Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Godzinę temu, messer88 napisał(a):potęgaNo chyba tak skoro 150 Xboxów tak Ci potargało łeb
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ja też chciałem czekać na 512GB ale jednak wczoraj zamówiłem 256 xd. Stwierdziłem, że 128 GB na Switchu 1 mi wystarczyło przez całą generację to 256 wystarczy do 2. Nie kupuje cyfrówek na konsolach więc nie powinno być z tym problemu. Jedynie mam wszystkie Metal Slugi kupione, In The Hunt i Fast Fusion oraz RMXa na S1. Jakieś klasyki jak Mario Bros czy SMB pewnie kupie ale to kilka MB zajmuje.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Tyle dobrze, że gry się szybko ściągają. SF6 w 20 minut ogarnąłem. Edytowane 19 godzin temu19 godz. przez tlas
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. No i jak tam panowie po tygodniu użytkowania. Ktoś ma mieszane uczucia i lekko żałuje, czy wszyscy zadowoleni/bardzo zadowoleni?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Po tygodniu ja jestem zadowolony, gram niemal codziennie i oprócz baterii która mogłaby być większa to nie mam większych zastrzeżeń. Ekran jest spoko jak na moje potrzeby, niemal wszystkie gierki z S1 jakie mam działają lepiej, kultura pracy jest spoko, ergonomia ma boosta względem poprzednika. Z tym, że jeśli ktoś oczekiwał rewolucji, nowej generacji i konkretnych zmian to tutaj tego nie znajdzie, bo to raczej iteratywna ewolucja niż rewolucja - system jest ten sam, UI to samo, nie ma jakichś wielkich przełomów. Faktycznie mogłoby się to nazywać Switch Pro i nikt nie miałby o to pretensji, bo to dokładnie to czym ta konsola jest. Czy komuś to wystarczy czy nie to już musi sam ocenić, mi wystarczyło.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Narazie nawet przez sekunde nie żałowałem zakupu, od tygodnia świetnie się bawie a za miesiąc małpiszon pokaże co tam w trawie piszczy z ich formą gierkową bo mk to zawsze był średniak w swoim gatunku i nic sie tu nie zmieniło
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Plusy:WykonanieMagnetyczny przyczep joyconow Poprawiony zasięg joyconow Super cicha pracaPoprawa wydajności w gierkach co zwalniały na S1 bez potrzeby patchaO dziwo dobrze działa chat jeśli chodzi o jakość dźwiękuGierki z S1 po patchu prezentują się i działają superMinusy:Mario kart World jest dla mnie rozczarowaniemBrakuje tych 30-60min pracy na bateriiJedyny sprzęt jaki w życiu miałem gdzie mam słaby zasięg wifi w sypialniHdr pic na wodę LCD - w kolorowych gierkach daje radę ale cokolwiek ciemniejszego pokazuje przepaść względem OLEDTandetny dockŚrednio na jeża, czekam na Małpę,Metroida4 i trzymam kciuki że na directcie dowalą do pieca
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Minus - ekran. Aż szczypie, że nie OLED.Ew. brak patchy.Ale takto? Ideolo sprzęt dla mnie. Np. nie pomyślałbym, że wsiąknę w SF6 (zwykła fabuła i arcade postaciami po kolei, ale jaka frajda)
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Pograj w World Tour jeśli 30 klatek Cię nie odrzuci, bo tam siedzi samo gęste dla singlowca.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 57 minut temu, Donatello1991 napisał(a):No i jak tam panowie po tygodniu użytkowania. Ktoś ma mieszane uczucia i lekko żałuje, czy wszyscy zadowoleni/bardzo zadowoleni?Jest git
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor To ja wymienię nieoczywiste plusy Switcha 2:większe przyciski i gałki dzięki czemu lepiej się gra przenośnielepszy HD Rumble 2znacznie lepszy dźwięk przenośnie (nie tylko jest głośniej ale i jakościowo lepiej)ekran wielkościowo jak dla mnie optymalny - większy od większości handheldów dzięki czemu widać więcej detaliekran LCD w dłuższej perspektywie użytkowania nie będzie miał powidoków, wypaleń i dead pixeli co jest bolączką oled jak i VRR działa tak jak powinien (na oled VRR miga)dock - dzięki większemu luzowi konsolę znacznie łatwiej się w nim umieszcza, nie trzeba już się z tym tak patyczkować jak przy docku do S1dodatkowy port USB na górzejeszcze lepszy od poprzedników do grania w trybie tabletop i nie chodzi o podstawkę a 2 gumowe wypustki na dole konsolilepiej wykonany slot na kartyMinusy:brakuje gierek wykorzystujących tryb myszki, Deltarune nie sprawdzałem, czekam mocno na Metroida Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez GearsUp
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):No i jak tam panowie po tygodniu użytkowania. Ktoś ma mieszane uczucia i lekko żałuje, czy wszyscy zadowoleni/bardzo zadowoleni?Myślałem że będę mniej chętnie korzystał a tu się okazuje że podobnie jak @Bzduras gram narazie codziennie. Bateria mogłaby być lepsza, ekran jest za to lepszy niż sądziłem i rzeczywiście da się używać tego na dworze (w przeciwieństwie do S1). Jestem sam zaskoczony że chętnie wracam do już ogranych tytułów (np. trzeci raz Super Mario Odyssey) lecz podobnie jak @Daffy liczyłem że MK World to będzie coś więcej. Dla mnie głównym problemem w tej grze jest ilość tras. MK8 (podobnie jak GT7 na PS5) był moją grą do podcastów. Słucham i się ścigam i niestety brakuje mi tras. Knockout Tour jest bardzo na plus więc liczę że trasy będą dodawane co jakiś czas, otwarty świat mnie akurat nie chwycił. CP2077 miło zaskakuje, w końcu zrobie wszystkie misje poboczne.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 18 minut temu, tlas napisał(a):30 tras to mało? O panie.W porównaniu do MK8 tak lecz.. wyraźnie zaznaczyłem że liczę iż będą je na bieżąco dodawać jak do MK8, wtedy będę zadowolony. Za to Knockout Tour to jest najlepsze co mogło się tej serii (w mojej opinii) wydarzyć, świetna ciągłość rozgrywki
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Paczucha dzisiaj wylądowała u mnie w domu z samego rana. Poczta Polska nie zawiodła! Parafrazując:Co żeście Nintendowcy uczynili z tą krainąJAKIE TO JEST BYDLEMoje wrażenia na szybko:1/ względem Switcha Lite to obraz wiadomo - kosmos2/ trudno mi na razie przyzwyczaić się do wielkości tego handhelda, ale myślę, że to kwestia czasu - no nic, gram na desce w końcu 😀 3/ dźwięk 3D, świetny! 4/ obraz naprawdę żyleta, przeszedłem jednego mini questa w Wiedźminie i jest ekstra5/ gry z NS są chyba by default podciągnięte do 1080p, tu wielki plus6/ czas ładowania gier - mam porównanie z NSLite i jest tutaj gigantyczny progres
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Podobnie jak wszyscy wcześniej jestem zadowolony z zakupu. Trochę boli bateria, ale konsola leży w domu więc w razie czego wkładam w dock i gram dalej. Ekran daje radę, jest lepszy niż w moim TV, ale to nic dziwnego, bo ten drugi ma ponad 10 lat. Lepsze są przyciski ZL/ZR, bo w poprzedniku momentami myślałem że je urwę.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. No dobra - to teraz pytanie do Was:1/ Ktoś z Was montował shella? Nie warto czy brać pierwszy-lepszy z Ali? 2/ To samo z case'em - Tomtoc czy pierwszy-lepszy z Ali? Szkiełko to wiadomo, must have.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Super sprzęcik od tygodnia motyle w brzuchu. Na tapecie od kilku dni z drugą połówką Mario vs Donkey Kong, goryl zakosił Mario Toye trzeba je odzyskać wszystkie. W MKW wciągnąłem się w misję, panele i peach monety fajna sprawa do poznawania tras, staram się robić 2 trasy dziennie na 100%, raz YT musiał mi pomóc póki co ale jest ambicja aby samemu jak najwięcej odnaleźć, potem wskakuje trochę w online ale bardziej ja w ściganie niż w eliminator. Im dłużej gram tym więcej gierka zyskuje w moich oczach, prawie 20h grania mam już za sobą. Po ogłoszeniu aktualizacji do splatoona gierka migiem została zakupiona i dzisiaj już było testowane online i tylko trzeba trzymać bakcyla na wodzy, żeby nie wsiąknać na 600 h jak w splatoon 2 swego czasu. Ale chyba będzie ciężko... No i tak minął pierwszy tydzień, a na pewno z miesiąca na miesiąc będzie tylko lepiej. W szufladzie jeszcze świeżo zakupiony Pikmin 4 i Mario Rabbids Sparks of Hope, także tak są motyle w brzuchu. Miłego nintendowania wszystkim na NS2. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez bulaxyz82
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Zadowolony z zakupu, i to jak. Lepiej wykonany niż poprzednik, kultura pracy na najwyższym poziomie, gry ze Switcha dostają drugie życie, bateria ujdzie, nie tak duży jak na to wskazuje rozmiar ekranu. I co najważniejsze, nie brakuje mi nowych gier, bo na samych zaległościach z tamtej generacji ujechałbym kolejne 3 lata.30 minut temu, TomciooPL napisał(a):No dobra - to teraz pytanie do Was:1/ Ktoś z Was montował shella? Nie warto czy brać pierwszy-lepszy z Ali?2/ To samo z case'em - Tomtoc czy pierwszy-lepszy z Ali?Szkiełko to wiadomo, must have.Tomtoc podobno bardzo spoko (sam mam model pod MSI Claw, i choć trochę ciasny to super wykonany case), ale osobiście wziąłem oryginalny od Nintendo i nie narzekam.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja też jestem zadowolony z zakupu – na razie gram głównie w Mario Kart World, bo na PS4 ogrywam jeszcze Death Stranding i chcę to w końcu skończyć. Czekam też na jakiegoś patcha do Xenoblade Chronicles X, bo nie zacząłem po premierze, więc już czekałem na Switcha 2, a tu buba."Problemem" jest na pewno waga i wielkość sprzętu – to nie jest kieszonsolka. Ostatnią dobrą (albo nawet idealną) była Vita i to się już pewnie nie zmieni, a szkoda. Wiadomo, są Anbernice i inne retro-konsolki, ale ja mówię o sprzęcie od głównych marek, a nie emulatorach.Poza tym wszystko super, masywniejsze joycony mi pasują, w końcu są lekko bardziej wyprofilowane i tak dalej. Btw, czy ktoś podłączył już 8bitdo Pro 2? Ściągnąłem updater ze strony ale nadal jest tam ostatni patch z 2023 roku :/
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ja jestem umiarkowanie zadowolony z zakupu, głównie ze względu na ten paściarski ekran. Okazało się, że częściej chciałbym grać przenośnie, a odchodzi mi ochota jak patrzę na ekran. Telewizor, telefon, Steam Deck i wcześniej Switch - wszedzie OLED i teraz strasznie uwiera mnie ten ekran w S2 :/
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 10 minut temu, Ins napisał(a):Ja jestem umiarkowanie zadowolony z zakupu, głównie ze względu na ten paściarski ekran. Okazało się, że częściej chciałbym grać przenośnie, a odchodzi mi ochota jak patrzę na ekran.Telewizor, telefon, Steam Deck i wcześniej Switch - wszedzie OLED i teraz strasznie uwiera mnie ten ekran w S2 :/Dokładnie mam to samo, w dzień kolorowe gierki ujdą ale jak chce grać wieczorem przy zgaszonym świetle i nie daj boże w coś ciemniejszego to mleko atakuje ostro. Jeszcze przyzwyczaić się trudno bo każdy ekran w domu OLED to co chwilę mam styczność z czymś lepszym.