Opublikowano 12 czerwca12 cze Ja też wziąłem z Empiku, bo nie zdążyłem u Dejwa bożego. Jaram się tą grą, bo TH to jedna z najlepszych gier na Switcha była i uwielbiam tamto lore.
Opublikowano 12 czerwca12 cze Jeszcze S2 nie mam, bo czekam przynajmniej na tą rewizję z wymienną baterią, ale preordera na kolekcjonerkę złożyłem. Przy Three Houses bawiłem się doskonale, no i ta muzyka. Tutaj czuję podobny vibe.
Opublikowano 12 czerwca12 cze 51 minut temu, chrno-x napisał(a):Jeszcze S2 nie mam, bo czekam przynajmniej na tą rewizję z wymienną baterią, ale preordera na kolekcjonerkę złożyłem. Przy Three Houses bawiłem się doskonale, no i ta muzyka. Tutaj czuję podobny vibe.Oby, też tak czuje. Bo jak wyjdzie z tego Engage to się człowiek załamie.Btw tu nie będzie avatara?
Opublikowano 13 czerwca13 cze Wydaje się, że centralna anielska postać, wg artbooka o imieniu Eshmel przy wyborze obu płci, to Avatar. Nawet wygląd ma jakby podobny jak Byleth.Jego rola nie jest jasna, jak wiele rzeczy nadal. Materiały mówią, że kontrolujemy "Caia i innych", czyli zdaje się że jednego z 4 tych lordów do wyboru. Nie widać, by Eshmel był postacią, jaką się steruje.
Opublikowano niedziela o 00:455 dni 3 godziny temu, Mari4n napisał(a):6 września Fire Emblem Direct jak cośSkąd takie info?
Opublikowano niedziela o 07:344 dni W dniu 12.06.2026 o 22:25, Basior napisał(a):Btw tu nie będzie avatara?Mi wygląda na to że jedna z 4 tych postaci to będzie nasza do kontrolowania. Właśnie kim planujecie grać w takim razie jak się to sprawdzi? U mnie Dietrich albo Theodora.
Opublikowano niedziela o 08:154 dni 7 godzin temu, voi tekku napisał(a):Skąd takie info?Z Nintendo Today
Opublikowano niedziela o 08:564 dni Godzinę temu, messer33 napisał(a):Mi wygląda na to że jedna z 4 tych postaci to będzie nasza do kontrolowania.Właśnie kim planujecie grać w takim razie jak się to sprawdzi? U mnie Dietrich albo Theodora.Chyba Dietrich
Opublikowano niedziela o 09:164 dni 12 godzin temu, Mari4n napisał(a):6 września Fire Emblem Direct jak cośChyba coś pite było albo źle patrzysz w apce na datę poprzedniego directa 6.9 czyli po naszemu 9 czerwiec i odczytujesz to jako zapowiedź directa 6 września xddd
Opublikowano niedziela o 09:494 dni No właśnie się zastanawiałem czy data jest poprawnie, bo wczoraj był trzynasty, a to jednak im chodziło o datę ostatniego directa My bad, zajrzałem późno w nocy i kontakt z bazą był gorszy.
Opublikowano niedziela o 10:144 dni Forumowi alkoholicy, najpierw jeden pisał o DS jakieś bzdety, teraz o Directie xD. Nie pisać na forum w sobotę, mówiłem.2 godziny temu, messer33 napisał(a):Mi wygląda na to że jedna z 4 tych postaci to będzie nasza do kontrolowania.Właśnie kim planujecie grać w takim razie jak się to sprawdzi? U mnie Dietrich albo Theodora.Będzie Avatar na bank, to jakaś teoria na razie, pewnie kryją do końca.
Opublikowano niedziela o 10:304 dni 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Będzie Avatar na bank, to jakaś teoria na razie, pewnie kryją do końca.Niby na trailerach wygląda że sterujemy jedną z 4 głównych postaci, ale ludzie spekuluja ze Eshmel, anielska postac widoczna na środku okładki gry oraz na zdjęciu artbooka ma być avatarem gracza.
Opublikowano środa o 16:041 dzień Na okładce Three Houses postać była na środku okładki, więc pewnie tu będzie to samo
Opublikowano środa o 16:441 dzień Tak, tylko pytanie w jakiej formie, tak jak np. w FE7 gdzie nasz awatar jest taktykiem stojacym z boku, nie bioracym udzialu w walce? Czy jeszcze inaczej to rozwiążą? Anielska postać sugeruje że może będziemy kimś w rodzaju Sothis dla Byletha, bóstwem widzianym tylko przez jednego z głównych bohaterów ktorymi faktycznie sterujemy.
Opublikowano środa o 18:011 dzień Wydaje mi się że będzie jak w TH, bo formuła się sprawdziła. Ale zobaczymy, bo może mają inny pomysł. Nie obraziłbym się jakby tu postać miała własne dialogi, nie jestem fanem milczących protagonistów.
Opublikowano środa o 20:181 dzień 2 godziny temu, Mari4n napisał(a):Wydaje mi się że będzie jak w TH, bo formuła się sprawdziła. Ale zobaczymy, bo może mają inny pomysł. Nie obraziłbym się jakby tym postać miała własne dialogi, nie jestem fanem milczących protagonistów.Gram obecnie w Three Hopes i tam Shez wymiata, gada tak dużo jak maskotki z Person xD. Byleth dla odmiany chyba nie gada prawie nic. Wolę Shez.
Opublikowano środa o 20:421 dzień Byleth byl beznadziejnym avatarem, zero emocji, to już wolę sto razy bardziej mimo kontrowersyjnego wygladu Alear z Engage.
Opublikowano środa o 21:061 dzień Alear to jeden z najbardziej irytujących protagonistów w grach i jego wygląd to akurat najmniejszy problem. Byleth wygrywa chociażby dużo ciekawszym backstory i w zasadzie nawet ten brak emocji ma uzasadnienie fabularne.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 12 godzin temu, Jukka Sarasti napisał(a):nawet ten brak emocji ma uzasadnienie fabularne.Ma, ale też troche nie ma… Imo sprzecznym jest jego brak emocji, charyzmy i ogolna nijakosc z tym ze jest ulubionym profesorem wszystkich w calym hogwartcie… Backstory zgoda duzo lepsze, ogolnie fabularnie i pod wzgledem lore TH zjada Engage, ale sam odbiór i ogólne obcowanie z avatarem, dla mnie duzo lepsze w Engage. Pewnie też istotny wpływ ma dubbing, nie mogłem słuchać angielskich głosów i prawilnie po japonsku gralem, w TH dubbing był świetny za to.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 6 minut temu, voi tekku napisał(a):Ma, ale też troche nie ma… Imo sprzecznym jest jego brak emocji, charyzmy i ogolna nijakosc z tym ze jest ulubionym profesorem wszystkich w calym hogwartcie… Backstory zgoda duzo lepsze, ogolnie fabularnie i pod wzgledem lore TH zjada Engage, ale sam odbiór i ogólne obcowanie z avatarem, dla mnie duzo lepsze w Engage. Pewnie też istotny wpływ ma dubbing, nie mogłem słuchać angielskich głosów i prawilnie po japonsku gralem, w TH dubbing był świetny za to.Rozumiem ten punkt widzenia, ale odpowiem w spoilerze, jak to widzę:Charyzma Byletha raczej brała się z tego, że pomimo bycia cichym ziomkiem był strategicznym geniuszem i w pewnym domyśle dobrym nauczycielem plus zawsze miał czas dla swoich podopiecznych (bo gadał z nimi nabijając social linki).
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Liczę na to że w tej części w handheld czcionka w menusach i dialogach będzie czytelna.