Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 18 minut temu, Bzduras napisał(a):Brak aczigmentów i trofełów na Switchu to jego największa zaleta. Jak ktoś nie umie grać bez tego to ma troszkę problem, ale chyba raczej ze swoim podejściem do gierekRaczej największa beka. Nikt trofeów nie każe zaliczać, jak potrzebujesz hard blocka od producenta żeby się czuć komfortowo to chyba raczej Ty masz problem. Nie traktujmy zacofania jako zalety
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Autor 14 minut temu, Mustang napisał(a):Ja umiem grać bez tego, ale wolałbym je mieć.Najlepiej jakby je dodali jako opcję, chcesz - masz, nie chcesz - grasz nadal bez. Każdy byłby zadowolony.No przecież jakby to dodali to od razu każdy by sprawdzał co tam do odblokowania jest w takiej Zeldzie z czystej ciekawości. A tak przynajmniej jedna platforma jest od tego wolna i przechodzisz grę jak chcesz a nie bawisz się w nikomu niepotrzebne zbieractwo.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 1 minute ago, GearsUp said:No przecież jakby to dodali to od razu każdy by sprawdzał co tam do odblokowania jest w takiej Zeldzie z czystej ciekawości. A tak przynajmniej jedna platforma jest od tego wolna i przechodzisz grę jak chcesz a nie bawisz się w nikomu niepotrzebne zbieractwo.Jedyny problem mają gracze zmuszający się do robienia platyn, kiedy wcale nie mają na to ochoty. Dla większości nie ma żadnego problemu żeby w większości gier robić co samo wpadnie, a w swoich ulubionych tytułach nieco się zmotywować i mieć w zamian fajną pamiątkę.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Autor Pod warunkiem, że w tym ulubionym tytule ktoś ci to inteligentnie zaimplementuje tak żeby osiągnięcia były naturalnie wplecione w rozgrywkę a nie wymyśli jakieś absurdalne cele. Taki przykład, grasz w jakaś fajną grę i chcesz zebrać wszystkie acziki ale gdzieś tam usłyszałeś, że niektóre są pomijalne, wyszukujesz info na ten temat przy okazji psując sobie rozgrywkę bo dostajesz przez to masę spoilerów i finalnie okazuje się, że będąc w 4 poziomie przegapiłeś jakieś drobne gówienko, które było ukryte na 1 poziomie. Jebać coś takiego, niech Nintendo tego nie tyka.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 6 minut temu, Mustang napisał(a):Jedyny problem mają gracze zmuszający się do robienia platyn, kiedy wcale nie mają na to ochoty. Dla większości nie ma żadnego problemu żeby w większości gier robić co samo wpadnie, a w swoich ulubionych tytułach nieco się zmotywować i mieć w zamian fajną pamiątkę.Po co wirtualne pucharki, jak Nintendo juz 30 lat temu pozwolilo w pokemonach za pelny pokedex wydrukowac sobie dyplom.To jest dopiero namacalny dowod uznania i zrobienia gry na 100%, a nie jakies kolorowe dzbany Edytowane 13 godzin temu13 godz. przez Pierre Deck
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 25 minut temu, jimmy napisał(a):Raczej największa beka. Nikt trofeów nie każe zaliczać, jak potrzebujesz hard blocka od producenta żeby się czuć komfortowo to chyba raczej Ty masz problem. Nie traktujmy zacofania jako zaletyJak pozwolą to wyłączyć w pizdu to niech sobie robią i medale prezydenta Podlasia, akurat ja pamiętam czasy jak wyzwania to się samemu sobie dla satysfakcji narzucało. Rozumiem, że gracze młodszej daty muszą mieć jakąś walidację do grania i ewentualnie chwalenia się innym bo inaczej jest smuteczek, ale znowu - nie mój problem.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Autor Może Switch 2 nie ma Gears of War, Space Marine'a i Dead Space'a ale ma za to exa łączącego te trzy gry w jedną i to za 10 dolków
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Nintendo od dawna coś próbuje z osiągnięciami (np. Toadette w Mario Odyssey z 2017 r.) i jak do tej pory, to wszystko zostaje "internalowe", tzn. w ramach gry, nic nie wiąże się z profilem. Dla mnie super, tbh nie chciałbym, żeby robili coś więcej w tym kierunku. Gira dobrze prawi o wolności jaką daje granie na Nintendo.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Indiana Jones jakby kogoś to interesowało ma wgrany pełny Polski już na cardridze, nic pobierać nie trzeba do tego. Day one patch dodaje sterowanie ruchowe i myszkowe do gierki
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 8 godzin temu, bountyhunter napisał(a):Nintendo od dawna coś próbuje z osiągnięciami (np. Toadette w Mario Odyssey z 2017 r.)To pewnie tylko kwestia czasu i w końcu wprowadzą. To nie tak że oni są bojownikami o trofeową wolność graczy tylko po prostu zawsze są do tyłu względem reszty jeśli chodzi o ficzery.In-game achievements to jedno, ale przecież nawet zewnętrzna zakładka NSO z zadaniami za srebrne monetki wskazuje, że kręcą się wokół tego tematu.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja tam uważam że to ich świadoma decyzja i chwała im za to.Nawet jeśli coś by wprowadzili to na pewno na swój sposób bez klonowania rozwiązań bliźniaków Sony/Microsoft
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Temat był już nie raz poruszany w wywiadach i zewnętrzny system nagród w postaci ikonki czy punktacji za zrobienie czegoś w grze nie jest zgodny z ich filozofią. Za to bardzo lubią nagrody w grze jak dodatkowe poziomy, stroje, ogólnie coś co ma wpływ na rozgrywkę i stosują to od kiedy technologia im na to pozwala. Jednak nie blokują samych osiągnięć w grze jeśli twórca ma taką chęć.No ale jak stara gwardia pójdzie na emeryturę to kto wie xd
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Chciałbym żeby dali trofea bo chciałbym zobaczyć jak zdrowe wariaty zbierają np. wszystkie koroczki. a serio to mają te swoje monetki wymienialne na breloczki itp mogli być coś takiego połączyć że monety za jakieś tam trofea. Z pewnością zrobiliby lepszy system niż bezjajeczne gamescore na xboxie.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. @Ukukuki wczoraj trochę pograłem w IndiegoJak na możliwości S2 wygląda bardzo dobrze zarówno przenośnie jak i na tv i chodzi w 30fps ale:- zakres rysowania cieni, zmiany lod obiektów praktycznie przed nosem w niektórych sytuacjach- często bardzo niska rozdzielczość cieni- o ile pierwsza godzina gry na moje oko to było rock solid 30fps to już chodząc po Watykanie często potrafi gubic klatki choć nie wiem do końca czy to wina optymalizacji czy częstego auto save bo przy tej czynności gra zawsze łapie czkawkę
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Dla mnie osobiście nigdy nie mialo znaczenia, nie zwracam na to uwagi na platformach gdzie osiągnięcia są(Xbox, Steam), ani nie zwracalem jak grałem na Switchu, gdzie ich nie było.Ale jakby je wprowadzili nie byłby to żaden dealbreaker, bo nie dorabiam sobie ideologii że brak osiągnięć daje jakąś większą frajdę czy wolność.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Staruszki z Big N długo bronili się przed aczikami, najpierw przez zacofanie technologiczne, a teraz jest już tak bardzo na to za późno, że postanowili modnie powiedzieć, że nie robimy i zróbmy z tego nasz ficzer, prawdziwi fani i tak wezmą wszystko. Oczywistą sprawą jest natomiast to, iż jest to minus tej platformy od wielu lat dla mnie i często brakuje tej marchewki, czy też po prostu bezpośredniej mapy dostępnej na platformie, co w danej grze warto zrobić, bo jednak w wielu grach osiągnięcia w ten sposób działają.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jak ktoś potrzebuje marchewki na kiju w postaci osiągnięć żeby grać w grę to chyba czas zmienić hobby. Może jakieś pachinko od konami żeby nie zrywać całkowicie z branżą??
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, Pupcio napisał(a):Jak ktoś potrzebuje marchewki na kiju w postaci osiągnięć żeby grać w grę to chyba czas zmienić hobby. Może jakieś pachinko od konami żeby nie zrywać całkowicie z branżą??Masz rację, a tak naprawdę moim growym marzeniem związanym z Nintendo jest platyna w Xenoblade Chronicles, którą moglbym codziennie oglądać na profilu, zamiast instalować grę, by zobaczyć jej postęp jednego z 200 osiągnięć jakie tam dali w menu głównym, beka z typów wykluczonych technologicznie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. friend code to też jest tzw. ficzer, zgodny z ich filozofią. Filozofią bycia 100 lat za murzynami
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, Daffy napisał(a):@Ukukuki wczoraj trochę pograłem w IndiegoJak na możliwości S2 wygląda bardzo dobrze zarówno przenośnie jak i na tv i chodzi w 30fps ale:- zakres rysowania cieni, zmiany lod obiektów praktycznie przed nosem w niektórych sytuacjach- często bardzo niska rozdzielczość cieni- o ile pierwsza godzina gry na moje oko to było rock solid 30fps to już chodząc po Watykanie często potrafi gubic klatki choć nie wiem do końca czy to wina optymalizacji czy częstego auto save bo przy tej czynności gra zawsze łapie czkawkęTo zamawiam xd ciekawe jak Egipt ale on jest mniej wymagający niż watykan. Można się śmiać z tego, że nie ma osiągnięc czy są archaiczne friend code ale mi to siedzi. Nikogo nie dodałem do znajomych od czasów 3DSa, nie czuje takiej potrzeby. Mam tutaj 100% konsolowe doświadczenie jakbym grał na Dreamcast. Wkładam gierkę i od razu gram. Zero powiadomień, wiadomości, wyskakujących okienek. Miłe rozluźniające konsolowe doświadczenie. Co prawda na steam czy gogu też mam to wyłączone ale to nie to samo. Jednak raz na jakiś czas w gierce dekady warto sobie wbić te 100%, oststnia gierka gdzie zaliczyłem 100% to był chyba elden ring ale nie pamiętam żeby tam były głupoty pokroju zabij 100 gołębi albo zabij 50000 zombie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Co do osiągnięć: lepiej mieć więcej opcji niż mniej. Pierdolety o filozofii można sobie wsadzić tam gdzie teksty, że ludzkie oko nie widzi więcej niż 30fps.
Opublikowano 54 minuty temu54 min @Ukukuki jednak dropi sporo ten Watykan, nie tylko winnym auto save