Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Wszystko oczywiście na weekendzie, żebyśmy mogli dłużej pograć xD.

Opublikowano

Ależ w to się będzie grało po tych wszystkich łatkach banderas

Moim największym zarzutem był ten szum w ruchu i widzę, że z tym też walczą

Graphics & Settings

• Improved rendering stability and visual quality in low-resolution environments or when upscaling is enabled.

Opublikowano

Inventory space nie ma już capa na 240, to jest super zmiana.

Jesteś pewien? Ja mam ten limit 240 i teraz jak zrobiłem questa gdzie nagrodą był kolejny slot do plecaka, to zamiast niego dostałem "plecaczek" z materiałami do craftu.
Opublikowano

Plusik za stały radar, nic mnie tak nie wkurwia dynamiczny radar i chuja idzie się orientować w terenie.

Opublikowano

Ale już widzę, że te wszystkie zmiany poruszania będą miały swoich przeciwników, troszeczkę przesunęli za mocno w stronę arcade, GTA4 w GTA5. No cóż.

1 minutę temu, KOMARZYSKO napisał(a):

Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jesteś pewien? Ja mam ten limit 240 i teraz jak zrobiłem questa gdzie nagrodą był kolejny slot do plecaka, to zamiast niego dostałem "plecaczek" z materiałami do craftu.

Tak, źle przeczytałem notesy, dostajemy fanty, zamiast niczego.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Fixed an issue where frame drops occurred during the battle against

Crowcaller

17747703699248227094221855240640.gif

Inventory space nie ma już capa na 240, to jest super zmiana.

Źle przeczytałem, są nagrody dodatkowe po capie.

Otwieranie drzwi kluczem z pytajnikiem wreszcie, nowe mounty, co za support

Nie mogli dzień wcześniej - wczoraj go przeszedłem. szopenhauer

Opublikowano

Nowe mountybanderas

Jeszcze nowe pety prosze, chce szopa pracza.

Opublikowano
23 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ale już widzę, że te wszystkie zmiany poruszania będą miały swoich przeciwników, troszeczkę przesunęli za mocno w stronę arcade, GTA4 w GTA5. No cóż.

Tak, źle przeczytałem notesy, dostajemy fanty, zamiast niczego.

Na razie zauważyłem tylko, że teraz by sprintować wystarczy przytrzymać dłużej X (wcześniej trzeba było klikać 2 razy), no i stamina podczas szybowania wolniej się kończy. Nie czuję innych zmian, postać porusza się tak samo.

Opublikowano

Odnośnie łuku, to już nie musicie rollować czy kopać, wystarczy już schować, ogarnęli się w porę XD

Opublikowano
Godzinę temu, GearsUp napisał(a):

Ależ w to się będzie grało po tych wszystkich łatkach

Otóż to. Miesiąc dwa i atakuję gierkę ponownie.

Opublikowano

Mogliby jeszcze dodać możliwość manualnego zaznaczania na mapie tych świecących punktów po oświeceniu ich mieczem

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja się biorę za fabułę, żeby ten obóz odblokować, potem trzeba się za lepszym ekwipunkiem rozejrzeć, bo póki co to poza mieczem i tarczą wszystko standardowe.

Opublikowano

36 minut temu, Snake_Plissken napisał(a):

Na razie zauważyłem tylko, że teraz by sprintować wystarczy przytrzymać dłużej X (wcześniej trzeba było klikać 2 razy), no i stamina podczas szybowania wolniej się kończy. Nie czuję innych zmian, postać porusza się tak samo.

Jest delikatnie bardziej responsywna, szczególnie w sprincie właśnie, nie wiem czy mi się wydaje, ale mając speed na 7 jest też po prostu dużo szybsza.

Ale z lataniem bardzo fajna zmiana, ponoć 2.5:1 co do użycia staminy.

12 minut temu, Faka napisał(a):

Odnośnie łuku, to już nie musicie rollować czy kopać, wystarczy już schować, ogarnęli się w porę XD

Teraz powstaną buildy łuczników xD

@Patapon Masz save jeszcze? Ja już dawno nie, jestem ciekaw jak duża jest różnica. Mogliby dodać boss re-challenge :).

Opublikowano
Ja się biorę za fabułę, żeby ten obóz odblokować, potem trzeba się za lepszym ekwipunkiem rozejrzeć, bo póki co to poza mieczem i tarczą wszystko standardowe.
No właśnie jak to jest z lepszym ekwipunkiem? Wszystko co lepsze jest poukrywane? Bo jak na razie z wrogów to sam szajs wypada i latam dalej z podstawowym mieczem i tarczą. Jedynie płaszcz udało mi się znaleźć za jednym wodospadem

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek P. napisał(a):

18 minut temu, PiotrekP napisał(a):

No właśnie jak to jest z lepszym ekwipunkiem? Wszystko co lepsze jest poukrywane? Bo jak na razie z wrogów to sam szajs wypada i latam dalej z podstawowym mieczem i tarczą. Jedynie płaszcz udało mi się znaleźć za jednym wodospadem

Szukaj wodospadów. Z bossów też fajny sprzęt leci, obrobiłem też pare rezydencji i dorwałem dobrą biżuterie. Jak znajdziesz odpowiednie książki, to też z craftu są dobre itemy.

Opublikowano
13 minut temu, Tomek P. napisał(a):

27 minut temu, PiotrekP napisał(a):

W rezydencjach można znaleźć dobrze rzeczy, często są zaznaczone na mapie jako skrzynia ze skarbem i trzeba rozwiązać drobną zagadkę. Jak masz dużo, jednego szmelcu to u kowala można podnosić ich poziom łącząc je ze sobą.

PS. Lista zmian po polskiemu.

Niby poprawili też tłumaczenie:

Crimson Desert
No image preview

[Aktualizacje] Aktualizacja 1.01.00 - Lista zmian | Crims...

Witajcie, Szarogrzywi.Poniżej przedstawiamy listę najważniejszych zmian i ulepszeń w aktualizacji 1.01.00. Aktualizacja Steam (PC) : Aktualizacja dostępna.Steam (Mac) : Aktualizacja dostępna.PlayStati

Edytowane przez bebbop

Opublikowano
11 minut temu, bebbop napisał(a):

Crimson Desert
No image preview

[Aktualizacje] Aktualizacja 1.01.00 - Lista zmian | Crims...

Witajcie, Szarogrzywi.Poniżej przedstawiamy listę najważniejszych zmian i ulepszeń w aktualizacji 1.01.00. Aktualizacja Steam (PC) : Aktualizacja dostępna.Steam (Mac) : Aktualizacja dostępna.PlayStati

Będzie trzeba obadać, czy naprawili "odwołaj wędkarstwo" xD

Opublikowano

W ogóle można już kraść, pod warunkiem, że nikt Cię nie zauważył. Bo wcześniej jak kradłeś to reputacja spadała i trochę lipa była.

Opublikowano

Dzięki uzytkownikowi wredny mam nowego psalapka Jeszcze jest zajebisty, gruby biały kot nad którym pracuje w tej same wiosce

19d3936f1247-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Co do biegu- wciskam 2x albo trzymam i jak zaczyna, puszczam. Biegnie już sam aż stamina się skończy.

Opublikowano
4 minuty temu, Faka napisał(a):

W ogóle można już kraść, pod warunkiem, że nikt Cię nie zauważył. Bo wcześniej jak kradłeś to reputacja spadała i trochę lipa była.

Yep. Też mnie to wkurzało z tym spadkiem reputacji.

Opublikowano
4 minuty temu, bebbop napisał(a):

Yep. Też mnie to wkurzało z tym spadkiem reputacji.

To było głupie, że nawet jak nikt nie widział to spadała.

Opublikowano

Mogę się wrócić do tych chałupek i zabrać fanty. Takie poprawki to ja rozumiem.

Opublikowano

W ogóle ciekawostka, jak jesteś poszukiwany i wtrącą cię do karceru to oprócz zapłacenia grzywny znikają także maski do kradzieży. Miałem że 2-3 sztuki i nagle nie mam żadnej. Najgorsze, że skapnąłem się dopiero jak chciałem coś ukraść w jednym domostwie i za cholerę nie podświetlała się opcja kradzieży. Musiałem lecieć do sklepu po nową i znowu wracać dog

PS. Odnośnie jeszcze nowych rzeczy. Za każde wykonane zadanie dostajemy punkty chyba reputacji (w menu widoczny herb obok posiadanej kasy). Potem można te punkty wykorzystać na zakup nowego rynsztunku w zamku, gdzie musieliśmy założyć lepsze szaty, by się do niego dostać w pierwszym akcie.

Edytowane przez bebbop