Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Swoja droga ciekawe co sie stanie z oznaczeniami kompatybilnosci na sklepie. Obecnie wszystko robione pod SD (juz pominmy jak trafne sa te ikonki) ale teraz chyba wszystko beda musieli zaktualizowac pod SM.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 1 godzinę temu, iluck85 napisał(a):Za to 1000zl? Niech będzie 399 euro- jakieś 1700zlNie ma szans.Ja bym celował w okolice 4k.4k to chyba z okularami xd Ja obstawiam oba sprzęty poniżej 3k. Może ta z dyskiem 512 będzie w okolicach 2.5k? Wszystko poniżej będzie dla mnie zaskoczeniem.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 5 minutes ago, pawelgr5 said:Swoja droga ciekawe co sie stanie z oznaczeniami kompatybilnosci na sklepie. Obecnie wszystko robione pod SD (juz pominmy jak trafne sa te ikonki) ale teraz chyba wszystko beda musieli zaktualizowac pod SM.Pewnie będą dwa oznaczenia.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 36 minut temu, Ukukuki napisał(a):4k to chyba z okularami xdJa obstawiam oba sprzęty poniżej 3k. Może ta z dyskiem 512 będzie w okolicach 2.5k? Wszystko poniżej będzie dla mnie zaskoczeniem.Patrząc na ceny SD to nie wiem czy będą takie same ceny za stacjonarny sprzęt. 3499 mnie nie nie zdziwi jak i 3999zl.Ale fakt, zapomniałem że valve ogarnia logistycznie- nie ma marży sklepu itp. No nic, czekamy na ceny.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Dobrze, że wchodzą z jednym sprzętem, a nie z kilkoma wariantami (dysk się nie liczy), bo w sumie o to chodzi, żeby na starcie nie było jakichś pecetowych dylematów sprzętowych. Za 2 lata na pewno wypuszczą coś mocniejszego dla chętnych, ale na starcie musi być przystępnie.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Valve nie bardzo interesuje sprzęt, o tym należy pamiętać. To co robią to przede wszystkim popularyzacja linuxa pod gry jako otwartej platformy po ruchach MS lata temu przy windowsie 8. Valve poczuło się wtedy zagrożone i zaczeło działać z linuxem. Na drugim miejscu jest wyznaczanie trendów na własnym rynku. Chcieli spopularyzować pocket pc, teraz będą chcieli to zrobić z VR przystępnie cenowo sprzętem.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 7 minutes ago, iluck85 said:Patrząc na ceny SD to nie wiem czy będą takie same ceny za stacjonarny sprzęt. 3499 mnie nie nie zdziwi jak i 3999zl.Ale fakt, zapomniałem że valve ogarnia logistycznie- nie ma marży sklepu itp.No nic, czekamy na ceny.Za słabe bebechy by to kosztowało 3999.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ja czuję że to będzie w okolicach ceny deadboxa series s. No ale to Valve mogą dać cenę zarówno 1.5k jak i 5k.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Nie będzie powyżej 3k tego jestem pewny. Obstawiam cenę bliżej 2.5k
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ja jestem zdania że okolice 1800. Chca zastąpić series s. Do tego gry czesciowo sciagane z chmury żeby lepiej wyglądały i mamy przepis na sukces
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ja miałem kupić komputer stacjonarny ale chyba kupię steam machinę jakby kosztował poniżej 3 tys ,można na tym Linuxie odpalać boosteroid lub NVIDIA GeForce now?
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Jak to ma mieć wydajność PS5, które premierę miało dawno temu to powinno kosztować około 1,5k. Pewnie i tak będzie bliżej 2k. 47 minut temu, Ukukuki napisał(a):Valve nie bardzo interesuje sprzęt, o tym należy pamiętać. To co robią to przede wszystkim popularyzacja linuxa pod gry jako otwartej platformy po ruchach MS lata temu przy windowsie 8. Valve poczuło się wtedy zagrożone i zaczeło działać z linuxem.Na drugim miejscu jest wyznaczanie trendów na własnym rynku. Chcieli spopularyzować pocket pc, teraz będą chcieli to zrobić z VR przystępnie cenowo sprzętem.No właśnie wygląda na to, że bardzo ich interesuje sprzęt, na pewno dużo bardziej od wydawania gier. Poza hl alyx, który miał tylko sprzedać gogle nie wydali nic od czasu portala 2 nie licząc jakiejś gówno karcianki, która szybko zdechła i hero shootera.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Wyjebane mają w wykresy sprzedaży hardware, liczy się popularyzacja steam os i ciężarówki hajsu z steam
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. To też prawda, pewnie sprzedaż steam decka to tylko mały ułamek w porównaniu ile gruby kosi hajsu ze skinów do csa
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Robią koło dupy temu bezczelnemu MS, samo to cieszy. Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez krzysiek923
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 16 minut temu, tomkill napisał(a):Ja miałem kupić komputer stacjonarny ale chyba kupię steam machinę jakby kosztował poniżej 3 tys ,można na tym Linuxie odpalać boosteroid lub NVIDIA GeForce now?GF Now ma natywna apke na Steam OS wiec lajtowo.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. To nie jest żadna konkurencja dla XSS. Cena będzie 2499 za 512 i 2999 za 2TB tak to widzę, podobnie jak było z SD na początku. Cena poniżej 2k raczej nierealna, za tyle to nikomu się nie chce z łóżka wstawać. Jakieś biedne miniPC teraz tyle kosztują albo i więcej.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. No na pewno Valve nie chce podbić tym świata i zdetronizować PS5 i Switcha, jeśli tak umiejętnie wycenią tę kostkę jak Steam Decka to na pewno będzie ostra walka o dostępne egzemplarze na premierę i nie jeden będzie czekał aż naprodukują nowe partie. Dla mnie wydaje się to wręcz cudownym urządzeniem (jeśli cena będzie atrakcyjna), małym uroczym sześcianem, w którego mogę naładować tyle historii gamingu ile tylko chce, zmodować sobie Skyrima i to wszystko bez microsoftu w tle, bez szukania licencjonowanych akcesoriów bo każde zadziała. Ja się jaram, pierwszy raz w tym roku. Najgorsze co nas spotkało po prezentacji tych urządzeń to masa dosłownie oderwanych opinii kretynów w internecie, którzy wieszczą temu porażkę bo nie będą tego sprzedawać w ilościach hurtowych jak Nintendo swój tablecik
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. A śmiecie z Sony dalej pchają to awaryjne guvno, bo padziki za 300 zł się sprzedają.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Obecnie siedzę na mocnym pc (4090+9800) aczkolwiek ostatnia wymiana płyty+cpu+ram na tyle mnie wymęczyła że chętnie bym przeszedł na taki steam machine i raz na parę lat wymieniał na lepszą wersje. Na PC i tak ogrywam tylko mmo i gry typowo nastawione na online a do tego wystarczył by taki steam machine. Patrząc na to że moc mniejsza niż ps5 plus specyficzna dla PC optymalizacja gier to nie widzę tutaj żadnego sukcesu, może za jakiś czas jak gry byłyby typowo optymalizowane pod tę maszynkę to by co ruszyło ale obecnie nie widzę sensu w kupowaniu tego. Jestem ciekaw czy valve zapowie jakiegoś exa typowo pod swój sprzęt ponieważ wydanie jakieś gry od valve z liczbą 3 tylko na ich OS zakładam że sprzedaż podbiło by diametralnie.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Godzinę temu, benito82pl napisał(a):Ja jestem zdania że okolice 1800. Chca zastąpić series s. Do tego gry czesciowo sciagane z chmury żeby lepiej wyglądały i mamy przepis na sukcesŻeby zastąpić xss, to nie tyle musi się dać odpalić xgp, co minecrafta, robloxa, fortnite, ale niestety żadnej z tych rzeczy nie ma na stream os.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 31 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):Obecnie siedzę na mocnym pc (4090+9800) aczkolwiek ostatnia wymiana płyty+cpu+ram na tyle mnie wymęczyła że chętnie bym przeszedł na taki steam machine i raz na parę lat wymieniał na lepszą wersje. Na PC i tak ogrywam tylko mmo i gry typowo nastawione na online a do tego wystarczył by taki steam machine. Patrząc na to że moc mniejsza niż ps5 plus specyficzna dla PC optymalizacja gier to nie widzę tutaj żadnego sukcesu, może za jakiś czas jak gry byłyby typowo optymalizowane pod tę maszynkę to by co ruszyło ale obecnie nie widzę sensu w kupowaniu tego. Jestem ciekaw czy valve zapowie jakiegoś exa typowo pod swój sprzęt ponieważ wydanie jakieś gry od valve z liczbą 3 tylko na ich OS zakładam że sprzedaż podbiło by diametralnie.Nie nastawiaj się , jeszcze długo antycheaty nie będą działać na linuxie ;) a to dyskwalifikuje granie online.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 33 minutes ago, SpacierShark123 said:Obecnie siedzę na mocnym pc (4090+9800) aczkolwiek ostatnia wymiana płyty+cpu+ram na tyle mnie wymęczyła że chętnie bym przeszedł na taki steam machine i raz na parę lat wymieniał na lepszą wersje. Na PC i tak ogrywam tylko mmo i gry typowo nastawione na online a do tego wystarczył by taki steam machine. Patrząc na to że moc mniejsza niż ps5 plus specyficzna dla PC optymalizacja gier to nie widzę tutaj żadnego sukcesu, może za jakiś czas jak gry byłyby typowo optymalizowane pod tę maszynkę to by co ruszyło ale obecnie nie widzę sensu w kupowaniu tego. Jestem ciekaw czy valve zapowie jakiegoś exa typowo pod swój sprzęt ponieważ wydanie jakieś gry od valve z liczbą 3 tylko na ich OS zakładam że sprzedaż podbiło by diametralnie.No właśnie nie bardzo do tego się nadaje bo często gry nastawione na online nie działają na SteamOS poprzez implementacje systemów anticheat.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ale jak? To znaczy że gry na steam machine nie będzie można grać online?