Skocz do zawartości

CRONOS: the New Dawn (nowa gra od Bloober Team)

Featured Replies

Opublikowano
35 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Żaden dylemat.

20250801_153350.jpg

Ewidentnie to będzie czas na wdrożenie zasady 90/20.

• Odpowiedzi 224
  • Wyświetleń 14,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę nowych artworków:           Ten już był, ale najbardziej mi się podoba jako ukazanie naszych polskich blokowisk w tak odmiennej scenerii:

• Donatello1991
    Donatello1991

Rysław po SH2 remake może swoje wrażenia sobie w dupsko wsadzić.

Opublikowano
34 minuty temu, KOMARZYSKO napisał(a):

Ciekawe jak wypadnie sprzedaż Cronosa, ta decyzja o wrześniu gdzie premiery mają też Bordery 4 i nowy Dying Light, wydaje mi się deczko ryzykowna. Zobaczymy.

Aktualnie na ps5 pod względem sprzedaży preorderów wskoczyli na 6 miejsce wyprzedzając nowego Silenta, a dopiero wczoraj ruszyła przedsprzedaż, więc zaczyna się dobrze.

Myślę, że jeśli sprzedadzą w przeciągu roku od premiery 1,5-2 mln kopii, to będzie sukces. EA narzekało na 2 mln kopii przy sprzedaży Dead Space remake, ale oni zawsze mieli jakieś wygórowane oczekiwania względem tej serii. Tam średnia sprzedaż każdej części z trylogii oscylowała w tych granicach, ale może kierowali się tym, że w ostatnich latach gatunek przeżywa renesans, więc i oni popłyną na tej fali z remakiem i zarobią forsę, jak Capcom na Residentach. Niestety okazało się, że jest podobnie jak kiedyś i znów musieli pogrzebać markę. Zresztą tak samo oszukał się Krafton z Callisto (miało być 5 mln, a skończyło się na 2), czy Sega z Alien Isolation, gdzie im wyszło parę miesięcy od premiery coś koło 2 mln. Po prostu horror sci-fi ma swój sufit sprzedażowy i Bloobery też się pewnie z nim zderzą.

Z tym, że raczej Bloobery są świadomi tych ograniczeń i pewnie dostosowali budżet pod to, żeby wyjść na plus przy podobnej sprzedaży. Oni nie mają za sobą dużego wydawcy typu Sega, EA, Krafton, którzy nawet jak przepalą pieniądze, to i tak mają inne dochodowe marki i jakoś sobie dadzą radę.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
2 godziny temu, KOMARZYSKO napisał(a):

W moim targecie są wszystkie trzy, wątpię bym był jedynym takim graczem. Dylemat mam, którą kupić we wrześniu.

U mnie Dying Light odpada z dwóch względów - po pierwsze wciąż nie dałem rady zmęczyć DL2, a po drugie The Beast to tylko cyfra póki co, więc przynajmniej ten zakup sam się wyjaśnił.
Borderlands całe szczęście też nie przemawia mi do wyobraźni (mimo, że w sumie lubię, ale grałem tylko w jedynkę i jakoś nie mam ciśnienia na więcej), więc u mnie na pewno CRONOS i pewnie Hell is Us, bo też kusi mocno - pewnie będzie grane naprzemiennie.

Opublikowano
4 godziny temu, Czokosz napisał(a):

Na switcha kartka z kodem w pudle..........

GAME KEY CARD - to nie karteczka z kodem balon

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

No nic, kupi się na Plejaka. Boli, ze wydawcy zapominają o posiadaczach Xboxa z napędem. :/

feature usługi "play anywhere" którą tak lubisz wychwalać

image.png

Opublikowano

Silent Hill też ma być w PA. Zajebiście, że Blubery z tego korzystają, dla mnie to naprawdę świetna sprawa jest. Ale też nie wiem, czy Cronos wskoczy na premierę czy jednak nie przyoszczędzić i dać siano Konami. Fakt, że w ogole rozważam między Cronosem a SH jest dość sporym komplementem dla krakowiaków z mojej strony.

Opublikowano
42 minutes ago, Paolo de Vesir said:

No nic, kupi się na Plejaka. Boli, ze wydawcy zapominają o posiadaczach Xboxa z napędem. :/

Nawet Microsoft zapomniał to czego chcesz od innych.

Opublikowano
39 minut temu, wojtas011 napisał(a):

feature usługi "play anywhere" którą tak lubisz wychwalać

image.png

Zajebistą jest to funkcją, ale pisałem o tym wielokrotnie - mam mentalną barierę płacić pełną cenę za produkt cyfrowy.

Opublikowano
18 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Żaden dylemat.

20250801_153350.jpg

a MGS Delta ?

Opublikowano
  • Autor

Całe szczęście MGS:D przestał się aż tak podobać po tych najnowszych materiałach xd

Opublikowano

Prawda, podobnie jak SH. Widzę tu jakąś regułę, może na wszelki wypadek nie będę oglądał kolejnych materiałów z Ninja Gaiden 4 bella

Opublikowano

Plus taki, że nie ma w tym zbiorze nic na 150h. Pewnie jedynie Yotei 50h+.

Opublikowano
17 godzin temu, Czokosz napisał(a):

Aktualnie na ps5 pod względem sprzedaży preorderów wskoczyli na 6 miejsce wyprzedzając nowego Silenta, a dopiero wczoraj ruszyła przedsprzedaż, więc zaczyna się dobrze.

Myślę, że jeśli sprzedadzą w przeciągu roku od premiery 1,5-2 mln kopii, to będzie sukces. EA narzekało na 2 mln kopii przy sprzedaży Dead Space remake, ale oni zawsze mieli jakieś wygórowane oczekiwania względem tej serii. Tam średnia sprzedaż każdej części z trylogii oscylowała w tych granicach, ale może kierowali się tym, że w ostatnich latach gatunek przeżywa renesans, więc i oni popłyną na tej fali z remakiem i zarobią forsę, jak Capcom na Residentach. Niestety okazało się, że jest podobnie jak kiedyś i znów musieli pogrzebać markę. Zresztą tak samo oszukał się Krafton z Callisto (miało być 5 mln, a skończyło się na 2), czy Sega z Alien Isolation, gdzie im wyszło parę miesięcy od premiery coś koło 2 mln. Po prostu horror sci-fi ma swój sufit sprzedażowy i Bloobery też się pewnie z nim zderzą.

Z tym, że raczej Bloobery są świadomi tych ograniczeń i pewnie dostosowali budżet pod to, żeby wyjść na plus przy podobnej sprzedaży. Oni nie mają za sobą dużego wydawcy typu Sega, EA, Krafton, którzy nawet jak przepalą pieniądze, to i tak mają inne dochodowe marki i jakoś sobie dadzą radę.

Na Steam preoredry teraz w okolicach 270 pozycji bestsellerów (i spada), a na PS5 w USA nie załapało się nawet na TOP10 preorderów i leci już w kierunku 20+ Szału nie będzie z tą sprzedażą.

Opublikowano
3 minuty temu, SnoD napisał(a):

Na Steam preoredry teraz w okolicach 270 pozycji bestsellerów (i spada), a na PS5 w USA nie załapało się nawet na TOP10 preorderów i leci już w kierunku 20+ Szału nie będzie z tą sprzedażą.

Si, 2 mln to może mieć remake SH1, Cronos to dla nikogo nieznana marka do tego survival horror, 1 mln to będzie bardzo bardzo dużo w tym wypadku. Bloober pewnie już w granicach 500-800k wyjdzie na spory plus. To nie EA z teamami devów w USA za 150k USD/y.

Opublikowano
14 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Si, 2 mln to może mieć remake SH1, Cronos to dla nikogo nieznana marka do tego survival horror, 1 mln to będzie bardzo bardzo dużo w tym wypadku. Bloober pewnie już w granicach 500-800k wyjdzie na spory plus. To nie EA z teamami devów w USA za 150k USD/y.

Przy 500-800k to oni mogą nawet na zero nie wyjść. Podobno szacowany koszt produkcji to 100 mln zł.

Ale trzeba trzymać kciuki, może recenzje wyciągną zainteresowanie.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
42 minuty temu, Josh napisał(a):

Prawda, podobnie jak SH. Widzę tu jakąś regułę, może na wszelki wypadek nie będę oglądał kolejnych materiałów z Ninja Gaiden 4 bella

Ja od kilka lat ogladam max jeden zwiastun jakiejś gry i to wszystko.

Opublikowano

Spokojnie mogą się zakręcić w widełkach 1–2 mln. Callisto przy kiepskich opiniach sprzedało 2 mln w parę miesięcy. Na plus jest to, że gra będzie na wszystkich konsolach + sprzedaż na PC i mogą wyjść na swoje. Jak dowiozą dobry tytuł, to się zrobi o nich jeszcze głośniej. Dziwi tylko to, że wybrali wrzesień, zamiast bardziej spokojnych miesięcy, jeśli chodzi o większe premiery, jak październik/listopad. To jest taki miesiąc, że trzeba będzie kalkulować, co kupić teraz, a co ograć później.

Opublikowano
4 minutes ago, Czokosz said:

Spokojnie mogą się zakręcić w widełkach 1–2 mln. Callisto przy kiepskich opiniach sprzedało 2 mln w parę miesięcy. Na plus jest to, że gra będzie na wszystkich konsolach + sprzedaż na PC i mogą wyjść na swoje. Jak dowiozą dobry tytuł, to się zrobi o nich jeszcze głośniej. Dziwi tylko to, że wybrali wrzesień, zamiast bardziej spokojnych miesięcy, jeśli chodzi o większe premiery, jak październik/listopad. To jest taki miesiąc, że trzeba będzie kalkulować, co kupić teraz, a co ograć później.

Dobrze, że wydają wersję na Switcha 2 bo Switchowcy kupują każdą grę jak leci, zresztą na S2 nie ma zbyt dużego wyboru.

Opublikowano

U mnie na pewno wpadnie, ale dopiero z 2-3 tygodnie po premierze Borderlands 4.

Opublikowano

Gra na nośniku tylko na PS5? Best place to playfsg

Opublikowano

Raczej: Last place gdzie kupowanie pudełek ma jeszcze jakieś sens