Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Na tym filmie przez sposob zabezpieczenia gripow wyglada to tak, ze bardzo latwo te joycony z gripami wyjac ze switcha...Wy nie macie takich problemów?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Call of Duty po 13 latach wraca na sprzęt Nintendo. Moder...Zapowiedziane dziś nowe Call of Duty to zmiana nie tylko pod względem technologicznym. To również roszady na polu platform.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 godziny temu, Pierre Deck napisał(a):Call of Duty po 13 latach wraca na sprzęt Nintendo. Moder...Zapowiedziane dziś nowe Call of Duty to zmiana nie tylko pod względem technologicznym. To również roszady na polu platform.Ciekawe czy się zmieści na stockową pamięć
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Fajnie jakby obcięli jakość obrazu i zaserwowali 60 FPS, ale jakoś nie wierzę.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 12 hours ago, easye said:Savage Raven by Skull & Co. FissionGrip do Nintendo Switch 2: Rewolucyjny dzielony ręczny futerał ochronny z wymiennymi uchwytami [pasuje do wszystkich rozmiarów rąk] [Etui bez przenoszenia]- Czarny : Amazon.pl: ElektronikaTo te?Rozumiem, ze konsola z gripami wchodzi do stacji dokującej?11 hours ago, easye said:Na tym filmie przez sposob zabezpieczenia gripow wyglada to tak, ze bardzo latwo te joycony z gripami wyjac ze switcha...Wy nie macie takich problemów?Tak, to te gripy. Rozważając zakup też oglądałem ten film ale logika nie pozwalała mi uznać tych argumentów za słuszne, gdzie również inne recenzje były pozytywne.Gość na tym filmie ma problem z założeniem środkowej części na korpus konsoli, twierdzi że się nie trzyma, gdzie w praktyce zakładasz to, klik i siedzi, więc nie wiem o co tam chodzi, może dostał jakąś uszkodzoną/zniekształconą wersję od chińczyka? Jedyny "problem" jaki ja miałem z tym elementem, to było - czy założyłem go idealnie po środku? Na tabletowej części konsoli nie ma żadnego punktu zaczepienia więc chyba możliwe jest założenie tej części z lekkim przesunięciem w lewo lub w prawo. Ta część zestawu odpowiada za możliwość dokowania konsoli, jeśli jest założona to jest odrobinę ciaśniej, więc teoretycznie ekran konsoli jest bardziej narażony na te standardowe zarysowania lub też paradoksalnie - nie, bo ruchy konsoli w doku stają się bardziej ograniczone, wszystko zależy w którą stronę idzie całość po założeniu etui ale aż tak mocno nie wnikałem. Koniec końców ja tego elementu nie używam, zależy mi głównie na lepszym chwycie i konsoli używam 99% czasu z Joyconami założonymi.Tak samo nie wiem o co mu chodzi z tym wypinaniem Joyconów, moje się trzymają dobrze, tak samo jak i bez gripa, nie ma różnicy w funkcjonowaniu, bo gripy są blokowane takim zaczepem w kształcie haczyka, który przy zakładaniu przechodzi przez przycisk i nie wpływają na jego mechanikę. U niego w ogóle Joycon wypina się na zasadzie wychylenia do tyłu, gdzie przecież normalnie trzeba go wychylić do dołu, musi mieć nieźle wyjeżdżoną wtyczkę Joycona w konsoli i się mocno wygina do tyłu, skoro pozwala mu na taki ruch. Nie widzę tu związku założonych gripów z problemem z wypinaniem się Joyconów w pokazany sposób.Patent z wymiennymi uchwytami jest ciekawy, chociaż w praktyce korzystam tylko z tego najmniejszego, bo mieści się w etui. Wygoda użytkowania tych najmniejszych stoi na dobrym poziomie, jest o niebo lepiej niż goła konsola. Bardzo wygodne są jedne z większych, ale ze względu na etui jakie posiadam nie używam ich. Jakość materiałów jest tylko ok, ot kawałek plastiku, same uchwyty mogłyby być zrobione z jakiejś gumy, co dałoby może bardziej premium odczucia ale z drugiej strony - bardzie by się wycierało... Normalna cena to ok 150zł, ja swój zestaw ściągnąłem z AliExpress, zapłaciłem 87zł i uważam, że to i tak za dużo, optymalna cena to wg mnie jakieś 50-60zł max. Na Ali można znaleźć też same gripy na joycony i wymienne uchwyty, więc być może w ramach jakiejś promocji dałoby się to kupić za w miarę sensowne pieniądze, na moment zakupu rozbijanie zestawu wychodziło jednak drożej. Ogólnie jestem zadowolony, produkt spełnia swoją funkcję, największą wadą tego gripa wg mnie będzie, jeśli już koniecznie mam coś znaleźć - lekkie skrzypienie/trzeszczenie konstrukcji. Niestety elementy są ruchome i plastik wydaje odgłosy przy pracy, może nie są jakieś mega głośne ale sam fakt, że zwróciłem na to uwagę już o czymś świadczy, a pewnie nie pomaga też fakt, że jeden z Joyconów rozbierałem w celu wymiany analoga. Niestety kwestia akustyczna będzie chyba cechą wspólną wszystkich "nakładanych" etui/case'ów, no chyba że trafimy jakiś mega premium produkt z dodatkowymi powierzchniami amortyzujacymi ewentualne punkty tarcia. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez Masamune
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Dzięki wielkie. Niestety nie znalazłem samych gripow, na amazonie cały zestaw kosztuje 129 zł, wiem że tego korpusu do switcha to tez będę używał…Jakbyś gdzieś widział to możesz podlinkować, dzisiaj pewnie wezmę.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 30 minutes ago, easye said:Dzięki wielkie. Niestety nie znalazłem samych gripow, na amazonie cały zestaw kosztuje 129 zł, a wiem że tego korpusu do switcha to nie będę używał.Jakbyś gdzieś widział to możesz podlinkować, dzisiaj pewnie wezmę.Na Ali wychodzi osobno joy-gripy za ok 120zł, więc się nie opłaca. Zestaw koło stówy ale będzie iść dwa tygodnie, z Amazona dostaniesz to w przyszłym tygodniu.