Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghost of Yōtei

Featured Replies

Opublikowano

Fabuła skończona oraz kilka questów pobocznych. Oceniam pozytywnie, dostałem (subiektywnie) to czego oczekiwałem czyli Ghost of Thusima ale z nową historią oraz lokacjami.

Dla fanów Jin'a Sakai

dodam iż jest bardzo prosty ale ciekawy quest poboczny który opowiada co stało się z bohaterem poprzedniej części.

Edytowane przez Bowser

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 69,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest właśnie efekt tego całego DEI i woke. Z normalnych ludzi robi rasistów i seksistów. 10 lat temu nawet nikomu by powieka nie drgnęła na to, że główną bohaterką jest babka. A dzięki tym cudownym

• boże, nie mogę się doczekać tych komentarzy przegrywów bo gramy babą w grze video xD      edit: oho, już są, pyszności  

Opublikowano

Też to z Jinem zrobiłem. dałbym tej najwyższy poziom trudności, ale to jednak trochę za bardzo przesadzone. Na przedostatnim jest dla mnie teraz w sam raz, dwie katany, kusarigama i ataki specjalne robią robotę. tak jak na początku łucznicy mnie irytowali, tak teraz są to typki z bronią palną. Z fabuły chyba mi wiele nie zostało, więc wziąłem się za zlecenia i poboczne.

Opublikowano

Im dłużej gram, tym bardziej jednak doceniam Tsushime. Ogrywałem dawno, więc nie wszystko siedzi w głowie, ale jednak poprzednik mam wrażenie był lepiej wypośrodkowany, a poboczne questy ciekawsze. Kurde, zrobiłem nawet parę pobocznych misji / wątków mistrzów broni, a po wszystkim i tak wracam myślami do znacznie ciekawszych motywów w GOT (polowanie na uczennicę jednego z mistrzów). Tutaj nie zapamiętałem póki co niczego na dłużej.

Mało co tu ze mną zostaje tak naprawdę, ale pchamy to dalej. Już skupiam się wyłącznie na fabule.

Opublikowano

A u mnie wręcz odwrotnie, podoba mi sie nieco bardziej niż GoT (chociaż w zasadzie to obie mają plusy i minusy i są bardzo blisko siebie), a to głównie ze względu na dużo ciekawsze według mnie walki z bossami i ogólnie ciekawszy combat, jestem po 3cim głównym i naprawdę jest dobrze. Bronie też dobrze przemyśleli i każda się rzeczywiście przydaje i rzeczywiście je używam, co w wielu grach kompletnie nigdy nie ma miejsca. System strzał w 10.

Fakt brakuje trochę tych większych wątków pobocznych z GoT, ale z drugiej strony gra i tak jest bardzo rozlegla, więc wrzucenie tony NPC mogłoby trochę zepsuć pacing, który jest imo lepszy niż w jedynce.

Zobaczymy jak dalej, ale na razie po 25h mocne top6 roku i 9/10.

Opublikowano

Hmm a mi się wydaje że właśnie Yotei jest bardziej kompaktowe porównując z Tsushimą. Nie nudziło mnie, każdy BIOM wyraźnie inny od reszty i przyjemnie się tutaj robiło wszystko, a w Tsushimie zimowa mapa już mnie nużyła. Może też wpływają na to aktywności, tutaj chyba bardziej to zróżnicowane tak samo pełno opcji na robienie obozów których jest mniej. Więcej pojedynków, mniej random patroli i walki co chwilę w trakcie zwiedzania świata. Wjeżdżałbym w dlc )

Opublikowano
54 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

i ogólnie ciekawszy combat

Jak dla mnie to w sumie się niczym nie różni, dalej mi brakuje jakichś kombosów na bazie mieszania ataków.

Opublikowano

Późniejsze techniki są naprawdę spoko, ale tutaj jest to samo co w tsushimie, tylko zamiast postaw, mamy bronie. Wpadamy, robimy młynek łańcuchem, szybka zmiana na katanę, doskok, cios kończący. Pomiędzy dwóch kolejnych rzucamy bombę dymną i wykańczamy wciskając trójkąt.

Dla mnie te lepsze niż eliminacja po cichu. Z odachi i włóczni prawie wcale nie korzystam, łuk na typków z bronią bądź łukami, jak chcę się pozbyć z dystansu.

Opublikowano

Mam wszystkie bronie na maksa lapka GoT przechodziłem kilka miesięcy temu no i ogólnie mało zmian tu jest. Nie jest to wada, zredukowanie ilości lisów na plus, mniej patroli też spoko, ale chciałem większe wow. Fabularnie jeszcze chyba trochę przede mną, bo dopiero na wybrzeże wjechałem.

Opublikowano
2 godziny temu, messer33 napisał(a):

Hmm a mi się wydaje że właśnie Yotei jest bardziej kompaktowe porównując z Tsushimą. Nie nudziło mnie, każdy BIOM wyraźnie inny od reszty i przyjemnie się tutaj robiło wszystko, a w Tsushimie zimowa mapa już mnie nużyła. Może też wpływają na to aktywności, tutaj chyba bardziej to zróżnicowane tak samo pełno opcji na robienie obozów których jest mniej. Więcej pojedynków, mniej random patroli i walki co chwilę w trakcie zwiedzania świata. Wjeżdżałbym w dlc )

No właśnie mi o to chodziło. Jest duża, ale nie jest rozjebana, jak większość open worldów. Też miałem problem w Tsushimie z zimową mapą i musiałem robić przerwy.