Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Ja poczekam na recenzję bo chciałbym by to działało super. A mam lapka 17’ z natywna full hd, podpinam go nieraz pod tv 4k i dzieje sie kosmos: na sztywno mam 4k, łapek nie wyrabia, a jak zmieniam rozdzielczości to wywala grę do okna, albo jakoś dziwnie się minimalizuje i nie można przywrócić. Wiem ze to nie kącik problemów PC, ale właśnie tak zjebanie mam często. Dlatego już go nawet nie podłączam pod tv i takiego steam machine chętnie bym obczaił.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 8 godzin temu, drozdu7 napisał(a):Ktoś z forumka jest wogóle zdecydowany że bierze Steam Machine? Mając już np Ps5 czy tam Xboxa?Ja się zastanawiałem, ale ostatecznie tyle to trwało że zdążyłem złożyć nowego PCta na mATX, którego mam w planach postawić pod TV.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Godzinę temu, ASX napisał(a):Ja się zastanawiałem, ale ostatecznie tyle to trwało że zdążyłem złożyć nowego PCta na mATX, którego mam w planach postawić pod TV.Daj znac jaka obudowe wybrales. Jednym z powodow dla ktorych chce brac SM (obok samego Steam OS) jest to ze nie wyglada przypalowo jak te wszystkie przezroczyste swiecace sie kolorami RGB wielkie pudla.Mam tez takie same problemy z lapkiem jak Grzybi. Ostatecznie do duzego TV przestalem go podlaczac. Zostawiam czasem z TV 42 co mam w pokoju pracowym ale takie GTA5 Enhanced robi problemy i pojawia sie z jakiegos powodu kurweski lag w sterowaniu. Serio nie potrzebuje high endowego PC z graficzka i efektami typu PathTracing. Chcialbym tylko zeby sie SM nie zesralo i nie dzialalo day 1 na low/medium we wszystkich grach jakie wlacze. Poczekam na testy rowniez jak juz sie zabawka pojawi.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 6 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Daj znac jaka obudowe wybrales. Jednym z powodow dla ktorych chce brac SM (obok samego Steam OS) jest to ze nie wyglada przypalowo jak te wszystkie przezroczyste swiecace sie kolorami RGB wielkie pudla.lian li a3 wood blackTeż nie przepadam za tym gamingowym odpustowym designem w jaki często idą komputerowe podzespoły i obudowy. Szukałem czegoś stonowanego, podobnego do Fractala North którego mam w głównym kompie. Zastanawiałem się jeszcze na Fractal Terra, czyli jeszcze mniejszą obudową, ale stwierdziłem że koszty płyty głównej mITX i kupna nowego zasilacza sffc są zbyt duże żeby zmniejszyć obudowę o kilka centymetrów.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Chieftec ma obudowę, która imituje suba, ładnie wtapia się w salonowe klimaty.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 12 godzin temu, Moldar napisał(a):No przecież będzie.Miałem na myśli wibracje haptyczne. Jeśli dobrze przeczytałem, to będą 4 silniczki.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 29 minut temu, Shankor napisał(a):Miałem na myśli wibracje haptyczne. Jeśli dobrze przeczytałem, to będą 4 silniczki.No ale w haptyce też się stosuje silniczki tylko o innej budowie.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 godziny temu, ASX napisał(a):lian li a3 wood blackDzięki, nie znałem tego, a widzę, że mają fajną białą wersję. Może sobie wezmę taką, jak będę robił upgrade kompa za jakiś czas. Aczkolwiek, nie wiem czy obudowa nie jest za długa jak moje warunki.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ponoć kontroler nie obsługuje gier po za steam z innych launcherów więc w przypadku gier z Gamepass jest bezużyteczny. Miałem brać day one ale poczekam aż ogarną, nie chce mi się skakać między 2 kontrolerami na PC.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 18 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):Ponoć kontroler nie obsługuje gier po za steam z innych launcherów więc w przypadku gier z Gamepass jest bezużyteczny. Miałem brać day one ale poczekam aż ogarną, nie chce mi się skakać między 2 kontrolerami na PC.piszą też że są fanowskie sterowniki jeszcze z pierwszego Steam Controllera które rozwiązują ten problem. Więc jeśli to prawda to nie jest to jakiś wielki problem, ale i tak głupia decyzja.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Za pincet złoty to on powinien działać ze wszystkim i jeszcze funkcjonować jako wibrator w dupe, gruby się nie postarał.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Dlatego kosztuje 419 bez tej funkcjonalności.Jest spory minus, pewnie zaraz przez fanów zostanie to ogarnięte, ale niesmak trochę jest.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Rozumiem że użytkownicy w 5 minut zrobią sterownik ale zostaje niesmak że natywnie nie obsługuje wszystkich launcherów. No ja jak pisałem odpuszczam bo mimo że wygląda ciekawie to przeskakiwać między kontrolerami mi się nie chce a zakładam że jak nawet powstanie jakiś sterownik od użytkowników to będzie się mógł wywalać natomiast pad od xone lata natywnie na wszystkich launcherach.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Co, kontroler za 4 bomby z hakiem już potrzebuje kombinacji z fanowskimi driverami żeby działać? Dawajcie tę Steam Maszynę
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Za tę cenę to powinien działać ze wszystkim co się w niego rzuci na PC bez cudowania ze sterownikami, nie tylko ze Steamem.