Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Zawarłeś umowę, masz bulić. Dlaczego bank ma obchodzić czy dostałeś konsolę na czas? Wziąłeś kredyt, podpisałeś się pod terminami płatności i masz przelewać pieniądze na czas.

• Odpowiedzi 416
  • Wyświetleń 23,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Co ty pierdolisz randomie, x-com to jedna z najlepszych gier turowych!

• iluck85
    iluck85

Dejw ale nas trzyma w napięciu. Zara mi gumą strzeli

• ThePatrickyo
    ThePatrickyo

Sami się tutaj wszyscy wzajemnie nakręcacie, że będzie jak z PS5. Zamawianie z każdego możliwego sklepu, żeby tylko mieć konsolę w dniu premiery, tylko ogranicza innym osobom możliwość zamówienia i na

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Zawarłeś umowę, masz bulić. Dlaczego bank ma obchodzić czy dostałeś konsolę na czas? Wziąłeś kredyt, podpisałeś się pod terminami płatności i masz przelewać pieniądze na czas.

no tyle to wiem, chodzi mi bardziej o to czy w takiej sytuacji np ME zwraca mi kase a ja sobie splacam kredyt czy zwracaja kase bankowi a bank zwraca mi np ta jedna rate. Pytam bo nigdy nie bralem na raty towaru ktorego fizycznie nie ma.

Opublikowano

Nie, umowę na kredyt zawarłeś z bankiem. Możesz próbować uderzać do BOK Media Expertu, ale nie nastawiałbym się na ugranie czegokolwiek. Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?

Opublikowano

Co ty za bzdury piszesz? Ja pierdolę. W umowie ratalnej sklep potwierdza dostępność rzeczy które kupujesz. Jak zawrzesz umowę, to znaczy, że dostaniesz produkt.

Jeśli mimo wszystko nie dostaniesz towaru z jakiegokolwiek powodu to sklep anuluje zamówienie oraz umowę z bankiem, bo bank dostanie info i niemożliwości sprzedaży towaru.

Wtedy wszelkie wpłacone raty zostaną Ci zwrócone a umowa z bankiem anulowana.

Jeszcze w zależności od sklepu czasem warto wysłać samemu do banku "pismo" o anulowaniu umowy.

1 godzinę temu, szurubur napisał(a):

no tyle to wiem, chodzi mi bardziej o to czy w takiej sytuacji np ME zwraca mi kase a ja sobie splacam kredyt czy zwracaja kase bankowi a bank zwraca mi np ta jedna rate. Pytam bo nigdy nie bralem na raty towaru ktorego fizycznie nie ma.

Tak, sklep zgłasza do banku anulowanie umowy. W zależności od sklepu czasem warto też samemu wysłać swoją rezygnację do banku. Sklep zwraca kasę do banku, a wpłacone raty zwracane są Tobie.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Kolega wyżej ma rację, a bzduras opowiada bzdury.

Opublikowano

Emtebe ma rację, a ragus na alterku się zesrał (ostatnio częsta sytuacja). Za wyjaśnienie dziękuję, miałem chujowe informację z drugiej ręki i wziąłem je za pewnik.

Opublikowano

No dobrze, wyjaśnione zatem bo już się zacząłem triggerować D

Lepiej mi powiedzcie jak w Media Expert dokończyć wypełnianie wniosku ratalnego? Wybrałem rodzaj rat i sprytnie wziąłem wpłatę własną niemalże w całości. Wtedy płacimy kurierowi przy odbiorze. A jakieś grosze zostają do spłacenia w ratach. Ale zamknąłem stronę i nie wiem jak wrócić do wypełniania wniosku.

Na liście zamówień jest to ze Switchem i info, że oczekuje na płatność a forma płatności to raty.

Opublikowano
1 minutę temu, Emtebe napisał(a):

No dobrze, wyjaśnione zatem bo już się zacząłem triggerować D

Nie ma o co, potrafię przyznać się do błędu jak jakiś popełnię. Ty miałeś rację a ja nie, krótka piłka.

Opublikowano
No dobrze, wyjaśnione zatem bo już się zacząłem triggerować biggrin.gif

Lepiej mi powiedzcie jak w Media Expert dokończyć wypełnianie wniosku ratalnego? Wybrałem rodzaj rat i sprytnie wziąłem wpłatę własną niemalże w całości. Wtedy płacimy kurierowi przy odbiorze. A jakieś grosze zostają do spłacenia w ratach. Ale zamknąłem stronę i nie wiem jak wrócić do wypełniania wniosku.

Na liście zamówień jest to ze Switchem i info, że oczekuje na płatność a forma płatności to raty.
Powinieneś dostać link na email z możliwością dokończenia, ale chyba mają jakiś problem, bo wczoraj też nic nie dostawałem

Po historii spróbuj wrócić do tego
Opublikowano

Ten koleś co wykupił od razu 20 sztuk od niego to może Czezki?

Opublikowano

2500 za konsolę z Mario i 2300 za gołą. Nawet przez moment chciałem wziąć, ale jak dodatkowo o stówkę chcą przebijać to dzięki, czekam na skrzyżowaniu dalej.

Opublikowano
11 godzin temu, Lipa napisał(a):

19 godzin temu, Emtebe napisał(a):

Powinieneś dostać link na email z możliwością dokończenia, ale chyba mają jakiś problem, bo wczoraj też nic nie dostawałem

Po historii spróbuj wrócić do tego

Ok, napisałem do nich i podesłali linka do wniosku.

Szkoda tylko, ze wciskają wszędzie bundle z Mario Kart a golasów jak na lekarstwo.

Wolałbym Mario Kart w pudełku i pewnie też taką wersję zakupię.

Więc może ktoś byłby chętny na kod, na cyfrową wersję? )

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Na pewno 350 sztuk nie dostanie.

Tzn nie wiem czy nie dostanie, ale mogę podejrzewac!

Nie wierzę że jakieś xgamecenter dostał zielone światło, a takie spółki jak Euro RTV AGD i PB nie!

Jak nie chcecie mieć zrealizowanego zamówienia, to zamawiajcie!

beka