Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Wywiad z Furukawą o sytuacji firmy.

任天堂社長に聞く「スイッチ2」の普及戦略 供給体制は「結果が徐々に出てくる」

• podaż Switcha 2 się ustabilizowała, poza Japonią, gdzie trwają starania, by zaspokoić popyt

• "chcemy, by Switch 2 był przystępnym sprzętem, dla developerów 1st i 3rd party"

• "ludzie często wybierają swój sprzęt, gdy osiągają pewien wiek. Chcemy, by Switch 2 był dla nich przystępnym wyborem"

• "ceny komponentów? Zamawiamy je w odniesieniu do planu średnio- i długoterminowego. Obecne ceny nie mają wpływu na wyniki finansowe firmy. Czy w przyszłości możliwe są podwyżki cen Nintendo? Nie mogę omawiać sytuacji hipotetycznych"

• "Gry w 2026? Pracujemy nad wieloma oczekiwanymi grami ze znanych serii, ale i nowymi pozycjami"

• "Filmy powstają głównie nie z myślą o obecnym zarobku, ale popularyzacji postaci. Teraz chcemy skupić się na ekspozycji Mario, potem będzie czas na Zeldę. Chcemy opracować system regularnej produkcji takich filmów"

• muzem w pierwszym roku odwiedziło pół miliona ludzi, wielu z zagranicy

• "chcemy mieć solidną bazę finansową, by nasi kreatywni nie czuli ciśnienia. By mogli spokojnie pracować nad tym, co ich najbardziej zadowoli, bez ciśnienia, że muszą zadowolić krótkoterminowe plany sprzedażowe"

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 480,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
23 hours ago, Daffy said:

Gry z S1 wyglądają w większości okropnie przenośnie na tym wyświetlaczu full hd S2, najlepiej je ogrywać na S1 OLED. Wyjątkiem są gry z patchem pod S2 i garstka, która w wyniku silnika użytego w grze za darmo dostała możliwość odpalenia w full hd lub w 60fps/stabilnym FPS.

Jeszcze jak gierka z S1 przenośnie działała w 720p to aż tak oczy nie bolą ale niestety często i gęsto gierki przenośnie działały w jakiś śmiesznych rozdzielczościach i nie miały upscalingu

Moim zdaniem to jest największa chu.jnia jeśli chodzi o S2, czyli totalnie niezrozumiała polityka dystrybucji devkitów i upgradeów gier z S1 (albo raczej brak obu). Portowanie powinno być jak najprostsze, tryb dock z S1 powinien być domyślnie trybem handheld na S2. A tak mamy w większości rozpaćkaną srakę z kilkoma wyjątkami.

Opublikowano

Już wiele razy na to tu narzekałem, mam to samo zdanie - na S2 przenośnie koniecznie powinien być odpalany tylko tryb dockowy gry z S1

Opublikowano

Zapewne jest jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego tak nie jest. Prawda?

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście, wiele razy było pisane w tym temacie.

Opublikowano
  • Autor

To, że ty nie widzisz logicznych argumentów to mnie akurat nie dziwi.

Opublikowano

W twoich postach? Logiczne argumenty? kekw

Opublikowano
W dniu 10.01.2026 o 22:53, grzybiarz napisał(a):

Kurla ja nie wiem… nie miałem switcha 1, ale ta gra ma rozdzielczość chyba 3DSa… takie krawędzie? Nie wiem… złe się gra. W ruchu jakieś smużenie? Co dziwne w grach Nintendo co ograłem (zarówno ze s1 jak i s2 nie widzę takich rzeczy). Tutaj rzuca się w oczy ta niska rozdzielczość, krawędzie wala po oczach.

Generalnie miałem podobne odczucia jak odpaliłem demo Little Nightmares II. Nie da się w to grać na ekranie NS2, bo czułem się tak, jakbym odpalił jakąś grę z PSXa w 240p.