Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
14 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

To teraz czekać tylko na to co Kiszakman powie i mamy pełny obraz sytuacji dynia

A co ma powiedzieć, pewnie to co zwykle - że lubi jak postawni mężczyźni kochają go w pupę.

• Odpowiedzi 355
  • Wyświetleń 24,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kupione recki dla gier sequeli Playstation Studios mają same wysokie noty na meta - DS 2 (89), Ragnarok (94), Forbidden West (88). To jest ten moment kiedy ta konsola bardzo potrzebuje boosta sprzedaż

• CD-Action Saros to w gruncie rzeczy Returnal 2 – z większością zale... Choć w teorii Saros jest zupełnie świeżą marką, w praktyce ma wiele wspólnego z poprzednią grą Housemarque. Tysiące kolorowych po

• Ke? Za wrzucanie PPE nawet w formie żartu to powinien być ban.

Opublikowano

Serio dla Was to taka ważna sprawa czy 87, 88, 89 czy mniej czy więcej? I jakieś prognozy ile będzie za chwilę, kto ile da i czemu. Dziwi mnie to:) Gierkę kupię bo Returnal to jedna z najlepszych gier na PS5, więc tu też zapewne będę zadowolony. Ktoś już tu pisał, że gra mało pchana w marketing i coś w tym jest, dowiedziałem się o niej może max 2 tyg temu.

Opublikowano

No dokładnie.

To nie ma żadnego znaczenia.

Zwłaszcza ze to ex sony.

Z góry można było założyć że będzie 9/10 i uj.

Każdy wie jak ta branża wygląda i kto te recki pisze .

Ważne będą opinie graczy, i to nie te pierwsze że kurier już przywiózł czy odpalam o 24 cyfrę deluxe ale po msc/roku/wielu latach.

To nie fabułka, tu ma byc mocarny gameplay i replayability które sprawi ze będziesz chciał grać długo po napisach końcowych.

Opublikowano

Dla nas może nie takie ważne ale już dla przyszłości studia raczej tak. Jest pewnie jakaś zależność między ocenami / opiniami a sprzedażą. Housemarque może nie przetrwać kolejnej zayebistej gry lecz ze słabymi liczbami.

Opublikowano
20 minut temu, giger_andrus napisał(a):

Dla nas może nie takie ważne ale już dla przyszłości studia raczej tak. Jest pewnie jakaś zależność między ocenami / opiniami a sprzedażą. Housemarque może nie przetrwać kolejnej zayebistej gry lecz ze słabymi liczbami.

Sony, ale też Microsoft i Nintendo akurat przykłada do ocen branżowych dużą wagę, nie wiem jak dokładnie wygląda ich algorytm, ale sprzedaż to nie wszystko, liczy się jeszcze branżowe przyjęcie, zresztą ono też wpływa zarówno na sprzedaż, jak i siłę całej marki PS Studios.

Gdyby Saros miał np. 78 od krytyków to byliby już zaorani na następny projekt, a już na pewno na coś w podobnym stylu.

Kto myśli, że jest inaczej niech popatrzy na Driveclub, albo Days Gone.

Opublikowano

Do pewnego momentu mogą się karmić ocenami jak przy Returnalu ale w końcu musi pójść za tym kasa. Mam wrażenie, że Housemarque wyczerpało już kredyt zaufania.

Przykład w drugą stronę to ciepło przyjęte Hi-Fi Rush i zamknięcie studia.

Edytowane przez giger_andrus

Opublikowano
2 minuty temu, giger_andrus napisał(a):

Do pewnego momentu mogą się karmić ocenami jak przy Returnalu ale w końcu musi pójść za tym kasa. Mam wrażenie, że Housemarque wyczerpało już kredyt zaufania.

Przykład w drugą stronę to ciepło przyjęte Hi-Fi Rush i zamknięcie studia.

No musi polecieć trochę sztuk ze 3 mln pewnie.

Opublikowano

A myślicie że dlaczego wprowadzili ułatwienia i ogólnie postawili na inny model gry?

Tylko o wyłącznie pod zasięgi i kasę.

I jestem niemal pewien ze co op też sie po jakimś czasie pojawi.

Opublikowano
4 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

A myślicie że dlaczego wprowadzili ułatwienia i ogólnie postawili na inny model gry?

Tylko o wyłącznie pod zasięgi i kasę.

I jestem niemal pewien ze co op też sie po jakimś czasie pojawi.

Za kilkanaście dni się okaże, czy to im coś dało. Wydaje mi się, że przekaz w necie jednak dalej, że gra dla hardcorowców, ale może jakieś reklamy, czy właśnie te recenzje zachęcą innych.

3 minuty temu, KarolJanuszGejmingu napisał(a):

Na czym polegają te ułatwienia?

Są poziomy trudności teraz?

Dali perma upgrejdy w postaci drzewka skilli, fabuły więcej i jakieś tryby dodatkowo ułatwiające grę.

Opublikowano
4 minuty temu, KarolJanuszGejmingu napisał(a):

Na czym polegają te ułatwienia?

Są poziomy trudności teraz?

Giniesz, odrodzenie w tej samej chwili, giniesz drugi raz, zaczynasz od levelu gdzie padłeś. To chyba takie największe zmiany, które mają ułatwić grę względem tego co było w Returnal.

Opublikowano
2 godziny temu, michu86- napisał(a):

Ktoś już tu pisał, że gra mało pchana w marketing i coś w tym jest, dowiedziałem się o niej może max 2 tyg temu.

Skąd czerpiesz wiedzę o gierkach, że dopiero dwa tygodnie temu się dowiedziałeś?

Opublikowano

Po prostu ten tytuł jakoś przeoczyłem, albo gdzieś mi mignął i zapomniałem na dłużej. Aż do niedawna, ale jakie miałem miłe zaskoczenie:) ostatnio za mocno zaszyłem się w BF6 i NS2, teraz wychodzę z jaskini.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano
3 godziny temu, michu86- napisał(a):

Serio dla Was to taka ważna sprawa czy 87, 88, 89 czy mniej czy więcej? I jakieś prognozy ile będzie za chwilę, kto ile da i czemu. Dziwi mnie to:) Gierkę kupię bo Returnal to jedna z najlepszych gier na PS5, więc tu też zapewne będę zadowolony. Ktoś już tu pisał, że gra mało pchana w marketing i coś w tym jest, dowiedziałem się o niej może max 2 tyg temu.

Też tego nie czaję. Sami wklejają zdjęcia, że najwyższe oceny ma też i jakiś Resident Evil, i jakiś Opus.

...no i co, zaczął ich ten Opus nagle obchodzić od tego? Albo Hermit and Pig?

Temat o Crimsons Desert ma już 100 stron, a o Mewgenics jest bodaj zero postów. Więc w sumie co to niby zmienia w czyimś życiu jakie te iiczby są same w sobie?

Jasne, między grą na 9/10 a na 7/10 jest spora różnica i większość to odczuwa, czy bezpośrednio przez ten Metacritic, czy po prostu masowe opinie kogokolwiek. No ale nie, między tym czy na 800 gier na MC w tym roku konkretnie gra będzie jedno miejsce wyżej czy niżej to nie robi specjalnie lol.

Opublikowano
4 minuty temu, ogqozo napisał(a):

Też tego nie czaję. Sami wklejają zdjęcia, że najwyższe oceny ma też i jakiś Resident Evil, i jakiś Opus.

...no i co, zaczął ich ten Opus nagle obchodzić od tego? Albo Hermit and Pig?

Temat o Crimsons Desert ma już 100 stron, a o Mewgenics jest bodaj zero postów. Więc w sumie co to niby zmienia w czyimś życiu jakie te iiczby są same w sobie?

Jasne, między grą na 9/10 a na 7/10 jest spora różnica i większość to odczuwa, czy bezpośrednio przez ten Metacritic, czy po prostu masowe opinie kogokolwiek. No ale nie, między tym czy na 800 gier na MC w tym roku konkretnie gra będzie jedno miejsce wyżej czy niżej to nie robi specjalnie lol.

Jedno to jak ktoś napisze że szkoda że spadło, ale rozpisywanie się na temat czegoś tak nieważnego?

Niech kolega lepiej popisze o samej grze, a nie o ocenach.

Opublikowano

Gra jeszcze nie miała premiery. A to forum o grach komputerowych, a nie tylko o ich przechodzeniu.

Rozumiem, że dla niektórych liczy się tylko jedno egzystencjalne pytanie, czy Saros zmieni nasze życie, xDD?

Opublikowano
Teraz, KarolJanuszGejmingu napisał(a):

Dawno nie miałem takiego hajpu na gierkę, włączyłem skill up na moment i jak tylko powiedział,że to returnal tylko pod każdym względem lepszy to juz mogłem wyłączyć aby nie psuć sobie zabawy.

Byle do 30 tego banderas

Szkoda tego early accessa, bo ja więcej gram w tygodniu i pasowałoby brać cyfraka, się pomyśli jeszcze :).

Opublikowano

Dobrze, że są jeszcze firmy na tym świecie, których nie dotknął ten rak )