Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Wstyd jak chuj. Ciekawe czy od razu na PS5 czy czasowy. Do tej pory gry od samego XGS nie wychodziły day1.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Raczej nie ma PS5 na start - przy innych grach było logo na slajdzie, przy Forzie tylko XBOX. Liczyłem, że pokażą jakikolwiek gameplay, a tak trochę biednie - pokazali to, czego i tak większość się domyślała, tzn.: że będzie nowa Forza i że będzie w Japonii.Przesiadają się w tej odsłonie podobno na nowy engine (ten, co go Forza Motorsport używa) - jakoś mam obawy o stan techniczny tej gry i czy 2026 jest realny, patrząc na historię z FM. Co do mapy - mam nadzieję, że będzie kawał fajnego miasta - FH5 pod tym względem leży i kwiczy. Edynburg w FH4 był jeszcze jako tako, ale do miasta z FH3 daleko dwóm ostatnim odsłonom. Edytowane 20 godzin temu20 godz. przez Pianista911
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Rzeczywiście szkoda że nie pokazali gameplayu bo nie wiem czego się spodziewać od szóstej części Forzy Horizon
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. O, Tokyo, neony - moje klimaty. Solar Crown miał taki vibe na trailerze i się jarałem, a zawiodłem, w Forzy pokładam więcej wiary.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Pewną swojskość to już mieliśmy w FH4, na razie wystarczy. Z tym enginem to ciekawe co PG z niego wyciśnie. Motorsport na zamkniętych torach wygląda gorzej niż starsza FH5. Ja liczę przedewszystkim na przemyślaną progresję w karierze, bo o gameplay to nie ma co się martwić.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Wersja na PS5 pozniej, co potwierdza opis na Youtubie: Discover the breathtaking landscapes of Japan and become a racing Legend at the Horizon Festival in Forza Horizon 6, which will launch first on Xbox Series X|S consoles and PC in 2026, and PlayStation 5 post-launch.Ciekawe jak odwzoruja Tokyo? To ogromna metropolia. Nie bez powodu w Forza Horizon 4 nie bylo Londynu.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 2 minuty temu, Lukas_AT napisał(a):Ciekawe jak odwzoruja Tokyo?... Nie odwzorują. Będą po prostu jakieś wioski i małe miasteczka.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 5 minut temu, Figaro napisał(a):... Nie odwzorują. Będą po prostu jakieś wioski i małe miasteczka.Z oficjalnej strony Xboksa:While we’re not announcing too much in terms of detail right now, we’re excited to show fans the true breadth of beauty – both natural and urban environments – that Japan has to offer,” explains Arceta. “From the neon lights and towering buildings of Tokyo City – one of our most detailed and layered environments to date – to the serenity and natural beauty of Japan’s rural and mountain areas, we think players will be blown away by the open world of Japan that we have built.“And while we are not necessarily trying to recreate Japan and its environments like for like, our goal has always been to capture the country’s unique cultural essence and present it back in the most Horizon way possible.”
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. tereny miejskie i miasta pełne neonów, ale się to będzie prezentowało na potężnym OLEDzie
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Autor 40 minut temu, Patapon napisał(a):Gameplay pewnie na PlayStation Showcase dopiero. czyli nigdy?Czyli pewnie w styczniu na Xbox Direct jak co roku. Lineup mają konkretny na tego Directa i będą mieli co pokazać. Forza, Gearsy, Fable i Halo wszystko na przyszły rok.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Tokijoooo, będzie driftowane. Mam nadzieję przyłoza sie do miasta, bo w 3 im jako tako wyszło, a dalej to puste 3 bryly na krzyz były. No i ciekawe czy pojawi sie więcej ludzi na ulicach, nie tylko za barierkami w paru miejscach.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Raczej ludzi na ulicach nie będzie, bo musieliby zrobić, żeby uciekali przed autami jak obecnie w FH5 zwierzaki - a przestrzeń miejska nie sprzyja oskryptowaniu tego w sensowny sposób.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Byle było stabilne 60 FPS1 minutę temu, Pianista911 napisał(a):Raczej ludzi na ulicach nie będzie, bo musieliby zrobić, żeby uciekali przed autami jak obecnie w FH5 zwierzaki - a przestrzeń miejska nie sprzyja oskryptowaniu tego w sensowny sposób.W midtown madness dali radę, a to było dwie generacje temu
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Midtown Madness <3 Ależ się w to zagrywałem - moja pierwsza samochodówka na własnym kompie. Ledwo chodziła, bo rodzice kupując kompa w 2001 stwierdzili, że nie będę potrzebował dużego dysku, więc 128MB RAM-u to za dużo i kupili 64 :D
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Pięknie, o to chodzi Spasiony San.Wieksza i bardziej zróżnicowana mapa z dużymi miastami to jest to czego brakowało, a Japonia to dla mnie najlepszy z kierunków jaki mogli wybrać.6 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):Nie ukrywam, rozczarowany jestem, że to nie Niemcy.Nie ma nudniejszego miejsca do jazdy niż Niemcy, przejechać ten kraj w poprzek i nie zasnąć to wyczyn.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Potwierdzam, w tamtym roku przejechaliśmy z kumplami autem prawie całe Niemcy, od granicy ze Szwajcarią aż do Berlina i generalnie tragedia XDA co do FH6 to legancko, niech tylko wyjebią z losowań te ciuchy i klaksony.Dodatkowo niech nie będzie można prawie każdego wyścigu jechać dowolnym samochodem i będzie git majonez.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Dobra, ale skoro Niemcy są, tak mi się wydaje, podobne pod względem krajobrazów i flory do Polski to przecież można byłoby wycisnąć z nich naprawdę wybitnie wyglądające pocztówki.Zwłaszcza, że te B I O M Y w Forzy są pewnym skoncentrowanym wyobrażeniem nt. danego B I O M U aniżeli fotogrametrycznym odzwierciedleniem faktycznego fragmentu mapy.BIOM