Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

jak masz werjse gry na Switcha2, ktora tez wycodzi na Switcha i jest to gra od nintendo, to dostajesz kart do switcha1 z ulepszeniem do Switcha 2 na karcie, wiec zadne dane nie musza byc dociagane + mozesz te karty na luzie odpalac na Switchu1.

beda wtedy dzialac bez ulepszen

Świetnie to rozwiązali pod kątem wstecznej. Nintendo robi to dobrze. Ciekawi mnie czy te nowe kartridże mają dłuższy life-span od starych wolniejszych

• Odpowiedzi 6,4 tys.
  • Wyświetleń 340,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

To w sumie spoko bajer, a fatalnie wytłumaczony przez Nintendo bo mało kto o tym wie, że te wersje gierek switch2 edition od Nintendo to mają update na karcie i pozwalają się odpalać na obu switchach.

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Kurcze, różnica generacji. Ja wiem, że to nie OLED, ale ktoś mógł powiedzieć Nintendo, że w 2025 można dostać faktycznie dobre ekrany LED-owe. :/

NIe ma to jak oceniać ekranu LCD w oparciu o jeden gówno-screen z neta.

Przeszedłem Wieśka na NS2 i żadnego smużenia nie zauważyłem. To samo z CP, ale w nim spędziłem ledwie kilka godzin, raczej w ramach sprawdzenia.

Chcecie zobaczyć smużenie? Odpalcie sobie DSa sprzed 20-lat.

10 minut temu, Daffy napisał(a):

To w sumie spoko bajer, a fatalnie wytłumaczony przez Nintendo bo mało kto o tym wie, że te wersje gierek switch2 edition od Nintendo to mają update na karcie i pozwalają się odpalać na obu switchach.

Czyli nie są na czerwonym karcie? O to tego nie wiedziałem.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, TomciooPL napisał(a):

Przeszedłem Wieśka na NS2 i żadnego smużenia nie zauważyłem. To samo z CP, ale w nim spędziłem ledwie kilka godzin, raczej w ramach sprawdzenia.

Niesamowite, że jeszcze ktoś się łapie na te baity.

Opublikowano
4 minuty temu, TomciooPL napisał(a):

Czyli nie są na czerwonym karcie? O to tego nie wiedziałem.

Sa na czerwonym karcie. Ale to dalej kart ze switcha1, tyle, ze pomalowany na czerwono, bo domyslnie jest dla konsoli Switch2 z ulepszeniem

Opublikowano
8 minut temu, TomciooPL napisał(a):

Nikt nie mówi o jakimś technologicznym średniowieczu, ale wiesz - zapowiedzieli HDR i go nie ma, tryb 120Hz praktycznie nie istnieje i jeszcze smużenie do tego.

Rozumiem, że ma wyjść rewizja, ale to jest zwyczajne okłamywanie klienta. Tym zająć się powinien sąd, bo takiej kłamliwej kampanii marketingowej nie było chyba w historii nigdy.

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nikt nie mówi o jakimś technologicznym średniowieczu, ale wiesz - zapowiedzieli HDR i go nie ma, tryb 120Hz praktycznie nie istnieje i jeszcze smużenie do tego.

Może nie śledzę tematu jakoś za bardzo, nie siedzę też technologicznie mocno, bo nie mam na to czasu - ale jak przeczytałem w necie, HDR jest, może nie jakiś wybitny, ale jednak - został zaimplementowany. A 120Hz? Ekran chyba jest pod to przygotowany, skoro taki MP4 z tego co kojarzę ma to mieć też defaultowo, bez (płatnych hehe) łatek. Jak jesteś tak bardzo niezadowolony ze swojego egzemplarza, to może UOKiK tutaj Ci pomoże?

Opublikowano

Czekam na OLED. Jakbym był na forum randomow to jeszcze bym poddał przesłanki kolegów pod wątpliwość, ale jak czytam o baterii na 2h, słabym ekranie i w sumie niepewnej sytuacji wydawniczej to po prostu przeczekam. S1 też kupiłem od razu w wersji OLEDowej, poczekam i tutaj. Zwłaszcza, że dla jednej Bananzy nie będę dawał zarobić tym skurwysynom z Kyoto.

Opublikowano
10 minut temu, TomciooPL napisał(a):

ale jak przeczytałem w necie, HDR jest, może nie jakiś wybitny, ale jednak - został zaimplementowany

Tutaj mówisz o HDR na telewizorze. Na tym dziadowskim ekranie HDRu przenośnie nie uświadczysz.

Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedać tego Switcha Pro. Mario Kart mi nie podszedł, banana srana jakoś patrząc na gameplay mnie nie interesuje i w ogóle nie mam zamiaru kupić.

Przenośnie odechciewa się grać przez ten ekran.

Multiplatformy przenośnie mam lepsze na Steam Decku i jego oledowym ekranie.

Trzyma mnie jedynie wizja ogrania MP4.

Opublikowano
39 minutes ago, TomciooPL said:

Chcecie zobaczyć smużenie? Odpalcie sobie DSa sprzed 20-lat..

Kurcze, a jakby tak porównać z GameBoy Pocket sprzed 30 lat to by dopiero była różnica.

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Ins napisał(a):

Trzyma mnie jedynie

Nie kupowałeś ani jednej gry na Switchu 1? A jeżeli kupowałeś to wyższe rozdzielczości i granie w 30 czy 60 nie robi ci różnicy? Switch 2 choćby dla samej wstecznej jest strzałem w 10.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Kurcze, a jakby tak porównać z GameBoy Pocket sprzed 30 lat to by dopiero była różnica.

Pocket? A po co, skoro lepszy był grubas na 4 baterie AA. Fantastycznie grało się na nim w Pokemony, tylko to smużenie ekranu turned

2 godziny temu, Ins napisał(a):

Zaczynam się zastanawiać czy nie sprzedać tego Switcha Pro. Mario Kart mi nie podszedł, banana srana jakoś patrząc na gameplay mnie nie interesuje i w ogóle nie mam zamiaru kupić.

Przenośnie odechciewa się grać przez ten ekran.

Jak ma leżeć to sprzedaj, po co ma zbierać kurz. Ja tam ekran sobie mega chwalę, ale nie miałem jakichś wielkich wymagań, jak Wy tutaj. Dla mnie to konsolka, przy której mam miło spędzać czas, a nie wylewać swoje żale w necie, jaka ona nie jest słaba. Dla 99% posiadaczy pewnie nie ma to żadnego znaczenia, natomiast widzę tutaj aktywność to the moon przez rzekomy brak HDRa albo brak wsparcia dla 120 FPS.

Zaraz zamawiam Bananzę!

Edytowane przez TomciooPL

Opublikowano

No nie wiem, dla mnie w hh 90% to dobry ekran i tutaj N sie nie popisalo dajac pazdzierz do S2 zamiast Oled'a,l.

Opublikowano

Ją przenośnie HDR widzę jedynie że istnieje podczas włączania MKW, zaraz po uruchomieniu jest loading, w tle mapka świata 2d i w pewnym momencie ekran się rozjaśnia czyli najpewniej HDR się włącza.