Opublikowano 2 godziny temu2 godz. W dniu 1.06.2026 o 14:45, devilbot napisał(a):No ale po co komu te kilku kB romy na nośniku.Ani nie ma tam achivmentow ani rozbudowanych ustawień emu czy bonusów.Na anbernicu za darmo i nie będzie smużyłoWiem ze pewnie napisałeś to z przekąsem. Ale kurde mając anbernica czy co ja tam mam za kombajn… to jednak odpalasz taka gierke na Switchu i wszystko hula. Zero pobierania okładek, jakichś aktualizacji gdzie na nowym core inaczej gra może działać. Po prostu odpalasz coś z listy i masz pewność ze to zadziała. Ale tez mając te anbernici nie mam sensu w czerwcu przedłużać abonamentu za bodajże 170 zeta. Mario jest ale Contry nie ma :/
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Miałem ograne wszystkie interesujące mnie tytuły na pierwszym Switchu (i na WiiU), więc aż tak dużo nie pograłem. Z resztą od dwóch lat mam mniej czasu na granie, ale mimo tego przeszedłem Bananzę i dla mnie to top 10 platformówek ever. Gram z żoną w Mario Kart World (8 po kilkuset godzinach na WiiU i Switchu zdążyła mi się się znudzić). Oprócz tego ograłem Metroid Prime 4, a teraz przechodzę Yoshiego i przy obu też bawię się dobrze. Pokopia to nie moje klimaty, ale myślę, że dla wielu to system seller. Jasne, nie jest to tak dobry start jak pierwszy rok Switcha, ale chyba żadna konsola nie miała chyba takiego lineupu (Zelda BoTW, Super Mario Odyssey, Xenoblade 2, Splatoon 2 i port Mario Kart 8 Deluxe). Najbardziej cieszy mnie to, że Nintendo robi sporo exów, a nie cross-genów. Z zapowiedzianych tytułów najbardziej czekam na Splatoon Raiders, no ale jeśli remake Ocariny okaże się prawdą to to będzie mój numer jeden.
Opublikowano 58 minut temu58 min S2 to mój zakup roku 2025, to był pierwszy raz, gdy kupiłem więcej niż jedną konsole na generację (PS5 jako ta bazowa) i wrócił mi hype na granie. Mało tego, wróciłem dzięki temu tutaj na forum, do czytania regularnie co miesiąc PE prawie od deski do deski, zacząłem słuchać masę podcastów o grach. To wszystko pewnie dlatego, że nigdy wcześniej nie miałem konsoli od N i poza Super Mario Bros to ja chyba nigdy w nic od nich nie grałem. To sobie wyobraźcie mnie, jak odpalałem pierwszy raz Zelde Botw, Bananzę, Super Mario Wonder, Mario Kart World. Do tego ograłem pierwszy raz Ori i to dla mnie idealna konsola na takie dwuwymiarowe metroidvanie. Hollow Knighta grałem na PS5 tylko dla tego że tam już miałem kupione. Silksonga kupię na fizyku na S2. Mało tego, ostatnio myślałem o Indiana Jonesie i stwierdziłem że wersję S2 i PS5 na tyle mało się różnią, że wolę kupić na switchu. Ja jestem bardzo zadowolony, jedynie żal mi że mam mało okazji grać przenośnie i w domu najczęściej gram w docku. No i do tej pory udaje mi się kupić większość pudełek jako game card, wkładam do konsoli i od razu gram. Wczoraj wrzuciłem Sarosa do napędu PS5 i pobieranie 80 GB. Także trzymam kciuki żeby jak najwięcej pojawiało się fizyków, a nie kluczy do pobierania.