Skocz do zawartości

Mario Kart World

Featured Replies

Opublikowano

Pograne dzisiaj trochę więcej online, ale zjebali te Mario Karty tym, że wyścig to głównie dojazdówka z jednej trasy na drugą. Jeszcze pal licho jakby to było tylko w tym trybie eliminacji, szkoda. Bardzo irytujące rozwiązanie w dłuższej perspektywie zabawy z gierką. I to czekanie na kolejny wyścig w tym trybie Free Roam, mam wrażenie że trwa to wieczność w porównaniu do MK8. No uwiera mnie ta gierka tymi rozwiązaniami.

• Odpowiedzi 250
  • Wyświetleń 11,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Na chuj unikać ataków jadąc na 1. miejscu i robić sobie skróty w grze wyścigowej xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

• maciucha
    maciucha

Tak. Kto pierwszy w pchlim targu

• Kurwa ponad 200h w mk8d a tu doba nie minęła i już mi się grać nie chce, jestem rozczarowany world, przerost formy nad treścią

Opublikowano

A mi się podobają te dojazdy, czuć spójność i spoko że przy głosowaniu do wyboru są te najbliższe okolice i wszyscy głosujemy w którą stronę jedziemy.

Ej da się jakoś zapisywać replaye z multi? Bo jak czasami wyjdzie jakiś grind to obama

Opublikowano

przytrzymaj przycisk od screena to złapie ostatnie 30sekund klipu

Opublikowano

No spoko, ale serio nie ma takiej podstawy jak zapisywanie powtórek całych wyścigów?

W singlu widzę możliwość obejrzenia replayu, ale bez opcji zapisu.

W multi chyba nawet obejrzeć się nie da.

Opublikowano
2 godziny temu, jimmy napisał(a):

No spoko, ale serio nie ma takiej podstawy jak zapisywanie powtórek całych wyścigów?

nie, tylko sprzętem third party

@voi tekku za bardzo szalałeś xD

Opublikowano

Na razie w knockout mój max to 10 miejsce.

Opublikowano
2 minuty temu, tlas napisał(a):

Na razie w knockout mój max to 10 miejsce.

Ja 5, pół sekundy do zakwalifikowania ale do top 4 czyli ostatniej fazy

Dramatycznie słaba obecnie jest ta zawartość online w porównaniu do mk8d, nawet nie idzie sprawdzić jaki score mają znajomi czy zobaczyć swoje statystyki. Dołączanie do wspólnej rywalizacji również patologiczne.

Na plus na pewno kod sieciowy, pięknie to działa

Opublikowano

No to niezła amatorka chłopaki! Ja wygrałem chyba 2 razy knockout online i byłem kilkanaście razy w pierwszej 4 ale trudno jest.

Opublikowano

u mnie tez juz 2 albo 3 zwyciestwa w knockout, ale tu duzo od szczescia zależy jednak, dzisiaj grałem razem z żoną i juz w jej pierwszym wyscigu mielismy 1 i 2 miejsce, a ona nigdy asem w MK nie byla.

Generalnie ten tryb to jest mistrzostwo, w resztę nawet mi się nie chce grać.

Jest coś ciekawego w tym free roamie? Czy jedyny gimmick to te mini wyzwania?

Opublikowano

Okazuje się że od jazdy prosto i nic nie robienia prawie żadna inna mechanika nie jest szybsza xdddd

Opublikowano
7 godzin temu, voi tekku napisał(a):

u mnie tez juz 2 albo 3 zwyciestwa w knockout, ale tu duzo od szczescia zależy jednak, dzisiaj grałem razem z żoną i juz w jej pierwszym wyscigu mielismy 1 i 2 miejsce, a ona nigdy asem w MK nie byla.

Generalnie ten tryb to jest mistrzostwo, w resztę nawet mi się nie chce grać.

Jest coś ciekawego w tym free roamie? Czy jedyny gimmick to te mini wyzwania?

Nom, ja to nawet GP przez neta nie odpalałem tylko ten knockout cisnę. Trochę kojarzy mi się ten tryb z Fall Guys i tak samo wciąga.

W free roam masz te misje i monety złote. Nic wielkiego ale co jakiś czas sobie w to wchodzę i robię kilka misji, niektóre są całkiem wymagające.

Powiem tak - lepiej jak jest chociaż taki tryb jakby go w ogóle miało nie być.

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał(a):

Okazuje się że od jazdy prosto i nic nie robienia prawie żadna inna mechanika nie jest szybsza xdddd

Jak dla mnie dobra zmiana, ale mnie z lekka śmieszył ten tokyo drift w 8, nawet na krótkiej prostej.

Zdecydowanie wolę żeby szybszy był grind na torach czy jeżdżenie po ścianie, niż te ciągłe driftowanie na prostej.

Opublikowano

Tylko że w tej części szczególnie w trakcie dojazdów do faktycznych torów tych prostych jest pełno. Wychodzi na to że w trakcie jazdy na tych prostych gdzie obok nie masz długiej poręczy najlepiej nic nie robić po prostu bo jedziesz wtedy i najszybciej xddd

Drift to był odwieczny element mechaniki tej serii, uważam że dalej powinien być nagradzany, a nie tak brutalnie zbijany na znaczeniu jak obecnie.

Opublikowano
  • Autor

Mi to się już nie chce jebać nawet tej gry bo i tak zaraz przyjdzie ktoś i wjeżdża obrona Częstochowy.

Pytanie: da się robić samemu jakieś layouty turniejów i potem są inne dojazdy?

E: da się choć są ograniczone w możliwości, ale to nie do przeskoczenia. W każdym razie bardzo spoko.

E2: myślałem, że każdy etap może wybrać żeby były lapy, a od niego dopiero dojazd a tu lipa. W ogóle widzicie gdzieś opcje pojedynczy wyścig?

Opublikowano
19 minut temu, XM. napisał(a):

Mi to się już nie chce jebać nawet tej gry bo i tak zaraz przyjdzie ktoś i wjeżdża obrona Częstochowy.

Pytanie: da się robić samemu jakieś layouty turniejów i potem są inne dojazdy?

E: da się choć są ograniczone w możliwości, ale to nie do przeskoczenia. W każdym razie bardzo spoko.

E2: myślałem, że każdy etap może wybrać żeby były lapy, a od niego dopiero dojazd a tu lipa. W ogóle widzicie gdzieś opcje pojedynczy wyścig?

Online jak dasz race i przy losowaniu torów wybór padnie na random i teleportuje cię wtedy w inny rejon mapy na wyścig to masz legalny prawilny wyścig na torze na 3 okrążenia. W przeciwnym razie te pozostałe tory jakie się wybiera przed losowaniem to też do nich trzeba kurwa dojechać czyli na faktycznym torze ścigasz się chwilkę pod koniec tfuu

Opublikowano
  • Autor

Wkurwia mnie to.

Jeszcze to wybieranie strojów jako oddzielne postaci żeby wydawało się, że w grze jest ich fchuj, a jest znowu standardowe parę i milion wysrywow i rodzajow.

Albo żeby zobaczyć kto jakie ma stroje do odblokowania to trzeba wchodzić w mapę...

Jak tą gra nie będzie miała pierdykoarda darmowych upow z contentem to skisne. Bo to, że system jazdy zostanie niezmieniony czyli drifty i reszta bzdetow będą niepotrzebne do korzystania to jestem pewien bo to nintendo i to ich wizja musi zostać.

Ogólnie spodziewam się że większość starych fanów wróci niedługo do 8.

Opublikowano
  • Autor

Ok czyli solo nie da się zrobić bezdojazdow wyścigu, trzeba zawsze z dojazdami. Trasy na 3 lapy tylko w time trial. Powinno się dac normalnie opcje bez dojazdów i wybierasz sobie lokacje z lapami.

Jeszcze brak kustomozscji aut, żeby zobaczyć statsy pojazdu to trzeba najpierw wybrać postać. Itd. itd.

A chuj z tą gra.

Opublikowano

Driftów na zakrętach też nie używacie?

Opublikowano
11 minut temu, bartiz napisał(a):

Driftów na zakrętach też nie używacie?

Nie ma gdzie, bo trzeba w lini prostej do trasy dojechać.

Opublikowano

Katastrofa, tryb bez tych dojazdów jeszcze by w moich oczach jakoś tą grę ratował w połączeniu z eliminatorem który jest obecnie (tam mi pasuje te przemierzenie) bo trasy same w sobie są spoko ale reszta....predefiniowane statsy pojazdów zamiast ich ręcznej budowy, brak turniejow, brak statystyk online itd

No srogi zawód dla mnie gdzie mk8d nawet kiedyś w odpowiednim temacie wpisałem do mojego top25 czy tam top30 ever

Opublikowano

Co jakiś jakiś czas zmieniają mi się samemu stroje podczas wyścigów. Coś naciskam przez przypadek czy od czego to zależy?

Dziś pierwszy raz w top 4 eliminatora obama

Opublikowano

Jak zbierzesz żarcie ze stacji to jest niewielka szansa na zmianę wyglądu i odblokowanie skina. Do tego chyba jest taka dopałka z czarownikiem co potrafi zmienić wygląd innym graczom

Opublikowano
2 godziny temu, Daffy napisał(a):

Katastrofa, tryb bez tych dojazdów jeszcze by w moich oczach jakoś tą grę ratował w połączeniu z eliminatorem który jest obecnie (tam mi pasuje te przemierzenie) bo trasy same w sobie są spoko ale reszta....predefiniowane statsy pojazdów zamiast ich ręcznej budowy, brak turniejow, brak statystyk online itd

No srogi zawód dla mnie gdzie mk8d nawet kiedyś w odpowiednim temacie wpisałem do mojego top25 czy tam top30 ever

Tak już zupełnie na serio - z perspektywy gracza singlowego kolejna gra-wydmuszka od Nintendo? Na Switchu 1 mega zawiodłem się na Mario Golf i Mario Strikers i zdaje się że MKW to ten sam case sapek