Opublikowano wczoraj o 07:55 1 dzień 13 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):Forumki, jest cross save PC-ta z Xboxem?W GP tak. Grałem na xboxie i gp na PC i wszystko synchronizowało jak nalezy
Opublikowano wczoraj o 13:35 1 dzień Kiepsko z czasem, ale w końcu udało się skończyć Akt I…SpoilerI zaskoczenie spore, kiedy protagonista, w którego pakuje się punkty, rozwija, itp. kończy swój żywot tak nagle. Byłem przekonany że do takich momentów dojdzie w finale, a tu twórcy bez pardonu likwidują gościa, którego mega polubiłem i… szkoda, tak po ludzku. Tym bardziej doceniam takie rozwiązania, niż jakieś twisty szokujące na siłę, nie klejące się z całością, tylko dla efektu wow.W ogóle, motyw z założycielem ekspedycji zero i jego udział w „koszmarach” Maelle to mała perełka. To kadrowanie i nagła zmiana tonacji. Ciareczki.Trzeba lecieć dalej i liczę na kolejne fabularne bomby
Opublikowano wczoraj o 13:49 1 dzień Lada chwila nerf Stendhala więc jak kto ma build oparty na tym skillu, to pewnie się posypie. Wg mnie nerf zasłużony bo ten skill to samograj [emoji16]
Opublikowano wczoraj o 14:04 1 dzień Nie widze sensu w balansowaniu gry single player. Jak ktoś będzie sobie chciał ułatwić gre to zrobi taki build, jak bedzie chciał wyzwania to nie bedzie tego uzywał.
Opublikowano wczoraj o 14:14 1 dzień 23 minutes ago, KOMARZYSKO said:Lada chwila nerf Stendhala więc jak kto ma build oparty na tym skillu, to pewnie się posypie. Wg mnie nerf zasłużony bo ten skill to samograj [emoji16]Ojoj bedzie trzeba grac trzema postaciami i naladowac Gommage zanim Maelka dojdzie do glosu zeby jebnac 3 miliardy damage.
Opublikowano wczoraj o 14:48 1 dzień Skończyłem właśnie jakieś 33 minuty temu po dniu walki z pobocznymi rzeczami przed finałem :).Fabuła 10/10, co tutaj się działo, nie dziwię się, że w dziennikach deweloperskich tak chwalili emocje oddawane przez ten tytuł aktorzy głosowi. Historia i sposób w jakim została opowiedziana zasługuje na Oscara, a przynajmniej na statuetkę TGA.Dźwięk, muzyka, voice acting (szczególnie Ben Starr i Jennifer English <3) 10/10. Moi ulubieńcy, czyli Clive z FF XVI i Posępna z Baldurka dali radę znowu, w głównych rolach, po prostu sztos, nawet przez chwilę nie myślałem o dotykaniu francuskiego VA.Grafika mocne 9/10 (szkoda, że nie ma wsparcia HDR na OLED, byłoby jeszcze piękniej).Gameplay loop 33/10, tutaj chyba największe zaskoczenie, a nawet nie ruszyłem jeszcze jakoś mocno postgame (lvl 60), chociaż paru superbossów już padło po drodze i companion questy, w tym Maelle lvl 7 zrobiony, świetne potyczki standardowe, bardzo duży wpływ na rozwój postaci, bossowie, mapa świata, wszystkie checkboxy ta gra ma zaliczone i ulepszone względem najlepszych turówek. I na deser ten genialny system parry, który nie znudził się przez całą grę. Myślałem, że Metaphor ma peakową formułe walki w turze, ale teraz już nie wiem.Podsumowując nie wiem jak im się udało to osiągnąć, jeden z najlepszych jRPG w dziejach, a grałem w prawie wszystkie ważniejsze, miód, Pan Japończyk z Atlusa, czy innego Square Enix musi się następnym razem bardziej postarać, bo od porównań nie uciekną.Jak dla mnie największe zaskoczenie w gamingu tej generacji. Coś co nie miało się prawa wydarzyć, staroszkolne systemy turowego jRPG bez zbyt wielu uproszczeń i durnot, nowe studio na bazie starych pracowników Ubisoftu, Francja, darmowy Unreal 5 bez stuttera, epicka fabuła i designy? Może to sen.Na pewno gra pięknie się nada do poematu "gry to sztuka", pięknie namalowany obraz w teoretycznie zwyczajnej jrpgowej formule, ale liczy się wykonanie, styl na najwyższym poziomie, tutaj wszystko zagrało.Tak, na dodatek, żeby wszystko się zgadzało gra zajęła mi 33 godziny <3. Wrócę na poboczne i może zakupię też na inne platformy, a nawet na pewno zakupię, nieomijalny sztos. Będzie GOTY forumowe 100%.
Opublikowano wczoraj o 15:23 1 dzień 1 godzinę temu, KOMARZYSKO napisał(a):Lada chwila nerf Stendhala więc jak kto ma build oparty na tym skillu, to pewnie się posypie. Wg mnie nerf zasłużony bo ten skill to samograj [emoji16]Serio? Bo miałem wrażenie, że deweloperzy sami zachęcają do tworzenia przegiętych buildów (chyba sami o tym mówili), a teraz nerfią? Dziwne.
Opublikowano wczoraj o 15:27 1 dzień Z drugiej strony przez tego Stendhala nie chciało mi się już uczyć ruchów najsilniejszych bossów, jest przesadzony, jeśli gasisz ich na hita
Opublikowano wczoraj o 16:26 1 dzień Chujowo z ich strony bo ja dopiero 82 i się nie bawiłem jeszcze w żadne OP buildy
Opublikowano wczoraj o 17:01 1 dzień Poziom trudności fabuła moim zdaniem i tak jest ciężki potem a końcówka to już wogole trzeba grindowac czego bardzo nie lubię w grach single player mogłoby to zmienić żeby fabula to była fabuła a nie „normalny” poziom trudności tak to gra 10/10
Opublikowano wczoraj o 17:07 1 dzień Jak ktos chce tylko zobaczyc watek fabularny to nawet gry nie trzeba kupowac, Yt I mozna ogladac.
Opublikowano wczoraj o 17:11 1 dzień Dosłownie na chwilę odpaliłem najniższy poziom trudności i uniki miały tak szerokie okienko, że o ja pyerdolę. Tu naprawdę trzeba chcieć oberwać.
Opublikowano wczoraj o 17:13 1 dzień 2 minuty temu, Hanza71 napisał(a):Jak ktos chce tylko zobaczyc watek fabularny to nawet gry nie trzeba kupowac, Yt I mozna ogladac.Zacytuję aby nie wyszło ze sekretnie post został zmodyfikowany.Takie gadanie że można obejrzeć coś na YT zamiast przeżywać w grze to bluźnierstwo dla graczy. Rozumisz? BLASPHEMY!
Opublikowano wczoraj o 17:20 1 dzień Ja mam za dużo stresu w życiu żebym się denerwować grając a granie na być przyjemnością dlatego są takie poziomy trudności jakie są już niektórzy naprawdę robią z siebie takich na tym forum że się zastanawiam czy oprócz konsoli nie mają życia jakiegoś i są stereotypowymi przegrywami życiowymi z tłustymi włosami i spora nadwaga
Opublikowano wczoraj o 17:26 1 dzień No to, że ktoś nie ma upośledzonego refleksu, to nie znaczy że pręży muskuły, zgrywa nie wiadomo jakiego hardkora i nie ma życia poza grami. Może napisz wprost, że chciałbyś żeby gra przechodziła się sama? Edytowane wczoraj o 17:27 1 dzień przez Josh
Opublikowano wczoraj o 17:44 1 dzień Przez cała grę powtarzałem dwóch bossów po jednym razie, bardzo ciężka gra :)
Opublikowano wczoraj o 18:02 1 dzień Nie chcę się chwalić olejem wyciekającym ze spoconych kałdunów oraz potrójnym podbródkiem, ale udało mi się kiedyś przejść FFX ginąc tylko 12 razy. Klękajcie przed Panem, śmiertelnicy!
Opublikowano wczoraj o 18:29 1 dzień Godzinę temu, Banan91PL napisał(a):Poziom trudności fabuła moim zdaniem i tak jest ciężki potem a końcówka to już wogole trzeba grindowac czego bardzo nie lubię w grach single player mogłoby to zmienić żeby fabula to była fabuła a nie „normalny” poziom trudności tak to gra 10/10Ja gram na najwyższym i ani razu nie grindowalem. Ja nie wiem jakim trzeba być nieogarem żeby mieć trudność na niższych poziomach.
Opublikowano wczoraj o 18:32 1 dzień Odpaliłem najniższy jak levelowałem pod koniec gry, bo chciałem to miec szybko z głowy a nie miałem tego builda na jednego hita, tam nawet uników nie musiałem robić, przeciwnicy bili za jakieś smieszne wartości.
Opublikowano wczoraj o 18:56 1 dzień Masakra co za forum kiedyś też mnie tak zjechali w dziale Mario [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Opublikowano wczoraj o 19:02 1 dzień Banan a który masz level na koniec gry na story mode że jest tak ciężko? :)
Opublikowano wczoraj o 19:05 1 dzień Jak widzialem jakiegos Stresmera co gral na Story to przedostatni Boss w A2 bil go ponizej 200HP Hitem Comba 😆