Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Obstawiam że nawet ciężki reset nie pomoże i dane o aktualnej wersji gry są zaszyte gdzies głębiej albo w sofcie konsoli, pewnie Nintendo tak się zabezpiecza też przed złamaniem konsoli.

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 437,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Kiedys sprobuje.

Ogolnie szkoda, bo co by nie gadac to jakis pierwiastek tej „magii” pudelkowej znikl.

Wiadomo, pobrac biezace poprawki to nie wstyd i kilka minut. Ale jednak uwazem, ze nie powinno tak byc jak jest

Opublikowano

W razie wojny/atomówki/braku neta switch do wyebania, fajnie że nakupowałem milion pudełek.

Opublikowano
Godzinę temu, łom napisał(a):

Media Markt sprzedaje za 1899 z Mario Kart.

O dzięki, nie zauważyłem, bo na pepperze już jest, że to wygasło. A było przez chwilę. Wszedłem na ich stronę i tam też już nie ma. Na szczęście na allegro mieli jeszcze 6 sztuk. Więc kupiłem:) 1900 z grą to jest cena, która mogę zapłacić.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Ken Adams napisał(a):

Sytuacja z NS1 ale tez nie do konca zrozumiala…

Niedawno powyrzucalem wybrane gierki z pamieci NS1 zeby pobrac jakies demowki, darmowki etc.

Ktoregos dnia chcialem wlaczyc Luigi’s Mansion 3 ale mysle: wlacze bez pobierania aktualizacji wielkiego L i… tyle o tym

Konsola wymusza pobranie aktualizacji.

Zaczalem sprawdzac wszystkie inne gierki, ktore wyrzucilem z pamieci systemu…

Xeboblade Chronicles 3 - nope

Hades - nope

Red Dead Redemption - nope

Lego Star Wars costam - nope

Wyciągnąłem S1, wrzuciłem karta z premierówką Xeno3 w trybie samolotowym. Odpala, wyjąłem karta, przeładowałem konsolę, dalej odpala. Reszty nie sprawdzałem

Opublikowano
3 godziny temu, Ken Adams napisał(a):

Sytuacja z NS1 ale tez nie do konca zrozumiala…

Niedawno powyrzucalem wybrane gierki z pamieci NS1 zeby pobrac jakies demowki, darmowki etc.

Ktoregos dnia chcialem wlaczyc Luigi’s Mansion 3 ale mysle: wlacze bez pobierania aktualizacji wielkiego L i… tyle o tym

Konsola wymusza pobranie aktualizacji.

Zaczalem sprawdzac wszystkie inne gierki, ktore wyrzucilem z pamieci systemu…

Xeboblade Chronicles 3 - nope

Hades - nope

Red Dead Redemption - nope

Lego Star Wars costam - nope

Wynika z tego, ze wszystkie gierki, ktore wczesniej mialy pobrane jakiekolwie dane, wymagaja pobrania aktualizacji po „pierwszym” uruchomieniu a piszac „pierwszym” mam na mysli wlaczenie gierki po uprzednim wykasowaniu jej danych z pamieci systemu.

Wpierw pomyslalem, ze moze to wina zapisow stanow gierek wiec wywalilem zarowno z serwera jak i pamieci konsoli sejwy

Nope - nadal lipa

Nastepnie wylaczylem opcje automatycznych aktualizacji gier

Nope - nadal lipa

Nastepnie wlaczylem tryb samolotowy

Nope - nadal lipa

Nastepnie utworzylem nowe konto na konsoli celem sprawdzenia czy to badziewie wynika z danych zapisanych na profilu uzytkownika

Nope - nadal lipa

Przeszukalem tez internet ale nic nie znalazlem w tej sprawie

Wnioski dwa

Albo te gierki od nowosci wymagaly aktualizacji - a ja po prostu je robilem z automatu

Albo gierki, dla ktorych raz pobrano aktualizacje, zapisuja informacje o swojej aktualnej wersji w systemie i pozniej nie da sie juz zejsc nizej

Co jest huj*we - ze gierki gdy pobieraja aktualizacje - pobieraja wszystkie, ktore dostepne a to oznacza, ze danych zbiera jest coraz wiecej i wiecej

Ostatnio np. tytuly ktore dostaly upgrade z okazji NS2 - dostaly takie poprawki rowniez na konsoli NS1 - co juz w ogole jest debilizmem i miejsce na dysku zapelnilo mi sie calusienkie w mig

Zrobilbym z ciekawosci ciezki reset wszystkiego, ale, boje sie o wyspe z animal crossing wiec pierd*le to cool

Ale z tym H2 wierze, ze to jakis blad w sztuce, bo podobno H2 na konsoli NS1 odpala sie bez problemu po wlozeniu

Mogę dodać od siebie parę słów. Testowałem podobnie gry na Nintendo Switch Lite Hyrule Edition. Na tym modelu nie odpalałem fizycznych gier ani nie pobrałem wcześniej saveów z chmury. Właczyłem tryb samolotowy i wybrane gry. Efekt to jakieś 95% wymagają pobrania nowego patcha. Na moim głównym OLEDowym modelu było podobnie i z takich wyjątków, które tego nie wymagały był np. Super Mario Odyssey czy Metroid Dread, gdzie mogłem zdecydować czy chce grę odpalić bez patcha czy z patchem.

Edytowane przez chrno-x