Opublikowano sobota o 22:085 dni 2 godziny temu, Kmiot napisał(a):Natomiast Graba w materiale o Bungie postanowił pójść w kontrowersję i nazywa Halo “najlepszym tytułem startowym w historii gamingu”. Odważnie, ale Super Mario 64 czy choćby Breath of the Wild byłyby innego zdania. Ech, a wystarczyło uściślić, że chodzi o “jeden z najlepszych tytułów startowych w historii gamingu” i byłoby z klasą, a tak to niesmak pozostaje.a może była to subiektywna opinia autora?
Opublikowano niedziela o 07:435 dni No była, w zasadzie co druga opinia w każdym czasopiśmie growym jest subiektywna, dzięki za uświadomienie oczywistości.A ja mogę się z nią grzecznie nie zgodzić (albo częściowo zgodzić, jak w tym przypadku), tak jak czasem nie zgadzamy się z wystawionymi grom ocenami.Na tym polega relacja czytelnik - autor, bez niej mógłbym jedynie napisać: świetny numer, przeczytałem od deski do deski. A chyba nie o to w tym chodzi.
Opublikowano środa o 11:322 dni Przeglądam właśnie magazyn i pytam się grzecznie, gdzie jest Oddworld Munch?, Amped? Kurde to jednak ważne gry są.
Opublikowano środa o 11:512 dni Powinno być w tych z 2001 r., bo tam tego dużo nie było, ale wybrali najgrubsze rzeczy.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor 6 minut temu, Badus napisał(a):Dorzucicie na Allegro brakujące okładki?Jak już pokonam system Allegro to tak :) Czekam na odpowiedź od nich, bo mają max to pokręcone - blokują niektóre aukcje, bo "zdjęcie produktu jest inne niż produkt w katalogu", a jednocześnie "nie możecie wystawić takiej aukcji, bo ten produkt istnieje". Chwilowo wykosiło DoA i Fable.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Według NRGeeka pierwsze części The House the Dead wychodziły na PSX.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Przeczytałem tylko kilka stron i za każdym razem, gdy się zbieram, by przeczytać kilka następnych, to szybko rezygnuję. Ja rozumiem, że Xbox to nie PS2, szczególnie w Polsce, ale no to są numery wspominkowe i fajnie było poczytać jak Koso czy inny Myszaq wracają do legendarnych gier, a tutaj połowa tekstów to teksty ludzi, których kompletnie nie kojarzę. Największe hity, które kazdy kojarzy z tą konsola, dostały po pół strony. No kurwa nie, no nie o to chodzi. Najgorszy numer z tych dodatkowych i szczerze żałuję tych czterech dych.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor 28 minut temu, Ludwes napisał(a):Przeczytałem tylko kilka stron i za każdym razem, gdy się zbieram, by przeczytać kilka następnych, to szybko rezygnuję. Ja rozumiem, że Xbox to nie PS2, szczególnie w Polsce, ale no to są numery wspominkowe i fajnie było poczytać jak Koso czy inny Myszaq wracają do legendarnych gier, a tutaj połowa tekstów to teksty ludzi, których kompletnie nie kojarzę. Największe hity, które kazdy kojarzy z tą konsola, dostały po pół strony. No kurwa nie, no nie o to chodzi.Najgorszy numer z tych dodatkowych i szczerze żałuję tych czterech dych.Eee, ale po jakie pół strony? Recki są na stronę plus taki choćby OutRun 2 na dwie strony. Co do redakcji - Myszaq ledwie w miesiącu daje radę rozkład do miesięcznika napisać, a gdzie specjale... Znaczy ja to rozumiem, że znajome ksywy fajniej zobaczyć, ale do specjali piszą często osoby, które danym sprzętem się interesowały/miały/interesują, a nie na siłę dobierane "bo znana ksywa". W każdym razie dzięki za info, oby przy kolejnych numerach wrażenia były lepsze :)
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 minutes ago, Perez said:Eee, ale po jakie pół strony? Recki są na stronę plus taki choćby OutRun 2 na dwie strony. Co do redakcji - Myszaq ledwie w miesiącu daje radę rozkład do miesięcznika napisać, a gdzie specjale... Znaczy ja to rozumiem, że znajome ksywy fajniej zobaczyć, ale do specjali piszą często osoby, które danym sprzętem się interesowały/miały/interesują, a nie na siłę dobierane "bo znana ksywa". W każdym razie dzięki za info, oby przy kolejnych numerach wrażenia były lepsze :)Najważniejsze żeby ktoś nad tym faktycznie przysiadł na poważnie i poczytał bo błędy merytoryczne tak jak z House of the Dead na PlayStation zdarzają się często i to praktycznie w każdym numerze.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor 8 minut temu, Czoperrr napisał(a):Najważniejsze żeby ktoś nad tym faktycznie przysiadł na poważnie i poczytał bo błędy merytoryczne tak jak z House of the Dead na PlayStation zdarzają się często i to praktycznie w każdym numerze.Z tym pełna zgoda, nie powinno takich akcji być. Właśnie po to do danego tematu są dobierani czasami ludzie spoza redakcji, bo w teorii powinni go znać, gorzej potem bywa z praktyką przy pisaniu.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. O tej korekcie i babolach to jest mówione od pierwszego specjala, czy jest poprawa? Jak widać nie za bardzo.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Perez da wcześniejszy dostęp paru forumowiczom i problem będzie rozwiązany bo takie błędy czy nieodpowiednie arty/screenshoty to od razu w oko wpadają.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Literówki to tam pierdoła dla mnie, ale jak pan redaktor ma 3 miesiące na napisanie tekstu i wali błędy merytoryczne, które można zweryfikować na wikipedii w minute, co teraz zrobiłem z tym The House of the dead, to już słabo.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 23 minuty temu, Perez napisał(a):Eee, ale po jakie pół strony? Recki są na stronę plus taki choćby OutRun 2 na dwie strony. Co do redakcji - Myszaq ledwie w miesiącu daje radę rozkład do miesięcznika napisać, a gdzie specjale... Znaczy ja to rozumiem, że znajome ksywy fajniej zobaczyć, ale do specjali piszą często osoby, które danym sprzętem się interesowały/miały/interesują, a nie na siłę dobierane "bo znana ksywa". W każdym razie dzięki za info, oby przy kolejnych numerach wrażenia były lepsze :)Tak, tak, mój błąd z tymi recenzjami na pół strony - cały czas miałem na myśli, że większość tekstów jest tylko na jedną stronę, a nie dwie, nie obudziłem się chyba jeszcze. PS2 miało potężną bibliotekę gier i większość gier miało tekst na dwie strony w swoim specjalu, w tym xboksowym właśnie tylko nieliczne (no nawet pierwsze Halo nie dostało tego zaszczytu, c'mon) i jest to dla mnie dosyć zaskakująca decyzja.No ale wszystko się pewnie sprowadza do tego, że Xbox to nie PS2, PSX czy może nawet PS3 i mało kto ma do niego i jego gier taki sentyment jak do tamtych konsol. Czekam na Gamecube Extreme, ale jak dacie Metroid Prime 2 jedną stronę, to
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A może te błędy łączy jedna osoba? Np energej? Miły człowiek jak robi zagrajmy w kraba, ale cokolwiek innego? Chyba dla beki
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jest trochę literówek i błędów merytorycznych - choćby z tym, że Dreamfall Chapters wyszło na PS3/360 - wyszło generacje później (w specjalach, a w szczególności w albumach, trzeba się troszkę bardziej postarać niż przy miesięczniku, gdzie dużo rzeczy jest na bieżąco). Korekta myślę, powinna być łatwiejsza niż merytoryka, bo to drugie, to wyłapie ktoś kto zna temat, a nie ktoś kto zna zasady pisowni. Strach to mówić, ale duchy pixela chyba najlepiej sobie radzą.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Czytam dalej i w kolejnym artykule NRGeek znów pisze błędnie, że Xbox ostateczny ma procesor 1.2 GHZ kiedy w artykule na poprzedniej stronie pisał o 1.4 GHZ No nie ma ten człowiek kompetencji do pisania.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 35 minut temu, Basior napisał(a):A może te błędy łączy jedna osoba? Np energej? Miły człowiek jak robi zagrajmy w kraba, ale cokolwiek innego? Chyba dla bekiEnergej to się skończył jak poszedł w patronejty. Tyle w temacie.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ten tekst o xboksie ostatecznym to tak średnio był potrzebny. Wszystkie te ulepszenia są już dla mocnych hardkorów, i nie wszystkie da się zrobić chałupniczymi metodami. No i o samym procesorze i RAM wspomina w tekście o Chichiro, więc część informacji się dubluje. Z HotD to niezły babol, tego nawet nie trzeba sprawdzać w wikipedii.Spodziewałem się że Konsolite dostanie Panzer Dragoona do recenzji, bo zjadł zęby na serii. Podejrzewam że przyczyną tej decyzji to "coś tam coś tam, redaktor naczelny".
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 godziny temu, Perez napisał(a):Z tym pełna zgoda, nie powinno takich akcji być.Mam pomysł jak to rozwiązać, nie zatrudniajcie NRGeeka do pisania