Opublikowano wczoraj o 13:45 1 dzień Dla Gustawa jest chyba pierwszy. W sensie chyba dosłownie w pierwsze "otwartej" lokacji od razu po wejściu możesz iść do przodu i do tyłu, i jak pójdziesz do tyłu to jest tam pierwszy mim ze strojem bagiety dla Gustawa. W każdym razie był to chyba pierwszy strój.
Opublikowano wczoraj o 13:51 1 dzień Udało się komuś walnąć 'królową' w wiosce Gestrali? Mi się odechciało na razie, a najwięcej udało mi się chyba 12 razy uniknąć pod rząd (ona zabija na 1 hita, chyba niezależnie od lvlu/skilli). Pierwszy opcjonalny przeciwnik którego odpuściłem, ale spróbuje jeszcze później Edit:Na ukrytej arenie Gestrali, po każdej wygranej opłaca się zakładać te pikto które zdobywamy (bonusy do walki w pojedynkę) i wtedy walka z 4 przeciwnikiem jest sporo łatwiejsza. Mi się udało go pokonać Maelle z założonymi wspomagaczami do walki w pojedynkę (mam na niej założoną broń z 'ogniem' to na start zaczynałem od parowania i podpalenia przeciwnika, a póżniej miks zmiany postawy ofensywna/defensywna + zwiększanie podpalania). W tych walkach też można korzystać z eliksirów uzdrawiania (ale żeby się odnowiły to trzeba wrócić do ogniska, jak je zmarnujemy), z eliksirami jest dosyć prosto (na normalu).
Opublikowano wczoraj o 13:57 1 dzień Nie, wraz z levelem ta walka jest do przeżycia. Zresztą, gra jeszcze daje okazję przekonać się i nawet popróbować tej walki, ogólnie mówiąc, raczej sam zobaczysz w trakcie gry, jeśli będziesz zainteresowany.
Opublikowano wczoraj o 14:40 1 dzień Ja trzymam się zasady, że jak jestem na hita od zwykłego ciosu, to odpuszczam, szkoda się denerwować, później można przecież wrócić.
Opublikowano wczoraj o 14:46 1 dzień 6 minut temu, Rotevil napisał(a):Ja trzymam się zasady, że jak jestem na hita od zwykłego ciosu, to odpuszczam, szkoda się denerwować, później można przecież wrócić.Wystarczy nie dać się trafić
Opublikowano wczoraj o 14:58 1 dzień "Siatkówka" na plaży Takiej chwili wytchnienia potrzebowałem po emocjonalnej demolce z końcówki pierwszego aktu. Btw, zabawne że SE od czasu FFIX nie potrafiło zrobić normalnej mapy świata, a tu randomy z Francji dały nam coś takiego bez najmniejszego problemu. Śmigam sobie teraz od wyspy do wyspy i szukam ukrytych lokacji.
Opublikowano wczoraj o 15:03 1 dzień Jak sobie przypominam, że za prawie 3 bomby latałem w Final Fantasy XVI po rynnach bez mapy świata, nie mając żadnego wpływu na rozwój postaci, a ekwipunek różnił się tylko nieznacznie atakiem i obroną, to żal mi się robi square
Opublikowano wczoraj o 15:06 1 dzień Polecam zakupić Sciel, długie włosy na mapie świata xD Jak coś to po zrobieniu questa dla jakiejś postaci, dla Słoja, dla potworka bez miny, albo tego co rośnie w małym Bourgeonie, jak się pojawia akcja, żeby zaatakować to śmiało można z tego co się orientuje. Wypadają różne zasoby ;)
Opublikowano wczoraj o 15:40 1 dzień Spoiler alert, jest też efekt niemordowania tych stworków. Na razie nie wiem, czy ostatecznie jakiś wielki, powiedziałbym, że tak czy siak wpływ na grę jest podobny i mały. No, poza uczuciem przyzwoitości, że nie zabiłeś typka co sobie tylko stał grzecznie, bydlaku.
Opublikowano wczoraj o 15:51 1 dzień Ja zabiłem tylko tego duszka z tą miną co mu trzeba przynieść, pozostałych szkoda mi ruszać
Opublikowano wczoraj o 16:04 1 dzień Ja się nigdy nie mogę powstrzymać i jak mam opcje na walkę to zawsze ich zabijam
Opublikowano wczoraj o 16:35 1 dzień Ta ukryta arena ładnie uczy parowania, bez niego ani rusz. Ostatni gość na arenie padł, przy nim ci trzej poprzedni to straszne leszcze.
Opublikowano wczoraj o 17:01 1 dzień Wiecie jak będziemy wyglądać jak skończymy?SpoilerTakie gry to raz na dekade
Opublikowano wczoraj o 17:07 1 dzień Nie ma co smutać, tylko czekać za kolejnym hiciorem od Sandfall. Możliwe, że wzorem Bloobera i ich SH2 to będzie dopiero początek genialnych gier, a najlepsze dopiero przed nami :) Btw, ale muszą ich tam pizdy teraz boleć w Square Enix, że to nie oni wypuścili tę grę. Ciekawe czy dalej będą sobie i nam wciskać kit, że turowe erpegi są passe.
Opublikowano wczoraj o 17:29 1 dzień Wiadomix, chłonę powoli :D Jeszcze 1 aktu nie skończyłem, a na sejwie 13h xd
Opublikowano wczoraj o 17:55 1 dzień Ale ten stwór co połyka naszych koksow to trochę mi krwi napsuł.
Opublikowano wczoraj o 18:15 1 dzień Oj dawno mi się tak przyjemnie nie grało, ja już zaczynam poważnie rozważać L4 na przyszły tydzień