Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Donkey Kong Bananza

Featured Replies

Opublikowano

W fsr1 z double vsync to na pewno

• Odpowiedzi 571
  • Wyświetleń 32,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• uuu banana

• Spytałem chat gpt czy użytkownik ogqozo ma rację Autor komentarza ma częściowo rację, ale jego opinia jest jednostronna i oparta głównie na obserwacjach z perspektywy forumowego entuzjasty gier bardz

• Donatello1991
    Donatello1991

Ta konsola ma juz miesiąc. To normalne, że gry będą działać coraz gorzej.

Opublikowano

Ona jst 3D i widać na niej wszystkie deformacje jakich dokonaliśmy, każdy kto gra w gierki strategiczne i rtsy wie co się dzieje z fpsami po zoom-oucie mapy

Opublikowano

Zrobiłem skipa o 5 stron, a tu dalej fsr1.

All you have to do is follow the damn banana, ficuś.

Opublikowano
52 minuty temu, GearsUp napisał(a):

TV bo urlop mam więc mogę na dużym cały czas

Daj znać jakbyś grał bo ciekaw jestem czy to podobnie do ToTK będzie na baterii przy limicie do ~80%. Ja wpierw i tak chcę zagrać DKC Returns i TF dla LORE.

Opublikowano

Jeszcze bardziej na wylew niektórych na stan techniczny gierki który jest mocno wyolbrzymiony. Fakt faktem spadki fps w platformówce i stosowanie przedpotopowych technologii ze switcha 1 gdzie switcha 2 reklamowano vrr, 120 klatkami oraz DLSS jest porażką. Jednak nie umniejsza to temu ,że dostaliśmy jednego z najlepszych platformerów na rynku ze średnią ocen na poziomie 90+.

Opublikowano
30 minutes ago, messer88 said:

Daj znać jakbyś grał bo ciekaw jestem czy to podobnie do ToTK będzie na baterii przy limicie do ~80%. Ja wpierw i tak chcę zagrać DKC Returns i TF dla LORE.

Dla LORE to raczej zacznij od Donkey Konga

na Atari 2600. Pauline origin story

Opublikowano
15 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Jeszcze bardziej na wylew niektórych na stan techniczny gierki który jest mocno wyolbrzymiony. Fakt faktem spadki fps w platformówce i stosowanie przedpotopowych technologii ze switcha 1 gdzie switcha 2 reklamowano vrr, 120 klatkami oraz DLSS jest porażką. Jednak nie umniejsza to temu ,że dostaliśmy jednego z najlepszych platformerów na rynku ze średnią ocen na poziomie 90+.

W sumie nie ma co kontynuować bezproduktywnej wymiany zdań - oburzenie wynika raczej z faktu, że S2 ma technologie które dosłownie zostały stworzone do tego aby nie odczuwać spadków animacji (słynne kłamstwo o VRR działającym już od 1 FPSa), ale z jakiegoś powodu postanowiono to kompletnie olać. To tak jakby ostatni Astrobot wykorzystywał 1/3 funkcji pokazanych w Astro's Playroom czy też ogólnie słaba implementacja funkcji PS5 - ludzie to zauważają i nie jest to może dealbryaker, ale niesmak pozostaje.

Dla grających - bawcie się dobrze, komandor tłuszczak już pewnie gotowy sypnąć klaunem, ale nowy DK w pełnym 3D to święto i wiadomo, że poza technikaliami gra dostarczyła na grubo.

Opublikowano

popcornpopcorn

Tak się czuję, czytając temat i wyruchaniu graczy konsolką, bo prawdziwą konsolą nie nazwę, zabaweczka dla dzieci. Miałem nosa nie brać na premierę, a tak to jeszcze S1 posłuży dobre parę lat do wydania lepszej wersji S2.

Opublikowano
43 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

słynne kłamstwo o VRR działającym już od 1 FPSa

Ja od początku pisałem, że to działa od 40 fpsów w górę, potem John z DF zaczął coś miauczeć o VRR w pełnym wymiarze a teraz znowu backpedaling robi, że od 40.

Co do gierki nawet jeżeli nie będzie to żaden kamień milowy czy GOTY to warto zagrać bo drugiej, wysoko ocenianej gry z takim gameplayem po prostu nie ma.

Opublikowano

Podobno nie ma szans grać w bananze 2h przenośnie, prawda to?

Opublikowano
59 minut temu, Daffy napisał(a):

Podobno nie ma szans grać w bananze 2h przenośnie, prawda to?

Ponoć prawda. A swoją drogą to miło że strony Nintendo że trzeba tylko cztery razy konsole ładować żeby przejść grę do końca w trybie hh. Bardzo eko podejście.

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Pykam sobie, polecam od razu dać wibracje na full i zmienić skok na X, bo domyślnie jest mało intuicyjnie.

Opublikowano
17 minut temu, jimmy napisał(a):

Pykam sobie, polecam od razu dać wibracje na full i zmienić skok na X, bo domyślnie jest mało intuicyjnie.

Tez tak myslalem, a potem sie okazalo, ze jednak jest dobrze, bo w dol walisz B, a w gore X.

Opublikowano

Przenośnie rzeczywiście jakoś bardziej SMOOTH. Skończyłem pierwszy wprowadzający etap no i narazie zajebiście jedynie to o co się bałem przed premierą czyli kamera podczas kopania jest lekko upośledzona