikowano

Mogli dać za darmo

Mogli dać za darmo do abonamentu

Wybrali pazerność

Sam bym to chętnie sprawdził ale na Boga to jest interaktywna instrukcja obsługi i nic więcej

Opublikowano

Za 40zł nie ma szans, że to kupię. Ten przewodnik powinien być na równi z Wii Sports - dorzucany jako gratis do konsoli pokazujący jednocześnie jej możliwości, ale bardziej od technologicznej strony. Wołanie za to kasy to zwykła pazera, której nie rozumiem i nie mam zamiaru wspierać. Może na promocji za 3zł.

Opublikowano

No właśnie błędne jest myślenie, że to "nic więcej". Do dużo więcej. W żadnej instrukcji obsługi nie spotkałem się z taką ilością ciekawostek i drobnych detali. Momentami mózg rozjebany jak to jest wszystko mądrze wymyślone z wnętrznościami konsoli. Albo to, że konsola mechanicznie a nie cyfrowo sprawdza jaki rodzaj carta ma w środku. A to tylko kropla w morzu. Welcome Tour to dużo więcej niż instrukcja obsługi.

Stać Was na gierki za 350 zł, jak okrojone na maxa MKW, a szkoda Wam 40 zł na tak rozbudowaną encyklopedię pełną interaktywnych ciekawostek i bez sensu to hejtujecie patrząc po sobie nawzajem.

Też się po łbie waliłem, jak N krzyknęło za to 40 zł. Ale po zakupie da się zrozumieć, że to jest warte tych 40 zł.

A jak Wam nadal szkoda 40 zł, to obejrzyjcie chociaż całość na YT, bo to daje zupełnie inne spojrzenie na S2, jak pozna się te wszystkie smaczki i ciekawostki techniczne.

Opublikowano

Jeśli sony potrafi dać takiego astrobota za darmo to tym bardziej rozbudowana instrukcja z minigierkami z flasha powinna być darmowa ;)

Opublikowano

Pewnie, a wykastrowane MKW powinno być za 100 zł. Idziemy dalej tym tokiem rozumowania?

A najlepsi są Ci, co uważają 40 zł za zdzierstwo a składają się na abonament Online po 5 osób. Mózg rozjebany.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano
24 minuty temu, Daffy napisał(a):

Mogli dać za darmo do abonamentu

No dokładnie. Ten abonament to bieda.

Stare gry na konsoli plus słuchanie muzyczki na telefonie. No i możliwość grania online. Na rok wziąłem edycję z grami gamecube, ale wiem że już więcej nie będę przedłużał.

Jeszcze co do starych gier, to po gabarytach konsoli już wiem że do retro gier potrzebny mi jakiś mini oled anbernic, a nie taki kolos.

Opublikowano
18 minut temu, Emtebe napisał(a):

No właśnie błędne jest myślenie, że to "nic więcej". Do dużo więcej. W żadnej instrukcji obsługi nie spotkałem się z taką ilością ciekawostek i drobnych detali. Momentami mózg rozjebany jak to jest wszystko mądrze wymyślone z wnętrznościami konsoli. Albo to, że konsola mechanicznie a nie cyfrowo sprawdza jaki rodzaj carta ma w środku. A to tylko kropla w morzu. Welcome Tour to dużo więcej niż instrukcja obsługi.

Stać Was na gierki za 350 zł, jak okrojone na maxa MKW, a szkoda Wam 40 zł na tak rozbudowaną encyklopedię pełną interaktywnych ciekawostek i bez sensu to hejtujecie patrząc po sobie nawzajem.

Też się po łbie waliłem, jak N krzyknęło za to 40 zł. Ale po zakupie da się zrozumieć, że to jest warte tych 40 zł.

A jak Wam nadal szkoda 40 zł, to obejrzyjcie chociaż całość na YT, bo to daje zupełnie inne spojrzenie na S2, jak pozna się te wszystkie smaczki i ciekawostki techniczne.

No spoko, ale ja się na nikogo nie oglądam i mówię co myślę. Nie wydam 40zł na pokazówkę możliwości konsoli, już lepiej w to miejsce odpalić Zeldy i mieć faktyczne techdemo z doklejoną do tego zajebistą gierką, nie wspominają o paczkach z upgrejdami w ramach abonamentu. Tak, stać mnie na gierki nawet i za pińcet złotych ale to nie oznacza, że mam się rzucać na każdy ochłap jaki chinole mi rzucą pod nos xD A to jest dokładnie to - ochłap.

Opublikowano
36 minut temu, Bzduras napisał(a):

Za 40zł nie ma szans, że to kupię. Ten przewodnik powinien być na równi z Wii Sports - dorzucany jako gratis do konsoli pokazujący jednocześnie jej możliwości, ale bardziej od technologicznej strony. Wołanie za to kasy to zwykła pazera, której nie rozumiem i nie mam zamiaru wspierać. Może na promocji za 3zł.

A ten Wii Sport to też fajny temat do zgłębienia. Jeśli ktokolwiek z Was czyta książki poza graniem w gierki, to polecam książkę Reggiego Fils-Aimé. Tam jest wzmianka o Wii Sport, które też miało być płatne. Ale Reggie wykłócał się z Iwatą o to dość srogo. Więc jak widać skąpstwo Big N, jest w normie i tylko czasem jakiś podmiot potrafi na nie wpłynąć.

Polecam jego książkę jak Wam nie szkoda 40 zł i nie jest to dla Was majątek.

Opublikowano

Skoro Nintendo jest skąpe to i ja będę red Zamiast tego demka dorzuciłem dwie dyszki i kupiłem Fast Fusion, polecam taki styl życia każdemu.

Opublikowano

@Bzduras no spoko, twoja decyzja ale ty się zastanów czy hejtujesz bo kosztuje 40 zł, czy dlatego, że ochłap. A tak to nie pitol bzdur.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Po prostu japończycy z Nintendo nie wierzą że jakikolwiek efekt ich pracy powinien być rozdawany za darmo. Jak Emtebe pisał przy Wii Sport na Wii, Reggie musiał się z nimi wykłócać, teraz zabrakło takiego Reggiego, który mógłby to wywalczyć.

Opublikowano
12 minut temu, Emtebe napisał(a):

@Bzduras no spoko, twoja decyzja ale ty się zastanów czy hejtujesz bo kosztuje 40 zł, czy dlatego, że ochłap. A tak to nie pitol bzdur.

HEJTUJESZ nosacz3 W sensie jak nie kupiłem to hejtuję? Okej, może być i tak, jeśli Ci to poprawia humor to czemu nie. A nie kupiłem bo to zwykłe skurwysyństwo kasować jakiekolwiek pieniądze za techniczne demo i ja do takich praktyk swojej kasy nie przyłożę.

Opublikowano

Można też nie kupować jak ja bo po co komu instrukcja jak 80% z tych bajerow pewnie nigdy poza nia sie nie użyje w praktyce :D .

Wole poczekac i dac 3 bomby za eldena.