Opublikowano sobota o 18:485 dni 6 godzin temu, K.Adamus napisał(a):A "1984" uważam za najważniejszą książkę jaką przeczytałem w życiu.Jak to, a "Buszujący w zbożu"?...4 godziny temu, oFi napisał(a):Deliver at all costs - Kupi się w promce.Dopiero co było w Epiku za free, a lepszej promki niż taka wynosząca -100% się nie wyhaczy, niestety.4 godziny temu, oFi napisał(a):Onimusha 2 - jedna z moim GOTY gier z PS2.Propsuję, z tym że mam problem czy wyżej postawić dwójkę, czy czwórkę; w każdym razie, skoro już o Onimuszy mowa, moje noty dla poszczególnych odsłon cyklu: Warlords 7, Samurai's Destiny 9, Demon Siege 8, Dawn of Dreams 9. Edytowane sobota o 19:415 dni przez Nomen dubium
Opublikowano niedziela o 11:114 dni Zauważyłem, że w ostatnim czasie Grabarczyk lubi w swoich tekstach zwracać się do Kmiota (jak przy tekście o GTA w tym numerze). Ciekawie to musi wyglądać dla każualowych czytelników, którzy nie znają forumowego lore. Czemu ten Graba ciągle rozmawia z jakimś kmiotem? Łat de fak, co to za schizofrenia? Batoniki proteinowe na siłce za mocno weszły? Graba, nie denerwuj się, tekst o gta mi się podobał!
Opublikowano niedziela o 13:324 dni 18 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):Dopiero co było w Epiku za free, a lepszej promki niż taka wynosząca -100% się nie wyhaczy, niestety.Mogą Ci jeszcze zapłacić za granie.
Opublikowano niedziela o 19:414 dni O ile oczywiście są dla wyczynowców organizowane jakieś turnieje e-sportowe z Deliver At All Cost w tle - oficjalnych raczej chyba nie ma, no ale nigdy nie wiadomo czy jacyś gracze nie urządzają sobie jakichś prywatnych między sobą, a na takich undergroundowych rozgrywkach potencjalnie też może się gruba kasa przewalać.
Opublikowano wtorek o 14:432 dni Hiv jak zwykle dostarcza przy recenzji nowego Dooma.Już tłumaczę, Drogi Hivie, dlaczego ciężkie riffy Micka Gordona nie zapadają w pamięć.Otóż nie zapadają, ponieważ Mick Gordon nie skomponował ścieżki dźwiękowej do Doom The Dark Ages. Czasem warto jakiś minimalny risercz zrobić, ale może za dużo oczekuję
Opublikowano wtorek o 15:492 dni Też czułem, że coś tu jest nie tak, ale najważniejsze, że nie minął się z prawdą.
Opublikowano wtorek o 21:592 dni 7 godzin temu, Pix napisał(a):Hiv jak zwykle dostarcza przy recenzji nowego Dooma.Już tłumaczę, Drogi Hivie, dlaczego ciężkie riffy Micka Gordona nie zapadają w pamięć.Otóż nie zapadają, ponieważ Mick Gordon nie skomponował ścieżki dźwiękowej do Doom The Dark Ages. Czasem warto jakiś minimalny risercz zrobić, ale może za dużo oczekuję Słuchaj młody człowieku, HIV robił risercz jak ty jeszcze na chleb mówiłeś bep.
Opublikowano wczoraj o 11:29 1 dzień W dniu 8.06.2025 o 13:11, Pix napisał(a):Ciekawie to musi wyglądać dla każualowych czytelników, którzy nie znają forumowego lore.Z tym, że czytelnicy niekorzystający z forum niekoniecznie muszą być od razu keżualami (to akurat wiem nawet po sobie - pojawiłem się tu dopiero jesienią ubiegłego roku, mając wówczas już nabite na liczniku przeszło 22 lata spędzone "u boku" Szmatławca jako stały klient, a i znam paru czytelników na żywo którzy, jak twierdzą, nawet tego forum nie kojarzą a wchodzą tylko na PPE.pl) zresztą działa to w obie strony, bo widziałem tutaj nie raz i nie dwa, jak się niektórzy z użytkowników "przyznawali" że nie kupują PE.
Opublikowano wczoraj o 12:04 1 dzień Bliżej nieukierunkowana nienawiść i frustrację zaślepiają ludzi, bo ktoś źle wyraził się o ich grze, ewentualnie popełnił jakąś bluźnierczą gafę. Osobiście jak mnie się jakaś strona nie podoba to szukam sobie innej a nie robię komuś na złość.
Opublikowano wczoraj o 17:20 1 dzień chodzi o ten nieslawny kroj pisma uzywany min. w HP lub w ramkch do artykulow, wysokie i chude znaki, czesto w dodatku pogrubione, ktos tu nazwal ta czcionke „czcionka z RDR” (co akurat sie zgadza, bardzo podobne), tekst drukowany w niej bardzo trudny do czytania meczy wzrok, byly juz postulaty o zmieniszenie czestotliwosci uzywania tego stylu, bo sie wlasnie robi przez to -3 a bedzie tylko gorzej :)A co do sortowania przy tak skromnych ilosciach pozycji jest to do przelkniecia ale wyobraz sobie reczne przeszukiwanie np. bazy filmow albo nagran muzycznych gdzie jest tysiace elementow, wtedy to wychodzi ale to drobnostka
Opublikowano wczoraj o 17:34 1 dzień Autor Aaa, oki, o ten font chodzi. Hmm, przyjrzę się, bo ja najwięcej to czytam na PDF-ach, często na zbliżeniach i tam jakoś mi to nie przeszkadza. Inna rzecz, że jakoś nie kojarzę, aby ktoś na ten font narzekał poza Tobą. Romek z niego korzysta właśnie bodaj dlatego, że on jest dość zbity i w takich ramkowych tematach da się więcej poupychać, ale do przemyślenia. Jak ktoś jeszcze ma też problem z tym fontem to dajcie znać.
Opublikowano wczoraj o 17:37 1 dzień Ja miałem okularsy grube jak Stępień i astygmatyzm taki, że w okularach widziałem wszystko w kształcie banana i pomimo takiej wady żadna czcionka mi nie przeszkadzała.
Opublikowano wczoraj o 17:42 1 dzień Może nie wygląd, ale za to wielkość czcionki jest nikczemna w paru stałych miejscach miesięcznika, tak bardzo, że mało ma to wspólnego z jakąkolwiek przyjemnością z czytania. Mam nadzieję, że coś z tym da się zrobić.
Opublikowano wczoraj o 17:45 1 dzień Jednemu bedzie przeszkadzala, drugiemu nie (do czasu), to mozemy miec opinie, fakty (faktynie) sa jednak takie, ze takie pismo uzywa sie do jednozdaniowek, sloganow, tytulow na plakatach etc., w duzym czytelnym rozmiarze, to nie sa moje wymysly to jest elementarne abecadlo typografii i pan grafik Romek powinien to wiedziecPanie prezesie bylo wiecej osob niz ja, chocby ten uzytkownik co wlasnie okreslil ten kroj mianem Red Dead Redemption. Ale nie pamietam kto to byl, kiedy i gdzie to bylo. Dzieki za rozpatrzenie, mnie chodzi o to, zeby nie uzywac tego w duzych blokach tekstowych takich jak np. ramka na pol strony co jest nagminnie stosowane, wystarczy przejzec biezacy numer
Opublikowano wczoraj o 17:48 1 dzień Autor 5 minut temu, SlimShady napisał(a):Może nie wygląd, ale za to wielkość czcionki jest nikczemna w paru stałych miejscach miesięcznika, tak bardzo, że mało ma to wspólnego z jakąkolwiek przyjemnością z czytania. Mam nadzieję, że coś z tym da się zrobić.Opowiadaj, gdzie dokładnie. @Ken Adams jasne, już Romkowi wrzucam, może jest jakaś alternatywa pasująca do całej reszty.
Opublikowano wczoraj o 17:51 1 dzień @SlimShady zauwaz, ze w felietonach sa rownie mikre znaki a czyta sie to bardzo przyjemnie ;) magia klasycznych czcionek serif. Jakie ldne duze O albo duze C wlasnie widze w felietonie Rogera wyraznie
Opublikowano wczoraj o 17:57 1 dzień 1 minutę temu, Perez napisał(a):Opowiadaj, gdzie dokładnie.Nie są to moje kluczowe kąciki, ale łeb mi pęka(a nie mam jak Roger denek po musztardzie) przy:Hyde Park(lewa strona)Region filmowyComix ZoneGraczpospolitaGłos luduList miesiącaMoże faktycznie chodzi o ten pogrubiony styl, o którym pisze Adams, pamiętam, że mnie prawie zabiliście przy artykule o Seven(jeszcze kombinacja czerwieni z czarnym i ta czcionka pogrubiona).