Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Czy jest jakaś decyzja Nintendo której Gira nie byłby w stanie wybronić?

Za czasów S1 największym atutem nad resztą konsol była PEŁNA GRA NA NOŚNIKU czyli to czego bezczelnie nie daje MS ze swoimi instalatorami.

Zapowiedziano takie instalatory na NS2 to i tak ich bronił, że każdy ma wybór (ale to jest taki dobry wybór, nie to co na innych platformach).

Po przeczytaniu jakiegoś rakowego posta na reddicie teraz będzie wmawiał sobie i innym, że to jest super zajebiste rozwiązanie i w sumie to nawet LEPSZE niż pełne gry na nośnikach.

Cyrk, no jebany cyrk.

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Wyświetleń 324 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Czy jest jakaś decyzja Nintendo której Gira nie byłby w stanie wybronić?

Za czasów S1 największym atutem nad resztą konsol była PEŁNA GRA NA NOŚNIKU czyli to czego bezczelnie nie daje MS ze swoimi instalatorami.

Zapowiedziano takie instalatory na NS2 to i tak ich bronił, że każdy ma wybór (ale to jest taki dobry wybór, nie to co na innych platformach).

Po przeczytaniu jakiegoś rakowego posta na reddicie teraz będzie wmawiał sobie i innym, że to jest super zajebiste rozwiązanie i w sumie to nawet LEPSZE niż pełne gry na nośnikach.

Cyrk, no jebany cyrk.

Panie. Przed premierą ludzie nie widzieli różnicy między LCD a OLED i wmawiali, ze jest ok. Nie oczekuj za dużo od takich asów.

Jak pisze, ze Nintendo zmieniło politykę, to też różnicy nie widzą, a za 3 lata będzie " o kurde..".

Opublikowano

No jest ciężko - można mieć S2 i nie bronić tych debilizmów nintendo jak normalny gracz. Ale pieprzenie że game card , ergonomia s2 czy też ekran jest zajebisty to już fanatyzm.

Opublikowano

Nie miałem switcha 1 więc mi się podoba ten pomysły „hybrydy” - gram jak chce albo jak mogę, czy pod tv czy przenośnie. Ogrywam hity ze switcha itp. Ale obiektywnie patrząc na switcha2 to trochę taki switch pro, albo jak z 3DS powstał new 3DS z wbudowanym c-stickiem i lepszymi bebechami.

Opublikowano

Dlatego na PC najlepszy GOG. Zapisujesz gdzie chcesz i żadnego DRM :-)

Zupełnie na poważnie to napiszę i wiem, że cześć z ludzi się poczuje urażonych ale z punktu widzenia "game preservation" to najlepiej jak konsola jest złamana. Nikt nie broni używać oryginałów a jak już powyłączają serwery czy usługi to mamy pewność że odpalimy swoje gierki dalej

Opublikowano
Godzinę temu, wwsan88 napisał(a):

ergonomia s2

Dla mnie jest zajebista, bo jestem w stanie grać teraz parę godzin i nie drętwieją mi ręce. Zwiększenie joyconów było strzałem w dziesiątkę dla mnie.

Opublikowano
4 minuty temu, Rozi napisał(a):

Dla mnie jest zajebista, bo jestem w stanie grać teraz parę godzin i nie drętwieją mi ręce. Zwiększenie joyconów było strzałem w dziesiątkę dla mnie.

Serio?

To u mnie odwrotnie tzn. najlepszą miałem na switchu lite. A tu na s2 zalezy od gry ale czasami po 1h juz mi dretwieja lapy. I tu nawet nie chodzi o joycony bo te faktycznie sa duzo wygodniejsze tylko o chwyt i samo ulozenie konsoli.

Swoja droga zeby zaraz ktos tu nie napisal ze nintendo zadbalo o nasze rece bo bateria trzyma tylko 2h D.

Opublikowano

Serio, przy jedynce nie mogłem grać bez zamienników, tutaj joycon idealnie leży w łapie, palce nie są przykurczone, ideolo jest.

Oprócz gałek oczywiście, heeee.

Opublikowano

No ja mam gripy (do s1 nie miałęm) i gra się cudo. Jasne dodatkowy koszty, ale i tak. Tak samo to że jest większy ekran imo rozmiare idealny (poza ramkami jbnymi).

Sam sprzęt ma podstawowe wady dal mnie:

• ekran! to że nie oled i nie mogę na starcie się nim cieszyć i że nawet jak na lcd jest taki se, najbardziej boli

• game-kardy - już nawet pomijając game preservation - chodzi też o miejsce na dysku/karcie. Gry zajmują tonę jak przy karcie 256GB po prostu się nie mieszczę. SF6 np zajmuje tonę (pewnie się kiedyś 1GB weźmie ale kmon)

• to jak nie ma wsparcia do upów gier (indory!) z S1, jak taki NG:R działa, no kur'wa to jest wina Niny, nikogo innego

A z plusów:

• normalnie wyglądające multiplatformy (tak gram, mam inne konsole, fajnie)

• exy - jasne Karty mają wady, ale Małpa mmm

• upy do kierek (jasne płątne) - totk wygląda pysznie

• ponownie ekran - ale wielkość

• eShop działą w końću normalnie, jak i os

• nowy pro controler fajny

Ogólnie ja jestem zadowolony, ale minusy - zwłaszcza ekran i brak upów/devkitów irytuja niesamowicie.

TO ostanie poprawią (wierzę), ale ekran to dramat.

Opublikowano
41 minut temu, Rozi napisał(a):

W jaka to grę idzie pograć parę godzin bez ładowania? W emulator snesa?

Opublikowano
15 minut temu, XM. napisał(a):

W jaka to grę idzie pograć parę godzin bez ładowania? W emulator snesa?

2 to przeciez para, więc wyraźnie napisał że gra 2h

Opublikowano
54 minutes ago, wwsan88 said:

Swoja droga zeby zaraz ktos tu nie napisal ze nintendo zadbalo o nasze rece bo bateria trzyma tylko 2h D.

Lore jest inne tutaj. Nintendo zobaczyło, że te wszystkie steamdecki i inne rogi trzymają 2h. Nie bardzo rozumieli dlaczego tak jest, ale na wszelki wypadek też tak zrobili. Tak więc to jest feature, a nie wada

Opublikowano

Mi tam świetnie gra się na wszystkim szczerze mówiąc. Nie mam problemu żeby grać na Switchu po graniu na Steam Decku. Pasują mi wszystkie pady łącznie z padem z NESa, N64 czy Saturna. O nowocześniejszych nawet nie wspominając.

Opublikowano

Nie ma nawet o czym mówić, ergonomia S2 w porównaniu do S1 jest o wiele lepsza. Szkoda, że joycony nie mają gripów i do ideału jeszcze trochę brakuje ale to jednak krok w dobrym kierunku. Co najwyżej plecy mogą trochę boleć od noszenia wszędzie tego 16'' oledowego ekranu, ale to drobnostka.

Opublikowano

Panowie przeciez S2 to taki sam pazdzierz jak S1 bez gripow, rece dretwieja po 30 min.

Opublikowano

Rozmiar robi robotę, lepiej trzyma się tę deskę w dłoniach.

Opublikowano

O wiele lepsza robote robia zamienniki. Nie bez przyczyny tak popularne byly nitrodecki, hori i inne Binboki.

Nie ma co wmawiac sobie, ze jest ok. moze i te joycony lepiej sie trzyma przez wiekszy rozmiar, ale to dalej bardzo slaba opcja do grania. zwlaszcza ich analogi mocno odstaja

Jak tylko jakies zamienniki sie pojawia do switcha2, to wiekszosc z was sie na nie rzuci

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Dokładnie, nie będę sobie wmawiał, że mi się coś podoba i jest mi wygodnie, muszę mówić inaczej, bo tak napisał chłop z internetu.

Opublikowano
12 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Panowie przeciez S2 to taki sam pazdzierz jak S1 bez gripow, rece dretwieja po 30 min.

Tak to prawda ale ergonomia się jednak poprawiła względem S1. Wiadomo nie jest to Steam Deck czy Rog ale jest lepiej. Dłonie zdecydowanie później drętwieją i można teraz całkiem długie sesje sobie pyknąć.

Większy ekran też robi i można grać z użyciem podpórki. Zazwyczaj tak samo gram na gpd win max który ma ekran 10 cali a ja okulary do czytania xd

Opublikowano

Znam osoby, którym ręce nie drętwieją. Nie wiem od czego to zależy, bo mi np. też drętwieją przy Portalu, a to najbardziej ergonomiczne ustawienie jakie może być, bo to przecież pad xD Tak samo mam z S1, musze trzymać go pod konkretnym kątem, wtedy grać mogę godzinami.

Opublikowano

Mi sie lepiej trzyma grubasa, ala SD czy Switch z gripem, te deski co sa od Nintendo nie pod moje dlonie.