Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Obstawiam że nawet ciężki reset nie pomoże i dane o aktualnej wersji gry są zaszyte gdzies głębiej albo w sofcie konsoli, pewnie Nintendo tak się zabezpiecza też przed złamaniem konsoli.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Kiedys sprobuje.Ogolnie szkoda, bo co by nie gadac to jakis pierwiastek tej „magii” pudelkowej znikl.Wiadomo, pobrac biezace poprawki to nie wstyd i kilka minut. Ale jednak uwazem, ze nie powinno tak byc jak jest
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. W razie wojny/atomówki/braku neta switch do wyebania, fajnie że nakupowałem milion pudełek.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, łom napisał(a):Media Markt sprzedaje za 1899 z Mario Kart.O dzięki, nie zauważyłem, bo na pepperze już jest, że to wygasło. A było przez chwilę. Wszedłem na ich stronę i tam też już nie ma. Na szczęście na allegro mieli jeszcze 6 sztuk. Więc kupiłem:) 1900 z grą to jest cena, która mogę zapłacić.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 hour ago, Pierre Deck said:Nowe JoyconyTen pierwszy widzę bierze inspiracje od najlepszego handhelda na rynku.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 2 godziny temu, Ken Adams napisał(a):Sytuacja z NS1 ale tez nie do konca zrozumiala…Niedawno powyrzucalem wybrane gierki z pamieci NS1 zeby pobrac jakies demowki, darmowki etc.Ktoregos dnia chcialem wlaczyc Luigi’s Mansion 3 ale mysle: wlacze bez pobierania aktualizacji wielkiego L i… tyle o tymKonsola wymusza pobranie aktualizacji.Zaczalem sprawdzac wszystkie inne gierki, ktore wyrzucilem z pamieci systemu…Xeboblade Chronicles 3 - nopeHades - nopeRed Dead Redemption - nopeLego Star Wars costam - nopeWyciągnąłem S1, wrzuciłem karta z premierówką Xeno3 w trybie samolotowym. Odpala, wyjąłem karta, przeładowałem konsolę, dalej odpala. Reszty nie sprawdzałem
Opublikowano 16 minut temu16 min 3 godziny temu, Ken Adams napisał(a):Sytuacja z NS1 ale tez nie do konca zrozumiala…Niedawno powyrzucalem wybrane gierki z pamieci NS1 zeby pobrac jakies demowki, darmowki etc.Ktoregos dnia chcialem wlaczyc Luigi’s Mansion 3 ale mysle: wlacze bez pobierania aktualizacji wielkiego L i… tyle o tymKonsola wymusza pobranie aktualizacji.Zaczalem sprawdzac wszystkie inne gierki, ktore wyrzucilem z pamieci systemu…Xeboblade Chronicles 3 - nopeHades - nopeRed Dead Redemption - nopeLego Star Wars costam - nopeWynika z tego, ze wszystkie gierki, ktore wczesniej mialy pobrane jakiekolwie dane, wymagaja pobrania aktualizacji po „pierwszym” uruchomieniu a piszac „pierwszym” mam na mysli wlaczenie gierki po uprzednim wykasowaniu jej danych z pamieci systemu.Wpierw pomyslalem, ze moze to wina zapisow stanow gierek wiec wywalilem zarowno z serwera jak i pamieci konsoli sejwyNope - nadal lipaNastepnie wylaczylem opcje automatycznych aktualizacji gierNope - nadal lipaNastepnie wlaczylem tryb samolotowyNope - nadal lipaNastepnie utworzylem nowe konto na konsoli celem sprawdzenia czy to badziewie wynika z danych zapisanych na profilu uzytkownikaNope - nadal lipaPrzeszukalem tez internet ale nic nie znalazlem w tej sprawieWnioski dwaAlbo te gierki od nowosci wymagaly aktualizacji - a ja po prostu je robilem z automatuAlbo gierki, dla ktorych raz pobrano aktualizacje, zapisuja informacje o swojej aktualnej wersji w systemie i pozniej nie da sie juz zejsc nizejCo jest huj*we - ze gierki gdy pobieraja aktualizacje - pobieraja wszystkie, ktore dostepne a to oznacza, ze danych zbiera jest coraz wiecej i wiecejOstatnio np. tytuly ktore dostaly upgrade z okazji NS2 - dostaly takie poprawki rowniez na konsoli NS1 - co juz w ogole jest debilizmem i miejsce na dysku zapelnilo mi sie calusienkie w migZrobilbym z ciekawosci ciezki reset wszystkiego, ale, boje sie o wyspe z animal crossing wiec pierd*le to Ale z tym H2 wierze, ze to jakis blad w sztuce, bo podobno H2 na konsoli NS1 odpala sie bez problemu po wlozeniuMogę dodać od siebie parę słów. Testowałem podobnie gry na Nintendo Switch Lite Hyrule Edition. Na tym modelu nie odpalałem fizycznych gier ani nie pobrałem wcześniej saveów z chmury. Właczyłem tryb samolotowy i wybrane gry. Efekt to jakieś 95% wymagają pobrania nowego patcha. Na moim głównym OLEDowym modelu było podobnie i z takich wyjątków, które tego nie wymagały był np. Super Mario Odyssey czy Metroid Dread, gdzie mogłem zdecydować czy chce grę odpalić bez patcha czy z patchem. Edytowane 15 minut temu15 min przez chrno-x