Opublikowano 28 sierpnia28 sie Sam się zastanawiam czy nie zrobić sobie rebootu growego doświadczenia i nie zacząć od początku, a więc od NESa i pnąć się co roku w górę o kolejną generację Cały czas pogrywam w gry z różnych generacji, ale chodzi mi o kompletne, ortodoksyjne doświadczenie i nie graniu w nic innego przez ten czas No dobra, może zamiast roku będzie to miesiąc, inaczej skończę jako stary dziad.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie A po co się ograniczac i odcinać się celowo od nowszych dobrych gier?Czasy są takie że można ogrywać rownolegle stare klasyki sprzed dziesięcioleci i nowe tytuły, w dodatku czesto na jednym urzadzeniu, bez potrzeby wyciągania starych konsol z szafy, pudełek i szukania odpowiednich telewizorów.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie mialem po polsku stękać jak to ledwo co da się grać w niektóre gry na PSP, a ty od NESa chcesz, ale prawda jest taka, że to w sumie zajebisty koncept :) ja bym nie wytrzymał, bo chociaż na tę generację wymieniłbym nie więcej niż 5 takich faktycznie WYBORNYCH gier, sam siedząc głównie na retro, to taki Silksong musi wjechać fookin’ day1
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Just now, ASX said:A po co się ograniczac i odcinać się celowo od nowszych dobrych gier?Czasy są takie że można ogrywać rownolegle stare klasyki sprzed dziesięcioleci i nowe tytuły, w dodatku czesto na jednym urzadzeniu, bez potrzeby wyciągania starych konsol z szafy, pudełek i szukania odpowiednich telewizorów.Kurde, nie wiedziałem
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Tylko nie słuchaj tego robota asaxa bo od razu mija ochota na granie ://
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Panie @Czoperrr w tych starych grach też ci będzie ciężko zmienić biom
Opublikowano 28 sierpnia28 sie W stare gry oczywiście gram, głównie na Steam Decku ale fajnie byłoby podłączyć stare graty i tylko na nich się skupić, może kiedyś znajdę na to czas i miejsce.Tutaj mój profil Retroachievements służący za dziennik co już zaliczyłem.https://retroachievements.org/user/czoperrr?g=15
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Z grubsza podejście Mejma nie jest takie złe na jakie wygląda - chłop sobie gra w gierki, które są w tym momencie tanie jak barszcz, w pełni spatchowane i generalnie wyjebane jajca na jakieś problemy wieku dziecięcego, a przy tym ma do dyspozycji solidny katalog dobrych i bardzo dobrych tytułów w którym może sobie dowolnie przebierać. Problem w tym, że chłop kompletnie nie jest na bieżąco a komentuje wszystko jak leci z pozycji eksperta na podstawie tego co przeczyta w sieci, a jeśli czegoś nauczył mnie internet to tego, że największą pierdołę jest w stanie rozdmuchać do rangi katastrofy nuklearnej w 10 minut xd
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Ja tam troszkę zazdroszczę Mejmowi ogrywania tych wszystkich gier które są już za mną po raz pierwszy, zwłaszcza tych totalnych bangierów.
Opublikowano sobota o 10:423 dni Konsole stają się rozrywką dla starych ludzi, którzy mają kasę. Młodzież coraz częściej wybiera inne formy rozrywki i nie ma dopływu świeżej krwito jest prawdopodobnie powód dlaczego konsole nie tanieją jak dawniej. Trwa stagnacja, coraz mniej jest klientów o których można byłoby zawalczyć niższymi cenami. A ci co zostali, mają więcej kasy więc można im sprzedawać konsole za 500-800 dolców.
Opublikowano sobota o 10:543 dni Nawet nie próbowali zawalczyć cenami, więc nic dziwnego, że nie ma klientów.
Opublikowano sobota o 10:593 dni Yebane gówniarze ale w sumie im sie nie dziwie, niech lepiej kupią sobie sonke 2 i grają w dobre gry wideo
Opublikowano sobota o 11:043 dni Przyszłość gamingu? Totalna dominacja konsoli udającej peceta lub odwrotnie MAGNUS oraz xbox gamepass.
Opublikowano sobota o 11:073 dni Dlatego też nikt się nie będzie bawił w wyłączność, bo to się zwyczajnie nie opłaca.
Opublikowano sobota o 18:483 dni Miło się patrzy jak te korpo się wiją aby zainteresować graczy którzy mają wyjebane w ich wizję skrzynki pod TV na abonament Ale będzie kwik developerów jak Sonka wyda faktycznie 3 różne sprzęty o różnej mocy. To też będzie ciekawe xd
Opublikowano wczoraj o 16:53 1 dzień Dla mnie karta przetargowa to zakup gry w Xbox store na PC i mam grę i na PC i na xboxie. To jest konkurencja dla Steam, a nie żaden epic. Budowanie cyfrowej kolekcji gier… jeszcze jakby tak w kolejnym Windowsie (?) była możliwość odpalenia wszystkiego co kupiliśmy na xboxie, a nie tylko wybrane tytuły.I wtedy gram wygodnie na kanapie na wielkim oledzie, lub na taborecie na lapku, jak wygodniej. Ostatnio tak kupiłem clair obscure - na Steam promocja ale wolałem chyba na dużym tv ograć, ewentualnie wieczorem na lapku. Mam wybór i na kolejnym xboxie chciałbym żeby działało to jeszcze lepiej.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Dla mnie podejście Microsoftu jest tym najmniej bolesnym jeśli chodzi o przejście na pełną cyfrę, ale sam zaczynam się jednak skłaniać ku sprzętom z faktycznym wsparciem dla fizyków i pełną cyfryzacją mnie zwyczajnie niepokoi.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 16 minutes ago, Paolo de Vesir said:Dla mnie podejście Microsoftu jest tym najmniej bolesnym jeśli chodzi o przejście na pełną cyfrę, ale sam zaczynam się jednak skłaniać ku sprzętom z faktycznym wsparciem dla fizyków i pełną cyfryzacją mnie zwyczajnie niepokoi.Czyli jakich sprzętów konkretnie?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Czyli dwa sprzęty, które notorycznie hejtujesz na forumku :)Hmmm chyba dość nieuważnie to forum czytasz.Z resztą oba które posiadałem.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Jeśli komuś faktycznie zależy na działających offline nośnikach fizycznych, to w tej chwili jedynym wyborem jest PlayStation, gdzie jeszcze większość gier wychodzi grywalna na płytach. Ale nawet tu coraz więcej gier wymaga połączenia z siecią i pobrania danych i jest to tylko odwlekanie nieuniknionego.PS6 ma jeszcze mieć doczepiany napęd, ale czy następne konsole będą miały napęd to już głowy bym sobie nie dał urwać