Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Aż przyjemnie Was poczytać jak spektakularnie branzlujecie się grając w tę gręD

Ja na kwintylion procent również zagram, ale...jeszcze nie teraz. Główne powody są dwa. Po pierwsze Wielce Szanowny Pan Capcom obdarował niedawno polskich graczy kinową polonizacją RE4 i RE8. Postanowiłem zatem z tego skorzystać. Najpierw niedawno zagrałem i ukończyłem RE8 zupełnie nie rozumiejąc narzekań i sapania niektórych przedpiśców odnośnie tej gry. Dla mnie to znakomity i rasowy rezydent bez dwóch zdań, no ale wiadomo...gusta itd, itp...Teraz zaś przechodzę bodaj po raz trzeci najwybitniejszego (IMO) rezydenta tj RE4 i bawię się znowu przepysznie! Gdybym więc teraz zagrał w Requiem to nie mam pewności czy nie doznałbym przesytu. Jest takie podobno kociewskie przysłowie: "Co za dużo to nawet świnia nie zeżre". No właśnie...Drugim powodem jest to, że ograniczone środki finansowe pragnę przeznaczyć na drugą tegoroczną grę Capcomu tj Pragmatę. Wiadomo, RE to growy blockbuster z gigantyczną bazą akolitów, natomiast Pragmata to nowość, która nie wiadomo jak sobie poradzi na rynku. Ja zamierzam pomóc...

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 62,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

@Czezare Wiadomo, Pragmata day one, też mnie ta gra ciekawi. I chcę wesprzeć Capcom. A co do RE Requiem...

O matuchno jakie to jest dobre!! Jak idealnie zbalansowane i wykonane! Pograłem dopiero pare godzin i jestem zachwycony, a Wy mówicie że druga połowa gry to jest dopiero petarda, nie mam pytań. Ośrodek i jego penetrowanie jako Grace to jest coś co kocham w tej serii. Żeby otworzyć drzwi musisz mieć karte dostępu która jest ukryta w pudełku do którego klucz jest itd, itp ) Kocham to, do tego 4 naboje w pukawce, jedno zioło na stanie i pełno niebezpieczeństw po drodze. Prawdziwy survival. A w ramach oddechu od tego dostajemy balet przemocy u Leona, który tutaj jest po prostu najlepszym Leonem.

Na plus:

-Naprzemienne style gry

-Fabuła (tak, tak Figaro)

-Oprawa AV

Na minus:

-Taki sobie soundtrack

Na szczęście za tydzień wpadnie mi Deluxe to sobie ustawie stare melodyjki.

Opublikowano

Piekny flash back wlasnie wjechal. Czuje dokladnie to samo co Leon ogladajac te wspomnienia. Poezja jaki gesty klimat tu panuje. Ciary na calym ciele banderas

Opublikowano

Ale weź ztjm i nie psuj ludziom niespodzianek, ja jebię.

Opublikowano

W tym wymaganym modzie, który jest konieczny do działania moda likwidującego ziarno jest fajna opcja zmiany FOV, która mocno się przydaje przy graniu w FPP, bo pole widzenia jest zdecydowanie za wąskie i nie można go zmienić bezpośrednio w menu gry.

Opublikowano

Skończyłem i jestem zadowolony, gra spełniła moje oczekiwaniaobama, jedynie przyczepił bym się do muzyki, nic nie zapada w pamięć oprócz tej w napisach końcowych, no i do walk z niektórymi bossami, widać już, że nie mają pomysłów, jak zrobić jeszcze zaskakujące i ciekawe walki.

Opublikowano

Kurde, ale ten fragment w

spoiler

sierocińcu

To niezłe gówno. Takie dosłownie, że gówno, nie że dobre gówno, zupełnie jak niemal identyczny fragment w

spoiler

RE2R z Sherry

Przechodząc grę wiele razy i robiąc speedruny to będzie katorga. Widzę, że chyba nikt nie zwrócił na to uwagi, ale gierka ma zdecydowanie za dużo takich oskryptowanych "cinematic" moments, trochę mnie to zaczyna uwierać.

Opublikowano

Właśnie tu jestem. Fajnie wyreżyserowane scenki ale nic poza tym. Uciekam stad (znaczy z tej miejscowki) P

Opublikowano

Promocja xD

FB_IMG_1772288798151.jpg

Opublikowano

Skończone. Wspaniała gra, dostałem to czego oczekiwałem i jeszcze więcej, wspaniały prezent capcomu na 30 lecie tej serii. Na więcej opisywania wrażeń przyjdzie jeszcze pora, ale dla mnie jako fana czysta sucha, chociaż rzeczy są rzeczy do których oczywiście się dowale, ale dla mnie z nowych odsłon zdecydowanie najlepsza część od czasu og 4. Czas też satysfakcjonujący bo z filmikami wyszło mi 16h, polecam

master

PXL_20260228_164409978.jpg

Opublikowano

Chyba wszystko albo zdecydowaną większość ochów i achów musiałbym po kilkugodzinnej sesji przepisać ale zrobię jeden wyjątek:

GRACE wubwubwub

Kapitalna postać pod każdym względem.

Opublikowano

Czytam ten wątek już od kilkunastu/dziesięciu? stron i kurde no spróbuję tej serii. Zacznę od re2r, strachliwy jestem z natury nie za bardzo mi leży oglądanie czy granie w horrory, ale z drugiej strony strasznie mnie zawsze ciekawi opowieść i tło fabularne w takich rzeczach. Jak się zesram to się zesram i odinstaluję, ale już chodzi za mną ta seria od miesiąca i kurde no nie wyczymię jak nie sprawdzę.

Opublikowano

Jest na start dostępny jakiś tryb hard czy tam hardcore czy trzeba się męczyć na normalku i dopiero w ng+?

Edytowane przez Schranz1985

Opublikowano

Komuś tez brakuje uniku Leonem? Mam dopiero 2h i co chwilkę w zwarciach odruchowo klepie O i nic. A poza tym jest mega.

Opublikowano

U mnie po raz pierwszy euro dało dupy i do dzisiaj żadnego maila o dostawie więc anulowałem zamówienie i kupiłem cyfrę. Dopiero zacząłem i ta pierwsza scenka, w której widzimy Leona, no jaki to jest chad. Do tego pierwszy wystrzał z requiem, o mało sam nie wystrzeliłem. XDD

Opublikowano

Wziąłem wyższy poziom trudności i już mam wkurwa, że jak zombiak podniesie piłę, to nagle staje się gąbką na pociski, strasznie mnie to irytuje shotgun

Opublikowano
36 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

Jest na start dostępny jakiś tryb hard czy tam hardcore czy trzeba się męczyć na normalku i dopiero w ng+?

Jest normal i normal na sterydach (z klasycznym systemem saveów u Grace), ale nie jest wcale taki łatwy jak niektórzy twierdzą, da się trochę poginąć nawet Leonem.

Końcówka gry, już druga postać się pojawiła której nigdy w życiu bym się tu nie spodziewał, Capcom naprawdę spełnia marzenia jeżeli chodzi o niektóre encountery

giga spoiler

kurva Hunk? HUNK??? ja jebie banderas

Fabularnie 12/10, zdecydowanie najlepsze RE pod tym względem, kłaniam się nisko, po same piździsko. Gameplayowo... kurde, czuję się lekko skołowany. Cała sekwencja w klinice była genialna i stanowiła esencję Resident Evil, ale późniejsze przygody Leona to bardziej boss-rush przerywany fenomenalnymi cutscenkami niż pełnoprawna sieczka. Chyba będę musiał się z tym przespać.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
Godzinę temu, rafanus2 napisał(a):

Czytam ten wątek już od kilkunastu/dziesięciu? stron i kurde no spróbuję tej serii. Zacznę od re2r, strachliwy jestem z natury nie za bardzo mi leży oglądanie czy granie w horrory, ale z drugiej strony strasznie mnie zawsze ciekawi opowieść i tło fabularne w takich rzeczach. Jak się zesram to się zesram i odinstaluję, ale już chodzi za mną ta seria od miesiąca i kurde no nie wyczymię jak nie sprawdzę.

Próbuj, natomiast jak dwójka i trójka ci nie podejdzie, to spróbuj czwórki. Ja też byłem obojętny po dwójce i trójce, a czwórka to był dla mnie strzał w dziesiątkę ;)

Opublikowano

W sumie to chyba rozumiem, czemu nie ma poziomu hard od początku, jest absurdalny bez kupionych ulepszeń papa

Opublikowano
55 minut temu, Josh napisał(a):

Jest normal i normal na sterydach (z klasycznym systemem saveów u Grace), ale nie jest wcale taki łatwy jak niektórzy twierdzą, da się trochę poginąć nawet Leonem.

Końcówka gry, już druga postać się pojawiła której nigdy w życiu bym się tu nie spodziewał, Capcom naprawdę spełnia marzenia jeżeli chodzi o niektóre encountery

giga spoiler

kurva Hunk? HUNK??? ja jebie banderas

Fabularnie 12/10, zdecydowanie najlepsze RE pod tym względem, kłaniam się nisko, po same piździsko. Gameplayowo... kurde, czuję się lekko skołowany. Cała sekwencja w klinice była genialna i stanowiła esencję Resident Evil, ale późniejsze przygody Leona to bardziej boss-rush przerywany fenomenalnymi cutscenkami niż pełnoprawna sieczka. Chyba będę musiał się z tym przespać.

Ja to bym powiedział że Leonem jest trudniej xD aż się trochę boję prawdziwego harda. Co do gameplayu dla mnie ideolo w obu przypadkach bo kocham obie formuły a sekcje Leona to po prostu dopakowany gameplay z re4r, uwielbiam. Co do spoilera. banderas 16 godzin mi się morda cieszyła aż mnie trochę siur boli tak capcom wytarmosił

Opublikowano

Kurczę odpaliłem sobie to na yt jak Corle gra, przygotowalem lubrykant i chusteczki no ale nie mogę. Beka już po 15 minutach. Serio kogoś ta gra przeraża? Może małe dzieci albo stare babcie. I te okropne plastikowe gęby postaci...

Opublikowano

Odcinek nr 90210 z tłumaczenia że granie w gierki a oglądanie jak ktoś gra w gierki to całkiem co innego.

Opublikowano
11 minut temu, Symeon_88 napisał(a):

Kurczę odpaliłem sobie to na yt jak Corle gra

Kiszczaka odpal to będzie lepiej

Opublikowano

Re juz od dawna nie straszy i raczej nikt na to specjalnie nie liczył.

Chociaż wróc, wersję vr jednak dają radę, zwłaszcza 7 .

Ja tam czekam na remake fatal frame 2 które już w marcu.

Cieszy mnie ze story w tym re daje radę .