Opublikowano 2 czerwca2 cze Super gierka, skończyłem i jest lepiej zrobiona, fabularnie też dużo lepsza od bezjajecznej historii Sakaia i Cuszimy, historia Atsu z motywem zemsty wyszło dobrze, chociaż zakończenie gry mnie trochę rozczarowało, no cóż. Zajęło mnie to jakieś 100+ godzin, niezmarnowanych godzin i dobrze spędzony czas. Lokacje dużo lepiej zrobione, skondensowane bardziej, że chciało się eksplorować i rzadko używałem szybkiej podróży. Walka też na plus, zwłaszcza żonglowanie, gdzie na początku byłem średnio do tego nastawiony, ale jak się wprawiłeś w boju i z walką, to aż miło się walczyło, raz Kusarigamą, raz Yari. Poboczne zadania i aktywności aż tak mnie nie męczyły, gdzie w Cuszimie to jakoś było słabo zrobione i szybciej mnie to zniechęcało. Nie wiem, może bohater i cała otoczka Mongolskiej histerii mi nie przypadła do gustu. No bywa.Daję okejkę. Atsu >>>>>> bezjajeczny Sakai. I duże brawa dla SP, gdzie nowi gracze nie mają obowiązku zagrania w Cuszimę, gdyż gierka nie ma nic wspólnego z poprzednią częścią. Tak, wiem, są wspomniane historie o bezjajecznym sakaiu, na szczęście, za dużo tego nie było w grze. Nie wiem, po co typa poruszali w Yotei.I niech twórcy gier biorą przykład za SP jak się powinno robić pucharki i jak zdobywać platynę. To się chwali.
Opublikowano 2 czerwca2 cze Godzinę temu, Faka napisał(a): fabularnie też dużo lepsza od bezjajecznej historii Sakaia i Cuszimy
Opublikowano 9 lipca9 lip Ale ta gierka jest zajebista.Motyw zemsty oklepany ale ja lubię takie proste historie.Graficznie na pro bajka, jedna z najpiękniejszych gier jakie grałem.Dla mnie to lepsza odsłona od thushimy pod każdym względem.Atsu w bieli pokryta błotem i krwią przeciwników to coś pięknego
Opublikowano 12 lipca12 lip Też zacząłem. Tsushimy nie potrafiłem skończyć bo w pewnym momencie zacząłem usypiać, odinstalowałem i nigdy już nie wróciłem. Daje tej części szansę bo mimo wszystko uwielbiam te klimaty. Na ten moment jest dobrze. Oby nie znużyło jak poprzednik.
Opublikowano 20 lipca20 lip Trochę już minęło od kiedy skończyłem Yoteia to teraz lecę sobie ng+ ale już tylko wątek główny i mocno dawkuję. Takie przejście jest całkiem przyjemne jak ktoś nie lubi czyścić mapy.
Opublikowano 23 lipca23 lip W dniu 9.07.2026 o 12:07, KarolJanuszGejmingu napisał(a):Atsu w bieli pokryta błotem i krwią przeciwników to coś pięknegoTrochę z tym przesadzili. Wielokrotnie miałem tak, że walczyłem z jakimś przypadkowym gościem, bo się napatoczył po drodze do misji a potem przerywnik fabularny i moja Atsu ujebana jakby ze świniami w korycie siedziała. Strasznie mnie to wybijało z imersji.
Opublikowano 23 lipca23 lip To jest najlepsze w tej grze jak idziesz spać w obozie i nagle jesteś czysty a przechodzisz 5 metrów i cały w błocie,super to wygląda szczególnie na białym stroju Widocznie tak było w tamtych czasach ja im wierzę
Opublikowano 30 lipca30 lip Korzystając z jeszcze dostępnego rynku wtórnego zakupiłem sobie kopię na wolny weekend. W Ghost of Tshushima bawiłem się przednio, a mechanika walki dawała mi satysfakcję do samego końca, czyli wbicia platyny.Czy tutaj będzie jeszcze lepiej?
Opublikowano 30 lipca30 lip Albo tak jak u mnie, przeważy rozczarowanie tym jak pobieżnie Sucker Punch poprawiło (albo w ogóle) najważniejsze problemy z Tsushimy. ;)
Opublikowano 31 lipca31 lip Wielkich zmian nie ma co się spodziewać ale z drugiej strony grało mi się świetnie, walka robi robotę, a historia Atsu mimo, że niezbyt lotna jest fajna. Więc jak przygoda Jina siadła to tu powinno być podobnie.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie O, idealnie, akurat chętnie przyjmę otwarty świat październiku, chyba nic już w 4 kwartale ciekawego nie wychodzi.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Fajnie że będzie story dlc. Poza jesiennym bombardowaniem grami to dochodzi jeszcze kolejne dlc.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Rewelacja, na bank wezmę! Końcówka roku obfituje w tyle gier, że nie wiadomo w co włożyć najpierw ręce xD
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Upgrejd 69 złotych. https://store.playstation.com/pl-pl/product/UP9000-PPSA26344_00-GHOST2CEUPGRADE0
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Czyli dobrze, że nie brało się Deluxe na premierę, bo za ulepszenie wołają tyle samo niezależnie od wersji.Może się nawet pokuszę o przejście NG+ przed dodatkiem, zobaczymy.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Trzeba przyznać, że cena uczciwa, zresztą jak chyba wszystkie DLC Sony w tej generacji. Dla porównania Iki Island bez żadnego rogala dodatkowo to było 20 zł więcej 6 lat temu.