Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ninja Gaiden 4 -- Platinum Games

Featured Replies

Opublikowano

Jako fan jedynki, mi również nie pasują lokacje i to co widzę. Techno szajs na ekranie. Ograć ogram i może zmienię zdanie.

Aktualnie to co oglądam nie usiadło mi. Również wolałem wioski itp klimaty.

• Odpowiedzi 164
  • Wyświetleń 11,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wukongowi i RoR bliżej imo do Soulsów, bo ten pieprzony pasek staminy psuje mi obraz slashera. Grając w slashera to ja chcę linkować kombosy i robić cancele a nie patrzeć czy paseczek łaskawie pozwoli

• Gorzej jak w NG3 RE nie będzie - właśnie ogrywam i o ile SOB to ciekawa mechanika tak - brak esencji jest dla mnie nie do zaakceptowania na szczęście NG4 będzie posiadacz tą mechanikę. Jestem pewien,

• Krwa, no ile lat można było czekać? Czuć mechaniki Metal risingowe na KILOMETR !   Ustawcie się w kolejce po ezgzemplarz lepiej za mna, bo już wiem kiedy będzie brany urlop 

Opublikowano

To co pokazują to sam początek gry a dokładnie 2 pierwsze chaptery i tutorial.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ale będę marudził, obrzydliwe te miejscówki i klimat świecąco laserowy xd

Opublikowano

Potrwierdzone miejsca

Neon Tokyo

Wioska Hayabusy?

Sky City Tokyo

Kraina Yokai

Kraina Fiendsów

Ostatnia nowa Broń Yakumo to kombinacja kilku broni (tonfy, pazury, Nunchuck itp) wygląda to jak jakieś wielkie mechaniczne łapy na jego plecach - podobno Ryu używa tylko DS - bo jest to związane z tym, że Yakumo w jakiś sposób pozyskał cały jego arsenał i być może w trakcie Fabuły Ryu odzyska do nich dostęp.

Tak czy siak na ten moment Yakumo ma przynajmniej 8 różnych broni a Ryu ma na pewno swojego DSa.

Opublikowano
12 godzin temu, Soul napisał(a):

Neon Tokyo

Wioska Hayabusy?

Sky City Tokyo

Kraina Yokai

Kraina Fiendsów

Czyli tylko Tokyo. Ale różnorodnie niech mnie chuj. Ten setting cyberpunk co pokazują do obsrania to można się porzygac.

A pamiętacie jak poprzednie ng rzucały nas dosłownie wszędzie bez ładu i składu było to kiczowate ale różnorodne i super fun.

Dżungla, wioska, sterowiec, Rosja, laboratorium, starożytne ruiny, zaginiona wyspa, Tokyo, Londyn, Wenecja itp itd

Jebać Platinum

Opublikowano

No jak TYLKO? Wioska będzie, podziemia Yokai i podziemia Fiendsów i na pewno coś jeszcze choć zdecydowanie Tokyo gra główne skrzypce.

Opublikowano

Gameplay zrywa gacie niestety mapa totalny meh, tym razem nie mam zamiaru tego bronić.

Opublikowano

@Szermac ma racje niestety. Te miejskie etapy w NG2 nie byly najgorsze, ale nowoczesnosc i futurystyczna architektura nigdy serii nie sluzyly. Podziemia, lochy, klasztory, starozytne ruiny, wioski i dzungla robily najlepsza robote.

Kupic kupie na stowke, ale za jakis czas kiedy bedzie juz wiadomo jak gra sie prezentuje bo zjebki mojej najulubienszej serii nie zniose.

Opublikowano

Gorzej jak w NG3 RE nie będzie - właśnie ogrywam i o ile SOB to ciekawa mechanika tak - brak esencji jest dla mnie nie do zaakceptowania na szczęście NG4 będzie posiadacz tą mechanikę.

Jestem pewien, że zostaniemy pozytywnie zaskoczeni lokacjami - wyżej pisałem wam, że na pewno będzie coś na wzór wioski Hayabusy czy tak zwanego undergrounda(Yokai/Fiends) mi samo Tokyo i skakanie po szynach nie przeszkadza, gorzej wygląda już to co pokazali na Gamescome ( Jest to baza tych co bronią pieczęci Dark Dragona)

Kampania ma być na 15-20h, Yakumo oczywiście dostaje większość czasu antenowego, rozumiem to i jako fan jestem w stanie to zaakceptować - bo wiem, że Ryu dostanie swoje dedykowane chaptery, które jak to mówi jeden z twórców nowego NG - będą na prawdę epickie - po skończeniu gry oczywiście odblokujemy chapter chalange i całość można rozegrać kim chcemy. Do tego ma być DLC "Two Masters" na pewno będzie ono poświęcone Hayabuysie i jego nowym bronią.

Po za tym najlepszych rzeczy nam nie pokazują cały czas oglądamy sam początek gry (podobno dopiero to z Gamescom, to nieco dalszy etap kampani) widziałem pierwszą godzinę gry i jest myk cofania się w głowie naszego protagonisty - czyli podczas lotu przypomina sobie jak to było jakiś czas temu (chyba nie muszę mówić, że my ogrywamy jego wspomnienie i dodam, że to nie wspomnienie z Tokyo)

A na koniec kilka ciekaw rzeczy związanych z GAMEPLAYem gry:

• Gra jest pieruńsko trudno na GC ludzie padali na pierwszym bossie na poziomie NORMAL

• Fatalflash czyli perfekcyjny blok plus Y daje gwarantowaną esencję - parujemy Bossa i możemy od razu puścić UT

• Podczas UT możemy odpalić "Berserk mode" czyli to co ONE SHOTY przeciwników - kończymy UT odpalamy "BM" robi się blask i jedziemy z tematem dalej.

• Esencja ma jeden kolor leczy nas albo służy to szybkiego UT - UWAGA nie jest gwarantowana po śmierci przeciwnika wypada często ale nie zawsze, na gwarancję będzie trzeba sobie zapracować patrz FatalFlash

• Przeciwnicy w wysokich poziomach mogą nas blokować i parować nawet w powietrzu! Możemy się przed tym bronić nową mechaniką "forma krwistego kruka / forma błysku"

• Mamy AIR dasha zwykłego i perfekcyjnego to samo zwykły dash.

• OT odpala się teraz płynnie i ma priorytet na przeciwnika, który może zostać wykończony

• Yakumo ma 4 broni każda ma 2 formy a ta nowa to nawet kilka - każda broń ma atak dystansowy

• Ryu - niby tylko DS reszta ma być w DLC - ale wydaje mi się, że specjalnie coś kręcą, bo zawsze jak ktoś się ich o to pyta to strasznie dziwnie odpowiadają.

• guitine throw możemy robić w powietrzu w jugglu

• W grze na pewno będą amulety coś na wzór pierwszego Ninja Gaidena - gdzie będziemy dostawać jakieś pasywne umiejętności.

To chyba tytle na ten moment.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Jestem na tę grę tak nakręcony, że pomimo dania sobie bana na kupowanie nowych gier i posiadania GP i tak jestem już praktycznie na etapie składania preordera.

Opublikowano

7 hours ago, Soul said:
  • Gra jest pieruńsko trudno na GC ludzie padali na pierwszym bossie na poziomie NORMAL

• Fatalflash czyli perfekcyjny blok plus Y daje gwarantowaną esencję - parujemy Bossa i możemy od razu puścić UT

• Podczas UT możemy odpalić "Berserk mode" czyli to co ONE SHOTY przeciwników - kończymy UT odpalamy "BM" robi się blask i jedziemy z tematem dalej.

• Esencja ma jeden kolor leczy nas albo służy to szybkiego UT - UWAGA nie jest gwarantowana po śmierci przeciwnika wypada często ale nie zawsze, na gwarancję będzie trzeba sobie zapracować patrz FatalFlash

• Przeciwnicy w wysokich poziomach mogą nas blokować i parować nawet w powietrzu! Możemy się przed tym bronić nową mechaniką "forma krwistego kruka / forma błysku"

• Mamy AIR dasha zwykłego i perfekcyjnego to samo zwykły dash.

• OT odpala się teraz płynnie i ma priorytet na przeciwnika, który może zostać wykończony

• Yakumo ma 4 broni każda ma 2 formy a ta nowa to nawet kilka - każda broń ma atak dystansowy

• Ryu - niby tylko DS reszta ma być w DLC - ale wydaje mi się, że specjalnie coś kręcą, bo zawsze jak ktoś się ich o to pyta to strasznie dziwnie odpowiadają.

• guitine throw możemy robić w powietrzu w jugglu

• W grze na pewno będą amulety coś na wzór pierwszego Ninja Gaidena - gdzie będziemy dostawać jakieś pasywne umiejętności.

To chyba tytle na ten moment.

Nie sądzę, że ma być aż tak ciężka. Po prostu ludziska nie mają ogarnięte co z czym się je. Niedawno widziałem kompilację zgonów wNG2, NG2 Black i NG3 RE. Większość z tych ludzi grała na normalu właśnie, ale ginęli jak paździochy kląc na lewo i prawo. Wiesz jakie jest NG Bartek. Trzeba przysiedzieć i git gud.

Opublikowano

Czy ja wiem, parujących IZUME w locie przeciwników to ja jeszcze w żadnym NG nie widziałem ;d