Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil: Incydent Raccoon City

Featured Replies

Opublikowano

O kurde czyli w tym tygodniu czytamy pepegasm Zdjęcie na "żywo" pokazuje że łapkowy wybór jednak najlepszy obok dwójkowej, nostalgia straszna sprawa skoro przez nią ludzie brali okładki z jedynki i nemkiem cool

• Odpowiedzi 167
  • Wyświetleń 11,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• One-hour-earlier access dla Forum <3

• Piechota
    Piechota

Właśnie napisano ostatnią stronę "treści" tej książki. Zjedzcie tam, proszę, jajeczko lub dwa za to, że ostatnie poprawki pójdą sprawnie! :3

• Jutro 4 tygodnie od startu przedsprzedaży. Na dzisiaj dokładnie 1215 egz., ale 1200 ładniej wygląda na grafice :) Dzięki!

Opublikowano

Teraz pozostaje się modlić, żeby być w pierwszej transzy, żeby zdążyło dojść na weekendzik banderas

Opublikowano

Zamówienia sklepowe mam nadzieje, że idą pierwszeproblem Allegrowcy mogą poczekać.

Opublikowano
  • Autor

Tak, sklep pierwszy, tam jest najwięcej klikania: są jakieś zamówienia łączone z prenumeratami, są wysyłki pocztowe - tak że to na pierwszy ogień.

Opublikowano

@Piechota jak tam samopoczucie tuż przed premierą Twojego projektu?

Ciekawy pierwszych opinii? Zestresowany czy raczej na luzie?

A może matury tak pochłaniają Twoją uwagę, że nawet nie masz czasu o tym myśleć ;p

Opublikowano
50 minut temu, Pix napisał(a):

@Piechota jak tam samopoczucie tuż przed premierą Twojego projektu?

Ciekawy pierwszych opinii? Zestresowany czy raczej na luzie?

A może matury tak pochłaniają Twoją uwagę, że nawet nie masz czasu o tym myśleć ;p

Ostrożnie ciekawy. Wierzę w ten projekt, choć wiem, że będzie trochę więcej kręcenia noskami niż w przypadku SH i MGS-a. O tym, ile i dlaczego dumy z naszej pracy mam w sobie tak czy inaczej, jeszcze tu napiszę!

Matury są rzeczywiście dobrym odrywaniem się od wszelkich obaw, ale tak samo PlayStation Extreme – sporo stron tam dorzucam i Roger CZEKA )

Opublikowano

Piechota mądrala ,znam jego residentowe konstrukty z podcastów więc będzie zadyma w temacie po premierze. Kontrowersyjny człowiek.

Opublikowano
53 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Piechota mądrala ,znam jego residentowe konstrukty z podcastów więc będzie zadyma w temacie po premierze. Kontrowersyjny człowiek.

To już zacznę kontrowersje, niech rozpalają: Resident 3 jest lepszy od Residenta 1!

Opublikowano

Mało kontrowersyjnie, no chyba że mowa o RE1 Remake tutaj już ciężko by było.

Opublikowano

Zdecydowanie miał na myśli re3r>re1r kratoswoke

Opublikowano

Myślałem, że zleciłeś Adamusowi pisać publicystykę białym wierszem, a tu takie oczywistości.

Opublikowano
4 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Zdecydowanie miał na myśli re3r>re1r kratoswoke

Kurde, sa niestety w sieci wyraźne dowody na moją nie za dużą sympatię do Remake’u 3, więc nie pożartuje sobie.

5 minut temu, SlimShady napisał(a):

Myślałem, że zleciłeś Adamusowi pisać publicystykę białym wierszem, a tu takie oczywistości.

Kacper od roku z okładem wszystko pisze wierszem. My to tylko wrzucamy z Rogerem zazwyczaj w normalne marginesy, żebyście nie jojczyli…

Opublikowano

Zero kontrowersji, trójeczka to mój pierwszy resident, którego sam przeszedłem. Znam go na pamięć i ograłem na wszelkie możliwe sposoby i to mając jakieś 10 lat. Jill to moja dziecięca bohaterka, a Nemesisa nigdy nie przestałem się bać. Podejrzewam, że RE3 był jednym z głównych czynników, który spowodował moją szeroko rozumianą miłość do horroru.

Opublikowano
27 minut temu, SlimShady napisał(a):

Zombie jęczy, atakuje

Kupuj książkę, nie bądź...

sknerą

Opublikowano

Już za późno na reklamę, dawno kupiona, ale jako mistrz cebularstwa muszę poczekać do czerwca na pakiet razem z szarakiem.

Opublikowano
W dniu 3.03.2026 o 08:08, Piechota napisał(a):

Pod względem treści będzie odrobinę inaczej. Chcemy trochę eksplorować format albumu, nie upodabniać go do magazynu. Plus wzięliśmy na warsztat markę, której historia powstania chociażby jest naprawdę znana, nawet w języku polskim istnieją na jej temat solidne publikacje (mamy przecież "Itchy Tasty"). Podstawą książki jest sześć gier: Resident Evil, RE2, RE3, RE0 oraz oba Outbreaki. Interesują nas także, w mniejszym stopniu, ich remake'i.

A i dziękuję. Tak, też podejrzewałem u siebie małe szaleństwo, dlatego książka powstaje od końca listopada w bardzo zdrowym trybie pracy. Choć ostatnie dni były nieco wycieńczające, a na horyzoncie jeszcze sporo do zrobienia.

Dziękuję wszystkim pozostałym również <3 okładki to zawsze drażliwy temat, jednak jesteśmy z nich naprawdę zadowoleni.

Przypomnę, co wtedy padło, szczególnie to o "Itchy Tasty". Teraz mam już wystarczający dystans czasowy do naszej pracy, by w pełni świadomie napisać: zrobiliśmy naprawdę czadową książkę. Inną niż wydawnictwa specjalne, inną niż albumy poprzednie, ale wynikającą z jednego i drugiego. Załoga złączona ze sobą mentalnie z tej okazji stanęła na głowie podczas próby ponownego starcia z Raccoon City i Residentem. I mamy nadzieję, że ten twórczy klimat udzieli się także Wam.

Tak zupełnie szczerze – nie ma tam nic kontrowersyjnego, może tylko kolejność tekstów, ale tę już znacie. "Od fanów dla fanów". Residenta, publicystyki growej, rozkminek o horrorze i popkulturze ^^

Edytowane przez Piechota