Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mouse P.I. Fore Hire

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem dwie godzinki i gra się bardzo dobrze. Mouse P.I. to klasyczny boomer shooter z całkiem przyzwoitym modelem strzelania. Co ciekawe gierkę zrobili nasi polacy rodacy z Warszawy. Co robi najwię

• Fajne te polskie motywy, jak opis karty bejsbolisty krzyczącego Cur-wah! z niemym h, albo Scyzoryki Knives, albo rymowanka w jednej windzie xd

Opublikowano

Nareszcie gra, w której będę mógł usłyszeć głos Troya Bakera.

Wszystkie pozostałe relacje są jednak bardzo pozytywne. Już za kilka dni dowiemy się, co wyszło z jednej z najdłużej oczekiwanych gier.

Opublikowano
  • Autor

Premiera akurat w czwartek o 17:00 po pracce ohboy

Opublikowano

Screenshot_2026-04-14-17-03-22-46_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Opublikowano

Już 78, niebezpiecznie blisko żółtka : (

Może by się wzięło, ale Replaced dziś wleciał do gp, w piątek Pragmata. Zobaczę co forum powie i może kupię w przyszłym tygodniu albo za jakiś czas na promce.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

W sumie brzmi to chyba tak jak się spodziewano, gra jest efektowna wizualnie i dźwiękowo i fajowa, aczkolwiek nie ma zbyt pomysłowej rozgrywki i jest prosta. Jak na Polaków znikąd to jest sukces.

Opublikowano
W dniu 15.04.2026 o 20:19, Szermac napisał(a):

image.png

No całkiem całkiem jak na niszowego boomer shooterka bez reklamy nigdzie. Ponoć zacna gra, szkoda tylko, że nie ma PL dublażu.

Opublikowano
  • Autor

Pograłem 3 godzinki i jest bardzo fajnie. FPS jak za starych czasów, shooterek z fabułką. Już coraz rzadziej takie się robi, z ostatnich to chyba High on Life mi przychodzi do głowy.
Bardzo robi muzyczka, fajny jazzik, noir klimat, historia jak z Sokoła Maltanskiego czy innego retro detektywistycznego filmu noir. Animacje spritów spoko, dużo gagów, trochę łamania 4 ściany, znajdziek, sekretów, mini gierek (karcianka, hackowanie sejfów). Wizualnie, klasyczna kreska Disneya fajnie wjeżdża. Voice acting jest świetny, Troy Baker nie irytuje, ale za bardzo chce brzmieć jak Max Payne xD. No, ale jest zblazowanym detektywem w końcu. Masa postaci drugoplanowych też daje radę. Naprawdę cała otoczka tego światka noir jest super. Strzelanie nie jest najwyższych lotów, trochę kapiszonuje, ale gra właśnie tą całą resztą mocno nadrabia. Polecam, bo tytuł z jajem i intryga detektywistyczna wciąga D

19d97e134d47-screenshotUrl.jpg

19d97e402ae23-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

mam nadzieje ze do premiery wersji fizycznej ogarną te problemy.

Opublikowano

Ja również polecam mouse for hire.

Na Xboxie bez problemów performance 120fps a quality 60 w dodatku gra jest Playanywhere.

Opublikowano

Pograłem dwie godzinki i gra się bardzo dobrze. Mouse P.I. to klasyczny boomer shooter z całkiem przyzwoitym modelem strzelania. Co ciekawe gierkę zrobili nasi polacy rodacy z Warszawy.

Co robi największe wow, to oczywiście oprawa graficzna i klimat noir. Głowną postać dubbinguje Troy Baker i ponownie mimo, że zna się ten głos, nadal jakimś cudem idealnie się wpasowuje w ten klimat.

System strzelania jest prosty (brak przybliżenia) ale pistolecik (bo tylko tą bronią póki co strzelałem) daje przyjemny odrzut, przeciwnicy są szybcy więc trzeba się poruszać po arenach niemal jak w jakimś Doomie z rozsianymi wybuchającymi beczkami etc.

Fabuły za wiele nie liznąłem ale jakaś intryga jest, chce się poznawać co będzie dalej. Są dialogi, są opcje wyboru co powiedzieć, co prawda ubogie, ale są.

Poziomy niby są liniowe ale co chwilę gra nagradza nas schodząc ze ścieżki jakimiś bonusami albo znajdźkami.

I ta muzyczka jazzowa przygrywające w tle banderas

Dla fanów boomer shooterów pozycja obowiązkowa, cena też przyjemna bo trochę ponad stówkę na Steamie. Na ten moment 95% pozytywnych opinii.

+kilka moich screenów

ioCn37O.jpeg

gBo2U7i.jpeg

3IYcMgG.jpeg

Opublikowano

Również ogrywam, choć póki co mało widziałem. Mogę powiedzieć tylko, że w ruchu gierka sprawia dużo lepsze wrażenie niż na screenach. Dynamiczna, zabawna, upakowania pomysłami. Mocny vibe BioShocka także jest wyczuwalny, mamy więc myszkowanie po zakamarkach w poszukiwaniu lootu i sekretów, sejwy przy maszynach, hakowanie w postaci minigierek itp. Naprawdę fajna strzelanka za bardzo rozsądne pieniądze.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
  • Autor

Fajne te polskie motywy, jak opis karty bejsbolisty krzyczącego Cur-wah! z niemym h, albo Scyzoryki Knives, albo rymowanka w jednej windzie xd

19d97e134d47-screenshotUrl.jpg

Opublikowano