Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Przebijam

720p na SD 19fps

W dniu 3.04.2025 o 16:03, GearsUp napisał(a):

image.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 244,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
7 minut temu, Daffy napisał(a):

Screenshot_2025-06-09-13-54-01-45_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

O Jezusie, po SD można się pewnych ograniczeń spodziewać, bo to 3 letni sprzęt - też nienajmocniejszy na start, tutaj takie cyrki? To gier jest DLSS? Gdzie cudowna optymalizacja? Gdzie była policja?

Opublikowano
  • Autor

Ok obejrzałem filmik, gościu specjalnie ściągnął na siebie całą policję z miasta żeby gra się zaczęła krztusić przez natężenie NPC i wybuchów dynia

Jebany geniusz.

Opublikowano
8 minut temu, GearsUp napisał(a):

Przebijam

720p na SD 19fps

3fps mniej na najwyższych ustawieniach z starym fsr2.0 zamiast 3.1 które doszło w patchach.

Ale skończmy temat SD, który znowu z kapelusza wyciągnął niesforny i sfrustrowany użytkownik gearsup

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

@Atherius Girawdupie to znany forum manipulator i szkodnik. Szybciej psu niż jego opiniom nt. S2.

Doceniam jego subtelny trolling. ;)

18 minut temu, messer88 napisał(a):

W quality dodatkowo działa 30 minut krócej niż w perf, więc 2h.

Ogólnie to i tak dobrze, ze cp77 w ogóle działa na s2, cdp musiał się pewnie trochę namotać, żeby to zoptymalizować.

Opublikowano

Jakby co test dotyczy tylko trybu docked.

W handheldzie też takie spadki?

Opublikowano
  • Autor

2 minuty temu, Atherius napisał(a):

Doceniam jego subtelny trolling. ;)

To, że ARM jest bardziej energy efficient od x86 to też trolling czy fakty?

Opublikowano

Gerapa chyba ma jakiś kompleks Steam Decka, że non stop musi udowadniać jak to Switch 2 jest mocniejszy.

Opublikowano
3 godziny temu, Kris77 napisał(a):

To uaktualnienie to jest patch? Czy ściąga się po prostu na konsolę cała gra w wersji S2, a cart S1 to tylko klucz do uruchomienia?

To jest patch - płatny lub za free w ramach abonamentu. Długo się pobierał, muszę sprawdzić ile to zajmuje.

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Daffy napisał(a):

3fps mniej

Zrób dokładnie tak jak na tym filmiku czyli "all city pointing at me" na SD i różnica będzie znacznie większa.

Ładnie go wyjaśnili w komentarzach

gththy.jpg

Nie grałem w Cybera ale podobno ten obszar gry też jest najbardziej wymagającym na każdej platformie:

image.png

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

To gier jest DLSS?

Tutaj :)

htfhgh.jpg

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Tutaj :)

htfhgh.jpg

Rozumiem, że wchodzimy na etap w którym będziesz próbował udowodnić, że świetnie działający i wyglądający na bazowych konsolach Cyberpunk jest z gorszą wersją względem S2? :)

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Rozumiem, że wchodzimy na etap w którym będziesz próbował udowodnić, że świetnie działający i wyglądający na bazowych konsolach Cyberpunk jest z gorszą wersją względem S2? :)

Rozumiem, że mam porównywać z RTX 5090 i wtedy będzie można się do tego odnieść?

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Rozumiem, że mam porównywać z RTX 5090 i wtedy będzie można się do tego odnieść?

Dobrze więc, która z wersji na konsole działa wydajniej, w wyższej rozdzielczości i na wyższych ustawieniach graficznych? :)

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dobrze więc, która z wersji na konsole działa wydajniej, w wyższej rozdzielczości i na wyższych ustawieniach graficznych? :)

Oczywiście, że ta z PS5, nie jestem odklejeńcem. Natomiast MIEJSCAMI dzięki DLSS wersja na Switcha 2 wygląda lepiej.

Opublikowano
5 minutes ago, GearsUp said:

Oczywiście, że ta z PS5, nie jestem odklejeńcem. Natomiast MIEJSCAMI dzięki DLSS wersja na Switcha 2 wygląda lepiej.

Lepiej od czego?

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tu w przypadku dużych konsol akurat czyste cyferki rozdzielczości niewiele mówią, bo jest to upscalowane za pomocą starego FSR i wygląda jak kupa.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
Teraz, tjery napisał(a):

Tu w przypadku konsol akurat czyste cyferki rozdzielczości niewiele mówią, bo jest to upscalowane za pomocą starego FSR i wygląda jak kupa.

Przeszedłem na PS5 w performance świeżo po paczu i wyglądało naprawdę super. Żadne granie pod przymusem czy racjonalizacja.

Opublikowano
8 minutes ago, tjery said:

Tu w przypadku dużych konsol akurat czyste cyferki rozdzielczości niewiele mówią, bo jest to upscalowane za pomocą starego FSR i wygląda jak kupa.

Jak kupa w porównaniu do czego? Kompa z 5090 za 10k$? Czy w porównaniu do Switcha 2? Czy do kompa za 500$, czyli w cenie konsoli?

Opublikowano

Czy zostało już udowodnione, że 3 letni Steam Deck za 1900 PLN jest trochę słabszy od 5 dniowej świeżo debiutującej konsolki za 2200 PLN? Nigdy nie przypuszczałem, że nowsze sprzęty mogą być potężniejsze/bardziej wydajne od tych starszych ale dokumenty i dowody sumiennie dostarczane przez użytkownika GearsUp zaczynają tworzyć obraz nowej rzeczywistości, w której technologia się w jakimś stopniu rozwija notlikethis

No normalnie PERSEUSZ wersja Nintendozjeb

Opublikowano
2 minutes ago, Krzysztof93 said:

Czy zostało już udowodnione, że 3 letni Steam Deck za 1900 PLN jest trochę słabszy od 5 dniowej świeżo debiutującej konsolki za 2200 PLN? Nigdy nie przypuszczałem, że nowsze sprzęty mogą być potężniejsze/bardziej wydajne od tych starszych ale dokumenty i dowody sumiennie dostarczane przez użytkownika GearsUp zaczynają tworzyć obraz nowej rzeczywistości, w której technologia się w jakimś stopniu rozwija notlikethis

Spokojnie, przy okazji Elden Ringa będzie udowadniał, że to przecież nie o oprawę

chodzi i tak dalej.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):

Najwyraźniej technologia się nie rozwija bo wielu nadal twierdzi, że Steam Deck jest mocniejszy w trybie HH.

Opublikowano
2 minutes ago, GearsUp said:

Najwyraźniej technologia się nie rozwija bo wielu nadal twierdzi, że Steam Deck jest mocniejszy w trybie HH.

A co znaczy mocniejszy? W sensie cyferek? Czy czego konkretnie?

Opublikowano
  • Autor

Zresztą do czego robić porównania jak nie do Steam Decka, których jednak kilka baniek sprzętów poszło? Do tych kilku sztuk sprzedanych innych handheldów, które zostały kupione przez największych nerdów żeby tylko pograć godzinkę w Cyberpunka bez podłączania go do ładowarki? To jest nisza

Switch 2 ma bebechy z 2021 roku więc jak najbardziej można go porównywać do Stem Decka.

Opublikowano
1 minute ago, GearsUp said:

Zresztą do czego robić porównania jak nie do Steam Decka, których jednak kilka baniek sprzętów poszło? Do tych kilku sztuk sprzedanych innych handheldów, które zostały kupione przez największych nerdów żeby tylko pograć godzinkę w Cyberpunka bez podłączania go do ładowarki? To jest nisza

Switch 2 ma bebechy z 2021 roku więc jak najbardziej można go porównywać do Stem Decka.

Switch 2 wyszedł 5 dni temu. Można porównać, jasne. Co konkretnie chcesz porównać? Tę jedną grę, która wyszła i na Switcha 2 i na Decka? I na podstawie tej jednej gry określić co jest mocniejsze?