Opublikowano 16 stycznia16 sty W dniu 13.01.2026 o 15:14, Kosmos napisał(a):O będę miał bardzo podobne płytki w łazience. Zastanawiałem się też nad mikrocementem, ale zobaczyłem je na żywo w Leroy no i ładnie wyglądają. + pani nam za darmo zrobiła projekt (zdecydowanie lepiej niż w Agacie).Ja mam łazienki zaprojektowane w Leroy. Wpadliśmy tam przypadkiem , a okazało się że wszystko jest full pro, kawka, bajerka i wyszły całkiem ładne.
Opublikowano 16 stycznia16 sty Ja mam działkę za miastem, normalnie ocieplona mozna mieszkać cały rok. Coraz więcej osób w ogóle tam mieszka.Na sezon letni wystarcza do chilloutu.
Opublikowano 16 marca16 mar Chciałbym podłączyć wodę na działkę podłączając się pod wodociąg sąsiada. Rura tam idzie 40mm, a od głównego wodociągu jest 70m, czy nie będzie spadku Ciśnienia na dwa gospodarstwa?
Opublikowano 28 marca28 mar Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tak się tylko chciałem podzielić, że „pierwsza łopata” wbita. Bujaliśmy się z żoną z tą decyzją kilka lat, łącznie z pomysłami na odsprzedaż działki, ale niecały rok temu stwierdziliśmy że zaczynamy. No i się zaczęło, w sumie ze dwa miesiące przed czasem bo się kolejka zwolniła u firmy od płyty więc jest trochę stresik.
Opublikowano 29 marca29 mar 5 godzin temu, Ukukuki napisał(a):Tam niżej jest jezioro? Super działka.Dzięki! Tak, wprawdzie działka długa i ze 100m trzeba się przespacerować, ale jest bezpośredni dostęp do wody.Działkę kupiliśmy 12 lat temu. W sumie za śmieszne pieniądze - w pełni uzbrojone 0,5ha z bezpośrednim dostępem do jeziora po 20zl/m2. Z minusów to jest nie za szeroka bo tylko 30 m i dojazd bez szału bo najpierw kilkaset metrów przez wieś po bruku i 400m wewnętrznej gruntówki. Ale jest cisza, spokój i czyste powietrze. :) Edytowane 29 marca29 mar przez Artur_K
Opublikowano 31 marca31 mar Pięknie. A ja widziałem przed chwilą rolkę parki na instagramie gdzie 2000m2 działka gdzieś na wyjebiewie dolnym wyszła im 700k, a jeszcze nawet łopaty nie wbili. Poyebane.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Właśnie mija rok od wbicia łopaty. Nie uda się w rok wprowadzić przez w sumie dwa miesiące przestojów ale w lipcu pewnie wejdziemy. Wykończenie się dzieje, stolarz pomiary już ma więc działa na formatkach. Kasy braknie na pewno na gotowce ze sklepów, sam moja jaskinia w meblach z ikea to 8000 zł a do tego chciałem nowy fotel do biurka za 2k i blat dębowy na 290 cm który też wyjdzie koło 2k. No ale najważniejsze, że wszystko co na wymiar to będzie a jest trochę tego. Elewacja zostaje tak jak jest na razie, deska elewacyjna 700 zł od m2 xD kostka najwcześniej w przyszłym roku, koszt około 100k z tarasami i podjazdem :/ więc ogólnie z ogarnianiem ogrodu poczekamy do przyszłego roku w tym jedynie nawiozę ziemi, zrobię krawężniki i utwardzę podjazd a na jesień lub wiosnę nasadzenia drzew.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 18 minut temu, Ukukuki napisał(a):Kasy braknie na pewno na gotowce ze sklepów, sam moja jaskinia w meblach z ikea to 8000 zł a do tego chciałem nowy fotel do biurka za 2k i blat dębowy na 290 cm który też wyjdzie koło 2k. No ale najważniejsze, że wszystko co na wymiar to będzie a jest trochę tego.Dziwne brzmi. Zawsze na wymiar ku.rewsko drozsze niz ikea. Ciekawe co ci powie stolarz. Zebys sie nogami nie nakryl.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 20 minut temu, Ukukuki napisał(a):Właśnie mija rok od wbicia łopaty. Nie uda się w rok wprowadzić przez w sumie dwa miesiące przestojów ale w lipcu pewnie wejdziemy. Wykończenie się dzieje, stolarz pomiary już ma więc działa na formatkach. Kasy braknie na pewno na gotowce ze sklepów, sam moja jaskinia w meblach z ikea to 8000 zł a do tego chciałem nowy fotel do biurka za 2k i blat dębowy na 290 cm który też wyjdzie koło 2k. No ale najważniejsze, że wszystko co na wymiar to będzie a jest trochę tego.Elewacja zostaje tak jak jest na razie, deska elewacyjna 700 zł od m2 xD kostka najwcześniej w przyszłym roku, koszt około 100k z tarasami i podjazdem :/ więc ogólnie z ogarnianiem ogrodu poczekamy do przyszłego roku w tym jedynie nawiozę ziemi, zrobię krawężniki i utwardzę podjazd a na jesień lub wiosnę nasadzenia drzew.To i tak tanio, ja dałem 137k, ale z płotem. Jakoś 330 m2 chyba tam jest.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 28 minut temu, Ukukuki napisał(a):Właśnie mija rok od wbicia łopaty. Nie uda się w rok wprowadzić przez w sumie dwa miesiące przestojów ale w lipcu pewnie wejdziemy. Wykończenie się dzieje, stolarz pomiary już ma więc działa na formatkach. Kasy braknie na pewno na gotowce ze sklepów, sam moja jaskinia w meblach z ikea to 8000 zł a do tego chciałem nowy fotel do biurka za 2k i blat dębowy na 290 cm który też wyjdzie koło 2k. No ale najważniejsze, że wszystko co na wymiar to będzie a jest trochę tego.Elewacja zostaje tak jak jest na razie, deska elewacyjna 700 zł od m2 xD kostka najwcześniej w przyszłym roku, koszt około 100k z tarasami i podjazdem :/ więc ogólnie z ogarnianiem ogrodu poczekamy do przyszłego roku w tym jedynie nawiozę ziemi, zrobię krawężniki i utwardzę podjazd a na jesień lub wiosnę nasadzenia drzew.A mówiłem, zatrudnić zdrowego, to byś od roku już mieszkał a nie zastanawiał się po roku kiedy uda się wprowadzić.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Godzinę temu, Mejm napisał(a):Dziwne brzmi. Zawsze na wymiar ku.rewsko drozsze niz ikea. Ciekawe co ci powie stolarz. Zebys sie nogami nie nakryl.Ale ja to mam już mniej więcej wycenione wszystko od stolarza. Stolarz ogólnie za cały dom zgarnie około 60k-80k, kuchnia, wyspa, 4 duże zabudowy plus dwie lazienki. Pewne koszta mamy kuchni, 35k ale bez blatu kamiennego no i sprzętów. Zabudowy nie są wycenione końcowo, nie wybraliśmy materiałów. Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):To i tak tanio, ja dałem 137k, ale z płotem. Jakoś 330 m2 chyba tam jest.U mnie wychodzi około 200m2 ale przygotowanie gruntu i utwardzenie oraz krawężniki na wjeździe robie sam. Jak to wszystko miałeś robione przez fachowców i zapłaciłeś 137k to mega tanio. Teraz w mojej okolicy za kompleksową robotę biorą 300-330 zł z materiałem od m2.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Ale ja to mam już mniej więcej wycenione wszystko od stolarza. Stolarz ogólnie za cały dom zgarnie około 60k-80k,Nie no spoko, po prostu zabawnie zabrzmialo wydanie ogromnej kasy na stolarza ale zabraknie 10% tej kwoty na ikee.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor 21 minut temu, Mejm napisał(a):Nie no spoko, po prostu zabawnie zabrzmialo wydanie ogromnej kasy na stolarza ale zabraknie 10% tej kwoty na ikee.No nie bardzo. Stolarz w najbardziej dopasionym wariancie to 80k w naszym domu. Plus gotowce. Tak jak napisałem meble z ikea do mojej jaskini to 8000 zł do jednego pokoju. Pokoi jest 5 + salon. Gabinet żony to jakieś 12k w gotowcach, pokój dziecka jakies 6k. To już masz 26k a zostaje jeszcze 3 pokoje i salon gdzie nie będzie stolarza bo nie ma takiej potrzeby.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 1068000 ze wszystkim, ogrodzenia, koszty działki, papierologia. Bez ogrodu. Co mogłem to robiłem sam żeby zaoszczędzić jak elektryka, rekuperacja, ocieplenie posadzek i fundamentów, hydroizolacja i dziesiątki jak nie setki mniejszych tematów jak wentylacja garażu, dopływ powietrza do kozy itp.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):To finalnie w 2 bankach się zamknie czy już nie liczycie liczyłem chyba do gotowca bez mebli to byłoKwota całkowita1322866,07także może z 1,8kk ale nie wiem, teraz to co miesiąc coś sobie robię dodatkowo po trochę. Teraz myślę nad schronem, na gry i wódkę oczywiście.Ale to by było xD