Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
5 minutes ago, jimmy said:

Nie ze mną te numery Homelander :)

Serio pytam. Nie mam Switcha 2 i jestem ciekawy tego co piszesz. Bez ironii

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Wyświetleń 321,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
34 minutes ago, Homelander said:

Serio pytam. Nie mam Switcha 2 i jestem ciekawy tego co piszesz. Bez ironii

Przeczytaj mój post poprzedzający.

Opublikowano
3 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

No tak ale to co odwala Nintendo jest niezrozumiałe bo wypuszcza fizyczny produkt czyli już wyprodukowany jest cartridge i pudełko i zamiast dać opcje cartów w różnych rozmiarach i całą grą na nim to odwala takie coś. Zjebaństwo.

Ale czemu zwalasz tu odpowiedzialność na nintendo w pełni? Karty są, wydawca może wypuścić cała grę ale musi zapłacić więcej za karta więc wybiera, że chce zapłacić mniej. Nintendo trzeba jebać za ceby tych kartów ale nikt nie broni ich kupić i zapełnić danymi. Nintendo nie zmusza do key-cardów nikogo.

Ja wręcz jestem się w stanie założyć, że wydawcy chcieli czegoś takiego. O ile wyprodukowanie płyty kosztuje type samo, niezależnie czy jest tam 1mb czy 40gb o tyle w przypadku cardów tak nie jest. Na 100% nintendo na tych zarabia, zawsze zarabia natomiast myślę, że cześć wydawców chciała mieć możliwie najtańszy nośnik do wyboru i nintendo im to dało. Wcześniej sami kombinowali, były gry które i tak były niegrywalne Bez instalki, jak jakieś NBA czy były grywalne w 1/8 jak Mortale

Opublikowano

Ja absolutnie nie kumam czemu zdecydowali się tylko na jedną pojemność 64gb w tej plotkowanej dużej cenie dla devow.

Nie ma opcji po środku tylko tani gej kart albo drogi 64gb. Dla małych devow to zabójstwo nawet jakby chcieli wydać grę prawilnie.

Ciekawe ile sobie za gierki zażyczą w erze S2 limitedrungames i podobne bo już jakiś czas temu dali info że co wypuszczą na S2 zawsze będzie na prawilnym kardridzu

Opublikowano

Ja jedynie po pracy w firmie produkcyjnej mogę napisać, że produkcja jednej wersji czegoś obniża docelowo koszt, utrzymywanie kilku linii zawsze jest droższe. Może nintendo obniży ceny jak ceny pamięci spadną ale to nintendo :-)

Opublikowano

A to nie jest tak ,że mniejsze pojemności mają się pojawić dopiero za jakiś czas? Jak nie to na pewno nie będzie to platforma do zbierania mniej znanych indyków.

Ja ogólnie kupuję gierki do kolekcji tylko i wyłącznie jeśli gierka jest na kartridżu w wersji w pełni grywalnej bez łatek. Jak tak nie ma to już wolę cyfrę na PC kupić.

Opublikowano
31 minut temu, Ukukuki napisał(a):

A to nie jest tak ,że mniejsze pojemności mają się pojawić dopiero za jakiś czas?

Podobno tak.

Edytowane przez Dajzner

Opublikowano
1 hour ago, NemoKOF said:

Ale czemu zwalasz tu odpowiedzialność na nintendo w pełni? Karty są, wydawca może wypuścić cała grę ale musi zapłacić więcej za karta więc wybiera, że chce zapłacić mniej. Nintendo trzeba jebać za ceby tych kartów ale nikt nie broni ich kupić i zapełnić danymi. Nintendo nie zmusza do key-cardów nikogo.

Ja wręcz jestem się w stanie założyć, że wydawcy chcieli czegoś takiego. O ile wyprodukowanie płyty kosztuje type samo, niezależnie czy jest tam 1mb czy 40gb o tyle w przypadku cardów tak nie jest. Na 100% nintendo na tych zarabia, zawsze zarabia natomiast myślę, że cześć wydawców chciała mieć możliwie najtańszy nośnik do wyboru i nintendo im to dało. Wcześniej sami kombinowali, były gry które i tak były niegrywalne Bez instalki, jak jakieś NBA czy były grywalne w 1/8 jak Mortale

Wiadomo, święte Nintendo zawsze dziewica