Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Licze że scena moderska szybko zabierze się za tłumaczenia bo chce dogłębnie poznać lore mario karta

• Odpowiedzi 814
  • Wyświetleń 62 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przepraszam że tak bezpośrednio, ale niesamowity z ciebie facet.

• Co ty pierdolisz randomie, x-com to jedna z najlepszych gier turowych!

• Jest 8:30. Paczka została wydana do doręczenia już ponad godzinę temu. Dzwonię na infolinię Inpostu i mówię babce, że w tej paczce jest nowe Nintendo i to jest skandal, że jest tak długo przetrzymywan

Opublikowano

Grzybowe Królestwo? Coś obrzydliwego. Japończyki mają wspaniały zmysł ESTETYCZNY i wiedzą co robią.

18 minutes ago, Pupcio said:

Licze że scena moderska szybko zabierze się za tłumaczenia bo chce dogłębnie poznać lore mario karta

Patrzcie na ten bełkot po Polsku:

image.png

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

I skąd takie dziecko ma wiedzieć co to za Księżniczka Peach, jak przeczyta Księżniczka Brzoskwinka to od razu wszystko staje się jasne.

Opublikowano
40 minut temu, Sebas napisał(a):

Japończyki mają wspaniały zmysł ESTETYCZNY i wiedzą co robią.

No mają zajebisty zmysł estetyczny, pudełeczka do Switcha 2 są tego dowodem sonkassie

Opublikowano

Lepsze by było pudelko z napisem Nintendo przełącznik dwa

Opublikowano

Ale w wielu konsolach polski język pojawił się w późniejszym firmware. Może w końcu tu będzie?

Opublikowano

Patrząc na podejście Nintendo do naszego kraju to szanse oceniam jako niskie.

Opublikowano

Po coś była ta oferta pracy dla osoby z natywnym polskim w europejskim oddziale Nintendo .... chyba że chcieli po prostu poznać jakie mamy przekleństwa by mogli za nie banować konsole na voice chacie

Opublikowano
10 godzin temu, Daffy napisał(a):

Po coś była ta oferta pracy dla osoby z natywnym polskim w europejskim oddziale Nintendo .... chyba że chcieli po prostu poznać jakie mamy przekleństwa by mogli za nie banować konsole na voice chacie

Mogło po prostu chodzić o sprawdzanie gier z polską wersją, które trafiają już na Switcha.

Opublikowano
1 hour ago, grzybiarz said:

To nikt z forum się tam nie dostał?

Zdrowywariat. Dlatego nie ma czasu na forumku pisać.

Opublikowano

Myślę nad zestawem na czwartek i wychodzi mi:

-Mario Kart: World - pudełeczko

-Bravely Default HD Remaster - pudełeczko

- Zelda: Tears of the Kingdom - upgrade za 10$

- Fast Fusion - cyfra 60 zł

- Ewentualnie ten Welcome Tour za 10$, skandal że płatny, ale pewnie będzie przyjemny

Czy day1 wychodzi coś jeszcze co nie jest multiplatformą?

Opublikowano

U mnie z gierek na razie chyba tylko Mario z bundla plus olbrzymi backlog (pewnie przede wszystkim Zelda: TOTK, którą ledwo liznąłem) w oczekiwaniu na małpę. No i dołączyłem do rodzinki z EP, więc może Wind Wakera sprawdzę.

Opublikowano

Ja wziąłem konsole gołą… z myślą że uzbierałem kilka gier ze switcha 1, no ale po czasie wziąłem osobno Mariana w pudełku. Pewnie te płatne demko też się kupi… o ile serwery pozwolą

Opublikowano

Zamiast tego demka to kup sobie Fast Fusion - tańsze i pewnie kilka razy lepsze.

Opublikowano

Możliwe że będzie po czasie w pudle tak jak to było w przypadku fast RMX

Opublikowano

Tyle jęczenia, żeby samemu zapłacić full cenę za pudełko bez gry na karcie mało wnoszącego remastera w miarę dobrej gry z 3DS-a lol.

Mój faworyt to Survival Kids. Rzadki dziś przypadek ekskluzywa na jakąś konsolę, a Nintendo zazwyczaj takowe dość promuje (ciekawy przykład Fantasy Life i, które było promowane całkiem widocznie, aż wydawca ogłosił wydanie na inne konsole, to wtedy nagle Nintendo coś przestało o grze wspominać lol). STARTOWY ekskluzyw, powinien być w oku atencji, przecież ta konsola będzie pierwszego dnia miała miliony klientów chcących coś zrobić z tym nowym sprzętem. I to następca dość cenionej gry z GBC, i wartej przypomnienia - żaden klasyk, ale swego czasu była to fajna gierka 8/10 na GBC. (Kontynuacje serii, w tym DS-owe Lost in Blue, nie były zbyt udane, ale miały swoich fanów). Robi Konami.

...ależ to musi być cienkie, że nawet słowa o tej grze nie mówią, poza tym, że istnieje.

Welcome Tour trudno mi nadal do czegoś porównać, 40 zł to mało w porównaniu do normalnych gier, no i zrobili trochę zawartości z tymi ciekawostkami o Switchu 2 (raczej skierowanymi dla osób, które mało się interesują technologią - o, pokaż mi, jak działa większy FPS albo HDR, ale niektóre są dość ciekawe), gierki zazwyczaj są superproste, naprawdę na granicy gierki i po prostu spędzania czasu - choć przyznam, że nastawienie na zdobywanie masy medali i wypełnianie tabelek i questów nawet wciąga, mimo że rozgrywka jest prawie żadna. Właściwie ta cena nie jest jakaś zła, w porównaniu do wielu innych nowości w świecie gier. Z drugiej strony, tyle na przecenach kosztuje na przykład Stardew Valley lol. Albo Resident Evil 4.

Nie jest to gorszy zakup niż wiele innych, tak uważam, choć pewnie odpuszczę, bo będę zajęty graniem w Stardew Valley hehe.

Ogólnie myślę, że jak to dzisiaj bywa z elektroniką - zmiana sprzętu będzie dla mnie płynna, i poza Mario Kartem to pewnie będę kontyunował obecnie zaczęte gry, i nabywał dobrze oceniane nowości (teraz na przykład pewnie Fantasy Life, które ma dostać wersję na Switcha 2 w dniu premiery). Dostępność tylko na Switchu 2 nie będzie dla mnie argumentem.

Opublikowano

A właśnie, pewnie i tak najpierw będę grał w Deltarune, w sumie mogę już zaczynać od początku, bo mało pamiętam z tej cudownej przygody. Pewnie jak zwykle będzie goty, po co grać w coś innego jak wychodzi Deltarune.

Opublikowano

Uuu myślałem, że akurat Bravely Default będzie w całości na karcie, ME wprowadza w błąd okładką. To ja podziękuję

pope.jpeg

Opublikowano
Godzinę temu, ogqozo napisał(a):

Tyle jęczenia, żeby samemu zapłacić full cenę za pudełko bez gry na karcie mało wnoszącego remastera w miarę dobrej gry z 3DS-a lol.

Bravely Default jest świetne. Second cenie równie wysoko, mimo recyklingu assetów (pewnie dlatego okazało się sprzedażowym floopem). Uwielbiam stylizacje na klasyczne FF; ciekawy system turowy i możliwość regulacji częstotliwości losowych walk suwakiem w menu. To chyba moja ulubiona seria z 3DSa i przykro się robi, że nie otrzyma pełnoprawnego wydania fizycznego na NS2.

FLtppQRWUAI25dS.jpg