Opublikowano wczoraj o 11:00 1 dzień Jak widać zdania ekspertów podzielone, jedno jest pewne DQ = klasyka i każda część jest bardzo podobna do siebie. Zupełnie inaczej niż w FF.
Opublikowano wczoraj o 11:29 1 dzień No, tutaj też to czuć. Te porównania Ichikawy do Clair Obscur mnie zaintrygowały, gadki o przyspieszeniu tempa i MROKU, ale ogólnie ten remake to nadal jakoś w 99% po prostu Dragon Quest. Wszystko rozwija się statecznie, wszystko jest bogato opisane kwiecistym językiem i sympatycznie, postaci to taka miła gromadka chibi fantasy, chłopek roztropek, koleżanka z wioski itd. Nadal mam przede wszystkim uczucie grania w Dragon Questa i tyle. Jak ktoś nie ma dobrej pamięci, to ledwo się by kapnął bez tytułu, którego.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Dobra, pograłem trochę w demko. Klimacik fajny, faktycznie przeniosłem się trochę do lat 90 tych:) Z racji tego, że gierka jest dość długa to zapisuje sobie to na "przyszłość", wychodzi trochę gierek w marcu i nie dam rady tego ogarnąć na pewno do tej pory :(
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Zajebiste są te lalki, ale mnie dziwi, że coś takiego robili zamiast od razu rysunek + grafika na kompie. Nie bardzo rozumiem po co ten pośredni krok był potrzebny.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 16 minut temu, DarkStar napisał(a):Zajebiste są te lalki, ale mnie dziwi, że coś takiego robili zamiast od razu rysunek + grafika na kompie. Nie bardzo rozumiem po co ten pośredni krok był potrzebny.Niby po to by jak najwierniej odzwierciedlić wygląd lalek plus plansze jak z dioramy. Ale w grze ten efekt lalek trochę przepadł i aż tak bardzo tego nie czuć . Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Plackus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja tam na końcu tego filmiku nie widzę tego efektu. Wygląda jak normalna grafika komputerowa, dlatego się zastanawiam co to dało.