Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 325

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Pix napisał(a):

Śliczne okładeczki. @Perez to jest pewne, że z Patronajta z Extreme Plus przyjdzie wersja z Jamesem? Bo po robocie zaleciałbym jeszcze do jakichś saloników i poszukał Angeli. 

A w ogóle rozumiem, że piątek ze względu na embargo na reckę sh2?

Chociaż z tego co widzę, to i tak Wasza recka będzie pierwsza na świecie, bo embargo schodzi dopiero o 9 rano w piątek, więc jak ktoś rano dorwie numer to się dowie wcześniej. 

Tak, Extreme Plus cały jest z Jamesem - już tu nie kombinowaliśmy, bo drukarnia by nerwicy dostała, jakby jeszcze miała 100 egz. drukować w 4 okładkach :) A przesunięcie zgadza się, związane z SH2. 

• Odpowiedzi 297
  • Wyświetleń 31,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chyba nie przekroczyłem dedlajnu, skoro żadnego nie miałem?    Okładki?     Bo choć to wciąż główna powierzchnia reklamowa, to zawsze jest miło, gdy jest po prostu ładni

• @Nemesis możesz się już przelogować, zrozumiałem  

• @Perez Dorzucę parę konkretów odnośnie szaty graficznej.  Sam się zbieram od kilku numerów żeby skrobnąć coś o warstwie graficznej, bo ostatnie zmiany poszły zdecydowanie w złym kierunku. Wiadomo

Opublikowano

Uuu no to w piątek też polowanie na reszte okładek :D 

Opublikowano

Mnie dalej zastanawia ta  kratownica, czy cokolwiek to jest. Nie lepszy byłby piramidogłowym jak w CDA? Może w innej pozycji, ale on od razu się kojarzy z Silentami. Chodzi mi ogólnie o taką grafikę, bo jest i na steelbooku.

Opublikowano

Ikoniczny moment z dwójeczki. Piramidogłowy :drakenope: Bardziej banalnego i przeoranego motywu z SH2 chyba nie da się wymyślić, kwadraty lepsze.

Opublikowano

Kwadraty są spoko z takiego czysto artystycznego punktu widzenia. Kolorystyka, symetria. Nie obraziłbym się jakbym ze skrzynki je wyciągnął. 

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Mnie dalej zastanawia ta  kratownica, czy cokolwiek to jest. Nie lepszy byłby piramidogłowym jak w CDA? Może w innej pozycji, ale on od razu się kojarzy z Silentami. Chodzi mi ogólnie o taką grafikę, bo jest i na steelbooku.

Kwadraty to też niewątpliwie nawiązanie do japońskiej okładki pierwowzoru. To zresztą chyba największa zagadka całej gry, do dzisiaj właściwie nierozwiązana. Nie ma odpowiedzi, są tylko poszlaki - chwilę rozmawiałem o tym z ludźmi z Bloobera, którzy przyznali, że to jedyny aspekt gry której Masahiro Ito nigdy im nie wyjaśnił. Stworzyli więc wokół tego swoją własną interpretację, ale bez próby karmienia łyżeczką i wyjaśniania zamysłu Japończyka.

SILENT HILL 2 Playstation 2 Konami PS2 JAPAN VER JP PS2 NTSC-J [disc only]  4542084000263 | eBay

Opublikowano
  • Autor

Dzień dobry! 

- prenumeraty pocztowe wychodzą dzisiaj - niestety z racji na terminy SH2 nie bardzo było jak puścić to wcześniej 

- prenumeraty do paczkomatów i wysyłki Extreme Plus też wychodzą dzisiaj - czekają już spakowane na odbiór, tak że pewnie większość jutro będzie na premierę numeru

- PDF na sklepie dostępny jutro od ok. 9.00

- e-wydanie na tych wszystkich platformach typu e-Kiosk, Publio itd. również od jutra od ok. 9.00

- numer w wersji papierowej można zamawiać na Allegro lub w sklepie 

- od jutra numer dostępny w sprzedaży papierowej, m.in. w punktach Kolportera, Empiku, InMedio itd. 

I chyba póki co tyle wieści :) 

Opublikowano

Patroni i prenumeratorzy również dostaną PDFa jutro, jak zgaduję?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Patroni i prenumeratorzy również dostaną PDFa jutro, jak zgaduję?

Dokładnie tak - gdzieś ok. tej 9.00 wleci na Patronite, na psxextreme.pl pewnie jakoś też w tych okolicach, bo tam jeszcze chwilę trwa to generowanie dla każdego prenumeratora, chociaż spróbuję to jakoś wcześniej odpalić do generowania. 

Opublikowano

@Perez właśnie zakupiłem na allegro. Wiem, że późna pora, ale może masz do paczkomatu blisko i jeszcze mi wyślesz dzisiaj :hi:

Pamiętaj kto dzielnie walczył o monopol Szmatławca w punktach z prasą, elegancko chowając wrogów za jego okładką ;)))))

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, Emtebe napisał(a):

@Perez właśnie zakupiłem na allegro. Wiem, że późna pora, ale może masz do paczkomatu blisko i jeszcze mi wyślesz dzisiaj :hi:

Pamiętaj kto dzielnie walczył o monopol Szmatławca w punktach z prasą, elegancko chowając wrogów za jego okładką ;)))))

Wysle na pewno, wlasnie ogarniam co tam po poludniu wpadlo (faktycznie jest kilka zagranicznych o_O). Tylko to pewnie wrzuce ok. 19.30-20.00 to nie wiem jak to jest potem odbierane i wyglada terminowo. 

Opublikowano

Możliwe, że wtedy na sobotę będzie :hi:

A jak nie, to kupi się pdf a papier do wąchania będzie na później.

Opublikowano
18 minut temu, Emtebe napisał(a):

A jak nie, to kupi się pdf a papier do wąchania będzie na później.

Nie ma już czego wąchać po zmianie drukarni. :nvmnd: Całe szczęście Arcade Extreme dostarczył. :drakeyeah:

Opublikowano

Teraz zapaszek tylko w wydaniach premium.

Opublikowano

Mam to, w paczkomacie już o 6 rano. Dzięki, Perez :banderas:

Pierwsze wrażenia? Ciężki, gruby numer, jakbym jakąś książkę trzymał w rękach. Komodo mocno nahajpował na Sh2 :obama:

20241004_081038.jpg

Opublikowano

Piękna dziś pogoda na poszukiwania właściwej okładki. Prawie jak z Silent Hill, gdyby tam zamiast mgły był deszcz. 

Opublikowano

Roger obraził strone sprzedajaca lewe klucze? Nie pamietam tego tekstu,bedzie trzeba jeszcze raz przeczytac.

Przechwytywanie.thumb.JPG.c64041fc38dd6308e750c19ff04af164.JPG

Opublikowano

Numer zakupiony, okładka taka jak chciałem, tylko tego fenomenalnego zapachu brakuje :frog:

Opublikowano

Człowiek obszedł pół miasta w poszukiwaniu gryfno pielęgniareczki z dekoltem, tudzież  kwadratów uosabiających 9 współistniejących chorób psychicznych wśród fanów silenta, tudzież baby przeglądającej się w kuchennym nożu, z wyrzutem sumienia na twarzy, po ubiciu świątecznego karpia. No i co? Oczywiście wszędzie obrzygane lustro. 

Spoiler

Żeby nie było, każda okładka jest sztywniutka, nawet ta z efektem brudnych paluchów i zacieków na szybie, ale to było do przewidzenia, że nie natrafię, na to co chciałem.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, LeifErikson napisał(a):

Jak tam idzie z PDFem dla prenumeratorów? :)

Lecą od ponad godziny, ostatnio chyba w 1,5h były wszystkie, tak że jak jeszcze nie ma, to zaraz powinien wpaść.