Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Ja na pewno kupię kontroler. Jeszcze będę analizował czy na pewno ten pro od Nintendo, ale coś wezmę. Więc jeśli ma przy okazji rozwiązać problem ze słuchawkami, a sporo grasz na TV, to bym się szczególnie nie zastanawiał.

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 383,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Manor napisał(a):

Także może namyślę się na zakup pro controllera. Do ludzi grających na tv - warto?

Warto. Nie wyobrażam sobie wybudzania konsoli za każdym razem szukając przycisku na konsoli jak jakieś zwierzę

Opublikowano
41 minutes ago, Manor said:

Oj zdecydowanie, kabelek ma jakiś metr, dock i tv to z 3 m od kanapy. Poza tym to inny komfort jak słuchawki są podpięte na krótkim kablu do pada, niż długi przewód aż do konsoli w docku.

No to lipa. A co do procontrollera to ja zamiast jego kupiłem 8bitdo 2 adapter i używam Dual Sense. Po pierwsze i tak miałem już dwa, po drugie jest to dla mnie wygodniejszy pad niż Pro Controller do Switcha (nie wiem jak ten ze Switcha 2)

Opublikowano

Niestety Nintendo Switch 2 nie poprawiło największego fakapu pierwszego Switcha - standardowe kontrolery - albo je ładujesz, albo nimi grasz... facepalm
Oczywiście zawsze możesz sobie sprezentować dodatkowy prawilny charging grip... za odpowiednią cenę rzecz jasna teehee

Opublikowano

W sensie joycony? Przecież one wytrzymują z 20h grania. 20h grasz non stop? Wsuwasz po graniu w konsolę i nie masz tyle. Gdzie tu jakikolwiek fakap. Totalnie nieistniejący problem

Opublikowano

Czasami ludzie doszukują się problemów tam gdzie naprawdę ich nie ma, a to ładowanie nie takie, zawsze bateria za mała, kartridż/płytkę trzeba włożyć do konsoli...straszne rzeczy...

Opublikowano

3 miesiące z konsolą a jeszcze nie dałem rady sprawdzić żywotności baterii tych joyconsów pechowiec

Opublikowano

Joycony to tam chuj, nigdy nie rozładowałem i nie rozładuję, ale bateria w uśpieniu bez docka to jest dramat. Jestem na wyjeździe, naładowałem konsolę dwa dni temu do 89%, zostawiłem w uśpieniu z włączonym Xeno X. Dzisiaj biorę sprzęt w rękę, a tam już 35%. Trochę słabo.

Opublikowano

No wlasnie pewnie przez to, ze podczas uspienia energia tabletu laduja sie joycony cool

Opublikowano

Na reddicie coś pisali, że wyłączenie automatycznych aktualizacji systemu poprawia ten problem spadających % baterii w czasie uśpienia.

Opublikowano
7 minut temu, bartiz napisał(a):

Na reddicie coś pisali, że wyłączenie automatycznych aktualizacji systemu poprawia ten problem spadających % baterii w czasie uśpienia.

O, dzięki, sprawdzę.

Opublikowano

Problem rozladywania sie baterii w stanie uspienia przestudiowalem od A do Z z moim NS1 i tutaj pewnie jest podobnie. Bateria na uspieniu nie powinna przez noc spasc o wiecej niz 2-3%. Bateria na uspieniu podczas gdy z jej energii korzystaja ladujace sie joycony moze przez noc spasc o 40-80% a nawet rozladowac sie zupelnie i nic z tym sie nie da zrobic, przeczytalem caly internet szukajac rozwiazan

Zaloze sie, ze w NS2 jest tak samo

Opublikowano

Ale ja korzystam z konsoli tylko w trybie HH, joycony nie są ładowane tylko ciągle biorą sobie tyle ile potrzebują z baterii. To nie tak, że zostawiam rozładowane kontrolery podpięte do konsoli i mam pretensje, one cały czas mają 100% baterii.

Opublikowano

Bateria będzie zawsze spadać, rozwiązaniem była by hibernacja ale wtedy uruchomienie trwało by prawie tyle samo co uruchomienie po wyłączeniu. Jedynie można wyłączyć aktualizacje w stanie uśpienia.

Opublikowano

Ja tez korzystam ze switcha wylacznie w trybie hh. To nie jest gwarantowane, ze joycony sobie pobieraja energie na biezaco - one potrafia sie rozladowac do stanu w ktorym dostaje sie komunikat „low battery” np. po odlaczeniu jednego z nich do zabawy w dloni. U mnie tak jest caly czas i znalazlem opisy podobnych przypadkow w internecie. Ale jesli sprawdziles u siebie, ze sa ciagle na 100% to ok. Zasugerowalem istnienie problemu bo sprawa nie jest oczywista a rozwiazania na to nie ma

Opublikowano

Zobaczymy, naładowałem do pełna i wyłączyłem autoaktualizacje. Jak pomoże to dam znać.

Opublikowano
  • Autor

Włączenie trybu samolotowego też pomaga

Opublikowano

Zmień Protona

Opublikowano

Najlepiej to w ogóle nie dotykać i wtedy nie będzie problemów z niczym, ja wiem.

Opublikowano

Ja gram w Nintendo głównie na telewizorku.
Problem rozładowanych kontrolerów (aka Joy-Conów) - jak najbardziej na miejscu.
Albo grasz, albo ładujesz - nie ma innej możliwości wobec standardowych kontrolerów.
Fack-up jakich mało. Serio? Charging grip w podstawce to aż taki wydatek Nintendo?? WTF?? down
Minusik niezaprzeczalny, i bez jakiegokolwiek obrony w tym przypadku.

Edytowane przez Damk

Opublikowano
2 hours ago, Damk said:

Ja gram w Nintendo głównie na telewizorku.
Problem rozładowanych kontrolerów (aka Joy-Conów) - jak najbardziej na miejscu.
Albo grasz, albo ładujesz - nie ma innej możliwości wobec standardowych kontrolerów.
Fack-up jakich mało. Serio? Charging grip w podstawce to aż taki wydatek Nintendo?? WTF?? down
Minusik niezaprzeczalny, i bez jakiegokolwiek obrony w tym przypadku.

Dokładnie. Wszystkie inne urządzenia elektroniczne z baterią ładują się z powietrza. Mocą przyjaźni. Tylko bezczelne Nintendo zmusza do ładowania padów. Wiadomo przecież, że lepiej pierdolnąć gdzieś w kąt po zagraniu niż jak człowiek podłączyć do konsoli. Minus w chuj

Btw. jak ładowałbyś charging gripa?

Opublikowano

Chyba nie o to chodzi a o to, że tutaj jak grasz to się nie ładują? Tak rozumiem tą rozmowę ale może źle. Na Switchu 1 grając ładujesz jednocześnie joycony a tu rozumiem, że nie jest tak?

Opublikowano

Nie kumam, joycony są na 20h, nie wierzę że ktoś tyle gra na raz bez przerwy. Po sesji wpinasz je spowrotem w switcha który jest w docku i się lądują. Jak za parę godzin znowu odpalisz konsolę to znowu są w gotowości na 20h nieprzerwanego grania.

8 lat z rodziną switch u mnie i nigdy nie musiałem przerwać gry bo joycony się rozładowały lub nawet były bliskie tego

Opublikowano

No i piszesz o Switchu 1 a tu ludzie o 2. Może poczekasz aż ktoś odpowie dokładniej na pytanie czy będziesz pisał jak ty grasz zakładając, że nikt nie gra inaczej?

Opublikowano
  • Autor

Giga Fack-up, z tego to już się nie podniosą