Opublikowano wtorek o 09:363 dni Autor To jest mały pikuś bo Capcom już od kilku lat tak wydaje gry na Switcha, najgorsze jest to że kompletnie omijają rynek europejski i trzeba sprowadzać ich gry
Opublikowano wtorek o 09:373 dni Capcom to chyba składa się z dwóch działów, które kompletnie ze sobą się nie kontaktują. Jeden robi zajebiste gry, a drugi zastanawia się jak to spierdolić durnymi rozwiązaniami
Opublikowano wtorek o 09:593 dni Nintendo nawrockim gejmingu, codziennie jakieś pojebane newsy od czasu zapowiedzi tego sprzętu. No ale co no, nie moja wina że inne firmy nie chcą mi zrobić gry o małpiszonie który może przekopać całą plansze
Opublikowano wtorek o 10:013 dni Autor Also, there is a developer on famiboards which informs that:- The are trying to push the OS the use only 2gb ram/1 core.- The system is evolved the whole time (in terms of performance)- Switch 2 has nothing todo with those switch 1 pro rumors- The systems isn't even at full potential yet.- Puts the system in terms of performance as series s minus. (or series s lite device), above ps4 pro2 minuty temu, Pupcio napisał(a):Nintendo nawrockim gejmingu, codziennie jakieś pojebane newsy od czasu zapowiedzi tego sprzętu. No ale co no, nie moja wina że inne firmy nie chcą mi zrobić gry o małpiszonie który może przekopać całą planszeTrzymaj dobrego newsa. Te wszystkie "newsy" wrzucane przez konkretnych użytkowników to zwykły nitpicking. Dziwne, że jeszcze się w tym nie zorientowałeś.Jak ktoś ma czas żeby siedzieć 24h na redditach i wyłapywać takie "smaczki" to spoko ale niech nie omija pozytywnych newsów xdSpoilerTymczasem wpadłem na reddita SD sprawdzić co tam słychać i pierwszy post XD Edytowane wtorek o 10:393 dni przez GearsUp
Opublikowano wtorek o 11:183 dni Kupiłem znowu Xenoblade 2 i trochę się łudzę, że albo będzie patch albo chociaż rozdziałka przestanie spadać na drugim Switchu. To przecudowny tytuł, ale chciałbym zrobić trzecie przejście w trybie handheld
Opublikowano wtorek o 11:243 dni Autor 5 minut temu, funditto napisał(a):Kupiłem znowu Xenoblade 2Ja ostatnio odsprzedałem i też kupiłem nówkę bo najnowsze wersje mają całość na carcie z patchami xd
Opublikowano wtorek o 13:173 dni Nintendo? Nie, oni nie - konsola idzie jak burza już teraz, ich gierki będą na pełnych nośnikach. 3rd party żydzące gdzie się da na fizycznych wydaniach? Jak najbardziej, oby. I oby jak najprędzej.
Opublikowano wtorek o 13:213 dni Tylko, że czymś jest to podyktowane, że 97% gier third party będzie wydane na pustych kartach. Edytowane wtorek o 13:213 dni przez Patapon
Opublikowano wtorek o 13:413 dni 3 minuty temu, Patapon napisał(a):Nintendo z tym Switchem 2 to chyba wywali się na pysk.głupio by mi było cos takiego napisać... Chciałbym żeby dostali trochę po dupie, bardziej by się starali, ale nie zanosi sie na to na razie. Chociaż trzeba przyznać, kilka pro konsumenckich zagrań też ostatnio mięli (streamowanie gier na drugą konsole, pożyczanie cyfrówek, super sprawa).Zastanawiam się za to czy bedzie jakaś różnica w wydaniach na S1 i S2. Czy np ten DQ w wersji na S1 odpalony na S2 będzie działał inaczej? Trzeba chyba czekać na jakieś porownania.
Opublikowano wtorek o 13:443 dni Im gorzej będzie im się wiodło tym lepiej dla nas więc też mocno kibicuje wywrotki! Ale szanse są minimalne
Opublikowano wtorek o 13:573 dni Wywrotki na pewno nie będzie w Japonii ale ciekawi mnie ile będzie w stanie dostarczyć Nintendo tytułów ekskluzywnych w nadchodzącej generacji.Ostatnia Zelda powstawała 6 lat i to mając gotową mapę. Xeno 3 jakieś 5 lat, miedzy Mario a Donkey Kong jest 8(!) lat różnicy ale nie wiem czy nie robili czegoś innego po drodze, a Metroid to tylko Bóg wie ile powstaje.Mamy już moc +/- PS4 co wydłuży czas znowu tylko wątpię, że Nintendo będzie chciało robić gry z grafiką ala Horizon/Uncharted 4. Edytowane wtorek o 13:583 dni przez Patapon
Opublikowano wtorek o 14:173 dni 55 minut temu, Patapon napisał(a):Tylko, że czymś jest to podyktowane, że 97% gier third party będzie wydane na pustych kartach.No tym że są dwa kardridze dostępne dla devow: bardzo tani key card i bardzo drogi 64gb. Wrzucają to do excela i wychodzi im że warto przyzydzic
Opublikowano wtorek o 14:323 dni 40 minut temu, voi tekku napisał(a):Zastanawiam się za to czy bedzie jakaś różnica w wydaniach na S1 i S2. Czy np ten DQ w wersji na S1 odpalony na S2 będzie działał inaczej? Trzeba chyba czekać na jakieś porownania.Przykład Suikodena: albo bierzesz wersję na S1 z grą na karcie i 30fps albo wersję na S2 z key cardem i 60fps. Oczywiście możesz odpalić kart z S1 na S2 w ramach wstecznej, ale zostajesz z 30 klatkami.Żadnego darmowego ani nawet płatnego upgrade'u i to chyba będzie standard dla multiplatform na nowym pstryku. Beka wnusiu.
Opublikowano wtorek o 14:363 dni Te wszystkie "newsy" wrzucane przez konkretnych użytkowników to zwykły nitpicking.Jak ktoś ma czas żeby siedzieć 24h na redditach i wyłapywać takie "smaczki" to spoko ale niech nie omija pozytywnych newsów xd
Opublikowano wtorek o 14:473 dni Im więcej gier w formacie dostępu za pomocą klucza na karcie tym mniej ich kupie, proste. Niestety większość ludzi pewnie nie ma o tym pojęcia i się zorientuje dopiero jak bedzie musiała ściągać grę z neta. No ale i tak pewnie niestety nie wpłyniet o za bardzo na sprzedaż softu :/
Opublikowano wtorek o 15:123 dni 38 minut temu, jimmy napisał(a):Żadnego darmowego ani nawet płatnego upgrade'u i to chyba będzie standard dla multiplatform na nowym pstryku. Beka wnusiu.O patrz upgrade do multiplatformy:Kto by pomyślał że użytkownicy tego forum pierdolą głupoty.
Opublikowano wtorek o 15:473 dni Autor 2 godziny temu, voi tekku napisał(a):Czy np ten DQ w wersji na S1 odpalony na S2 będzie działał inaczej?Na S2 szybszy nośnik więc już teraz można powiedzieć, że wczytywanie będzie szybsze.
Opublikowano wtorek o 16:482 dni 58 minut temu, GearsUp napisał(a):Na S2 szybszy nośnik więc już teraz można powiedzieć, że wczytywanie będzie szybsze.generalnie tak, to jasne, ale w przypadku DQ to nie ma znaczenia bo na S2 ma być key card.
Opublikowano wtorek o 17:152 dni Autor 25 minut temu, voi tekku napisał(a):generalnie tak, to jasne, ale w przypadku DQ to nie ma znaczenia bo na S2 ma być key card.No to tym bardziej, dysk wewnętrzny w S2 vs wolniejszy cart z S1. Gra z S1 nie będzie Key Cartem dlatego na dysk wewnętrzny w S2 się jej nie przeniesie
Opublikowano wtorek o 17:252 dni To ten keycard rozumiem że to pusta karta pamięci o pojemności 64GB? I po prostu na to pobieramy grę, ale mogę tą grę pożyczyć koledze i jemu będzie działać?
Opublikowano wtorek o 17:252 dni Autor Nintendo zupdatowało listę gier z wstecznej, które mają w niedługim czasie być w pełni grywalne na S2.https://media.nintendo.com/switch-2/pdf-issues_to_be_addressed_EN_05272025.pdf?_gl=1*1oc3lku*_gcl_au*MTczNTIzNTQ5Ny4xNzQ2NzA2ODcw*_ga*MjU5ODE1MDU3LjE3NDY3MDY4NzE.*_ga_F6ERC4HMNZ*czE3NDgzNTIwODckbzI0JGcxJHQxNzQ4MzUzNTEyJGowJGwwJGgxMDEyMzQ4NzEz Edytowane wtorek o 17:282 dni przez GearsUp
Opublikowano wtorek o 17:282 dni Raczej dopiero w dniu premiery okaże się czy emulacja gier z s1 na S2 ogarnie coś w temacie stabilności klatek czy loadingow.Ja już też tracę nadzieję że pozytywnie zaskoczą tym trybem dock s1 przenośnie na S2. Byłoby to bardzo wskazane bo rozdzielczości gier z s1 dzięki temu zbliżyłby się do natywnej rozdzielczości ekranu S2. A tak niestety możemy przeżyć rozczarowanie jak gierka 576p wygląda na 8 calach full hd z ekranem LCD zamiast oled