Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Wredny napisał(a):

No i są jeszcze te takie puste sześciany

One mi się kojarzą z game cardami.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Panowie - jak się tą przyłbice otwierało?

(Ależ świetna jest ta gra!)

Opublikowano
Teraz, easye napisał(a):

Panowie - jak się tą przyłbice otwierało?

(Ależ świetna jest ta gra!)

trzymasz lewa strzałke, potem R1 na zakladke z armorem i najezdzasz na hełm

Opublikowano
8 godzin temu, Wredny napisał(a):

Powtarzam się, ale jestem zachwycony tym, jak organiczny i interaktywny jest ten żyjący świat, a do tego pełen tajemnic, sekretów i miejscówek zupełnie opcjonalnych, które skrywają jakieś fajne tajemnice i stanowią przygodę samą w sobie.
Znów wybrałem się na odkrywanie mapy, w lesie, u podnóża góry zauważyłem jakiś rozpadający się budynek, więc postanowiłem zajrzeć, a tam taki widok plus scenka z przeszłości z tym, co tu się odpierdzielało.

Pisz pisz, co raz bardziej mnie do gry przekonujesz. Tez uwielbiam taka eksploracje. Przed premiera mialem na ten tytul wywalone, ale teraz czytajac te opinie, dochodzac do jakis wewnetrznych wnioskow odnosnie tego czym gra jest, juz wiem, ze kupie. Choc jeszcze nie teraz. Na razie gram w Kingdom Come Deliverance 2, a dwoch tak duzych tytulow nie chce ogrywac.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Znalazłem rękawiczki i peleryne z tego samego seta co niedawno wrzucałem buty, chyba jutro poszukam w necie gdzie jest reszta.

Po tylu godzinach grania, dopiero teraz odkryłem, że można używać force palm do skakania na duże wysokości.floyd

Opublikowano

3 trofeum po 41 godzinach gry rofl.

Po tych 41h dałbym 9.5/10. Najbardziej imponująca gra open world w dziejach, skala walk w ch6-7, możliwości fizyki, detale i projekt świata, ogólnie to trzeba być ślepym, żeby tego nie docenić w skali całej branży. Oni to zrobili za 120 mln USD? Niesamowite.

Opublikowano
Mam i swoją zbroję. Co za lokacje przy tym zwiedziłem to głowa mała. Nie jestem jeszcze na nie gotowy i godny.

20260327195718_1.thumb.jpg.6736fdc0e68a79704810ee50b0210fc6.jpg
Jak nazywa się tą zbroją i gdzie ją znaleźć?
Opublikowano
5 godzin temu, Shen napisał(a):

Znalazłem rękawiczki i peleryne z tego samego seta co niedawno wrzucałem buty, chyba jutro poszukam w necie gdzie jest reszta.

Po tylu godzinach grania, dopiero teraz odkryłem, że można używać force palm do skakania na duże wysokości.floyd

A wrzucisz lokalizację, albo link do YT, też mam w planach po niego pójść!

Opublikowano

4 godziny według konsoli, 14% ukończenia i siódmy dzień w grze. Coś tu chyba jest nie tak, bo jestem w 2 rozdziale D

Opublikowano

image.png

Ktoś mi powie o co chodzi w 2 otchłani? ^^

Koniec korzenia.

image.png

Opublikowano
11 minut temu, PiotrekP napisał(a):

4 godziny według konsoli, 14% ukończenia i siódmy dzień w grze. Coś tu chyba jest nie tak, bo jestem w 2 rozdziale D

Liczy tylko chaptery z fabuły, tak naprawdę masz 1%.

Opublikowano

Przed pierwszym bossem dogadywałem się z pewnym kupcem. Później w jego okolicy odkryłem możliwość szybkiej podróży. Staje na tym kamieniu i nic się nie dzieje, a niby powinien się tylko zapaść. Coś pominąłem?

Opublikowano
2 minuty temu, bebbop napisał(a):

Przed pierwszym bossem dogadywałem się z pewnym kupcem. Później w jego okolicy odkryłem możliwość szybkiej podróży. Staje na tym kamieniu i nic się nie dzieje, a niby powinien się tylko zapaść. Coś pominąłem?

Nie pamiętam już, czy przy pierwszym było inaczej, ale jak odblokujesz to podróżuje się do niego z mapy świata. Zobacz, czy na mapie jest oznaczony, jak tak to jest aktywny.

Opublikowano
37 minut temu, easye napisał(a):

image.png

Ktoś mi powie o co chodzi w 2 otchłani? ^^

Koniec korzenia.

image.png

O matko kombinowałem jak koń pod górkę, zamiast uderzyć w tą kratę - ta kolejna odchłań - Przepaść Prawdy banderas

Opublikowano

Też muszę się za tymi kamieniami porozglądać.

Jeszcze takie pytanie. Jak wyciągnę lampę a potem miecz i mam pozyskiwanie światła oraz te niebieskie "światełka" w oddali.

19d33ac400211-screenshotUrl.jpg

To się nijak na mapie nie oznacza, tylko mogę tam pójść i dopiero wtedy mi się na mapie oznaczy? Wciskam to L1, miecz mi rozbłyska, ale mogę tak robić cały czas. W google jak wklepię to tylko poradnik użycia przy drzwiach mi wyświetla.

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał(a):

A wrzucisz lokalizację, albo link do YT, też mam w planach po niego pójść!

cd1.jpg

Opublikowano
19 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Jeszcze takie pytanie. Jak wyciągnę lampę a potem miecz i mam pozyskiwanie światła oraz te niebieskie "światełka" w oddali.

To się nijak na mapie nie oznacza, tylko mogę tam pójść i dopiero wtedy mi się na mapie oznaczy? Wciskam to L1, miecz mi rozbłyska, ale mogę tak robić cały czas. W google jak wklepię to tylko poradnik użycia przy drzwiach mi wyświetla.

Możesz otworzyc mapkę i na czują ustawić tam znacznik pod kwadratem, ale niestety nic się nie zaznacza, a szkoda.

Ale to też ma swój klimat, żeby podążyć za tym światłem i odkryć co się tam kryje.

Mi od dwóch dni to się buguje, przestaje mi podświetlać i muszę konsole resetować, jak pomyślicie dlaczego nie ma żadnych punktów w nowo odkrytej mapie to może Was spotkać to samo.

Posiedziałem do 4 rano, nie ruszyłem ani jednego głównego questa 😂 Zająłem się trochę obozem i pobocznymi questami, na dalszy plan odkładam tylko łapanie bandytów, bo nie chce mi się jechać z nimi (

Coś pięknego, dzisiaj lecę dalej z odkrywaniem mapy i postaram się skompletować jakiś armor)

Natomiast co do lokacji w Abyss, to miałem jedną w miskach głównych (tej pierwszej nie liczą). Żeby odkryć kolejne teleporty tam to trzeba te iglice odkrywać?

Opublikowano

Przypomniało mi się o tych ikonkach domku przy niektórych przedmiotach jak obraz czy jakiś dzbanek. Do czego to jest, oprócz sprzedaży?

Opublikowano
35 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Przypomniało mi się o tych ikonkach domku przy niektórych przedmiotach jak obraz czy jakiś dzbanek. Do czego to jest, oprócz sprzedaży?

Handel obozowy ma ikonkę i potem też można domy stroić, to takie dwa specjalne typy.

Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Nie oznacza, musisz iść sobie sam.

Opublikowano

Brak tego GPSa na radarze trochę boli, bo włączanie ciągle mapki jest zjebane, czy aby dobrze jedziesz.

Opublikowano

Praktycznie wszedzie drogi prowadza, ja na czuja już jade i rzadko sprawdzam mape, ale fakt, człowiek rozleniwiony i czasem tęskni za naprowadzaniem

Opublikowano

Ktoś tu się chyba pytał czy warto iść w walkę wręcz

Opublikowano

Jak widać nie warto, mieczem typów bym zmielił 3x szybciej. Łuk też wydaje się niestety słaby, mimo, że zainwestowałem w skille. Może gdyby łatwiej było dostać trujace i wybuchajace strzały.